Speltips inför Matteo Berrettini – Rafael Nadal 6/9: Stark US Open-semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 6 september 2019

Det är dags för ett nytt handikappspel inför semifinalen mellan Matteo Berrettini och Rafael Nadal i pågående US Open i New York fredagen den 6 september 2019.

Annons:

Matteo Berrettini mot Rafael Nadal. Det är en semifinal i US Open som många förmodligen inte hade väntat sig på förhand, men med tanke på vad den 23-årige italienaren visat för tendenser under den här säsongen ska vi inte vara alldeles för förvånade.

Nu är Matteo Berrettini trots allt rankad runt 20 i världen och har visat tendenser i sitt spel som vittnar om att han mycket väl kan klättra. Åren som följer kommer att bli synnerligen intressanta för att se var karriären tar över. Utmanar italienaren Matteo Berrettini på allvar i världstoppen om ett par år?

I US Open har Matteo Berrettini nu fem raka vinster, varav bara en i raka set. Vinsten mot Gael Monfils med 3-2 (7-6 i sista avgörande set) i kvartsfinalen var en nagelbitare. Den kan ha kostat en del energi, men lär också ha givit en hel del sådan till Matteo Berrettini.

Rafael Nadal har sin vana trogen varit skoningslös mot sina lägre rankade motståndare, även fall han tappade ett set mot Marin Cilic. Det lär ge någon form av hopp till Matteo Berrettini här.

Faktum är att det här är den allra första gången som dessa båda spelare gör upp på ATP-touren och det kan tyckas lite märkligt. Båda tillhör världstoppen och spelar en del turneringar, men det har såklart att göra med att Rafael Nadal på ålderns höst verkligen koncentrerat sig till de största turneringen samtidigt som Matteo Berrettini inte riktigt kunnat motsvara förväntningarna i den typen av matcher.

Å andra sidan gör han det nu och med tanke på att han bara är 23 år gammal förmodar vi att en stor framtid väntar honom. Att redan vara framme vid en semifinal, med chans att nå sin första final i en Grand Slam, är ingenting annat än imponerande.

Med allt det här sagt kan vi inte blunda för att Rafael Nadal är given favorit. Spanjoren har sett sylvass ut och har nu eriksgata fram till att vinna hela rasket sedan Roger Federer och Novak Djokovic båda åkt ut redan nu. Det kommer han inte att slarva bort.

Matteo Berrettini har dock alla möjligheter att göra det här till en fight i ett par set. +8,5 game är ett bra speltips då vi tänker oss att han blir breakad cirka en gång per set. Då ska det räcka även om han råkar förlora i tre raka. Spelet finns att spela hos Bethard till 1,74 gånger såsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Matteo Berrettini +8,5
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 22:00, fredag 6/9
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo