Speltips inför Mikael Ymer – Blaz Rola 28/5: Svensk drömlottning

Simon Pålsson Publicerat: 28 maj 2019

Mikael Ymer är spelmarknadens favorit inför den första omgången i årets andra Grand Slam, Roland Garros. Där väntar nämligen slovenen Blaz Rola.

Annons:

Matchen spelas tisdagen den 28 maj.

Som bekant har svensk tennis – då allra främst på herrsidan – varit lite på dekis under den senare delen av 2000-talet och egentligen har hela 2010-talet varit en enda lång misär. Sedan Robin Söderling tvingades lägga av har vi fått vänja oss vid att hitta favoriter från andra länder och hoppas på att någon enstaka spelare ska kunna kvala sig in till stora turneringar. Det har varit deppigt. 

På senare år har två spelare, bröderna Ymer, verkligen tagit fina steg i sin utveckling och visat sig vara beredda att slåss på ATP-touren. Elias Ymer, född två år tidigare än sin bror Mikael Ymer, har naturligt varit lite före i utvecklingen och har redan varit med i flera fina Grand Slam-turneringar. Vem minns inte när han höll på att skrälla ordentligt mot en då mycket fin Ivo Karlovic i Wimbledon för ett par år sedan? 

Men deppigt nog har Elias Ymer stagnerat något i sin utveckling samtidigt som Mikael Ymer, född 1998, tagit raska steg på sistone. Nu är det snarare han som leder trupperna, ofta tack vare att han är mer modig och orädd i sitt spel. Kanske har han också, just nu, ett lite bättre psykologiskt sätt att hantera med- och motgångar. Det är åtminstone upplevelsen man får av bröderna just nu. 

Hur som helst är Mikael Ymer framme i Franska Öppna Mästerskapens huvudturnering efter tre raka vinster i kvalspelet veckan innan. I den första omgången har han också fått en riktig drömlott i form av Blaz Rola. Det kunde ha varit mycket, mycket, mycket värre. 

En lång match att vänta 

Enligt spelbolagen är Mikael Ymer klar favorit inför den här matchen och bara det är fantastiskt ur ett svenskperspektiv. Att vi inte bara har en spelare med i en Grand Slam-turnering igen, utan att han dessutom kliver in i den första omgången som klar favorit, känns väldigt kul. Med det sagt är det också lite mer att förlora nu. 

Om vi ska se helt nyktert på sista kvalmatcherna har Mikael Ymers spel lämnat en del övrigt att önska i termer av stabilitet och jämnhet. Nu kliver han dessutom in i en huvudturnering där det plötsligt är femsetare som gäller (kvalet spelas alltså bara i bäst av tre) varpå marginalerna på ett sätt blir större, men också mindre. Det räcker inte att öppna matchen med ett bra sätt, utan man behöver spela bra rakt igenom. Det kan bli direkt jobbigt. 

Blaz Rola är en slovensk spelare rankad 188 i världen. Det är väsentligt sämre än Mikael Ymer på 149 i världen. Däremot har Blaz Rola med sina 193 centimeter en fördel rent längdmässigt och det utnyttjar han i sitt spel med stort fokus på servarna. Mikael Ymer må vara en god returnerare, men över fem set kan det bli tungt. Vi har svårt att se hur Mikael eller Blaz ska kunna gå rent med 3-0 här faktiskt. 

Känslan är att Mikael Ymer vinner på ren energi i längden, men Blaz Rola kommer att göra sitt yttersta. 

Över 37,5 game spelas till 1,91 gånger såsen hos Bethard. 

Annons:   Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Över 37,5 game
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 11:00, måndag 27/5 
TV:    eurosport logo
Stream:    eurosportplayer logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: