Speltips inför Mikael Ymer – Alexander Zverev 30/5: Tuff lott för svenskhoppet

Simon Pålsson Publicerat: 29 maj 2019

Mikael Ymer står inför nästan tuffast möjliga motstånd i den andra omgången av Franska Öppna. Alexander Zverev väntar torsdagen den 30 maj i Roland Garros.

Annons:

För första gången på ett väldigt bra tag blåser det positiva vindar kring svensk tennis. Johanna Larsson och Rebecca Peterson tog sig båda till huvudturneringen i Franska Öppna för damer. Trots att den förstnämnda blev utslagen direkt – visserligen mot en tidigare vinnare i form av Garbine Muguruza – är det en fin framgång.

På herrsidan har Mikael Ymer, den yngre brodern, tagit sig till en Grand Slam via ett starkt kvalspel. En fin framgång för honom personligen och ett härligt steg i rätt riktning för svensk tennis. I den första omgången vann 20-åringen bekvämt mot Blaz Rola med hela 3-0 efter att bland annat ha nollat slovenen i det första setet.

På det hela taget var det en stark insats i den första omgången av Mikael Ymer, som tack vare den samlade på sig värdefulla rankingpoäng och fick det att klirra till i skattkistan. Nu kommer han att rasa fram på rankingen, från sin nuvarande position som nummer 148 i världen. Spelet såg också väldigt bra ut från Mikael Ymer där egentligen det egna servandet var det enda som kan bli lite jämnare. Inledningsvis hade han dock 100% i vunna bollar på sin andraserve. Svindlande starka siffror.

Världens femte bästa väntar

Om vi tar den världsomspännande ATP-rankingen som ett mått väntar nu ett betydligt tuffare motstånd i den andra omgången för Mikael Ymer. För motståndet står nämligen ingen mindre än Alexander Zverev, just nu rankad som trea i världen och som bäst uppe som trea under sin ännu unga karriär.

Tysken är faktiskt inte mer än ett år äldre än Mikael Ymer, men redan nu har han hunnit långt mycket längre i sin utveckling och sin karriär. 194 vinster totalt på ATP-touren är starkt. Dessutom har han elva singeltitlar där sen senaste kom så sent som i maj i ATP Genevé. Totalt har han fem titlar på grus, som är ett underlag som har visat sig passa honom väldigt bra.

I den första omgången såg John Millman ut att ställa till det ordentligt för Alexander Zverev. Om det är någonting som tysken behöver jobba på är det att mentalt vara med i matcherna fullt ut. Där har han mycket att lära och det är också därför han ännu inte varit nära att rubba de allra största spelarna. Han är helt enkelt inte så bra än. Men talangen är obestridlig och i sina bästa stunder känns han ostoppbar.

Med det sagt tror vi att Mikael Ymer kan komma ut med en fantastisk inställning här. Svensken har absolut ingenting att förlora och lär gå stenhårt inledningsvis. I längden är det orimligt att han ska orka – oddset 1,13 på Alexander Zverev känns till och med högt – men i det första sett vet vi att Mikael Ymer kan störa.

Mikael Ymer +2,5 game (första set) spelas därför till 1,73 gånger pengarna hos Betfair. Då sitter spelet om han förlorar med två games marginal eller bättre.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Mikael Ymer +2,5 (första set)
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  Tidigast 11:00, torsdag 30/5
TV:    eurosport logo
Stream:    eurosportplayer logo