Speltips inför Mikael Ymer – Joao Sousa 16/10: Stockholm Open

Simon Pålsson Publicerat: 16 oktober 2019

UPPDATERING: Matchen är uppskjuten till onsdagen den 16:e.

Det är ingen drömlottning i den första omgången av Stockholm Open, men Mikael Ymer bör kunna slå Joao Sousa på tisdagen den 15 oktober 2019.

Annons:
GRATIS STREAM TILL HELA STOCKHOLM OPEN! Läs mer om erbjudandet här!

Intrum Stockholm Open är tillbaka och den här hösten är frågan om turneringen inte känns hetare än på många år. Det startfält som finns med håller hög klass och publikens underhållningsvärde lär vara högt. Det är lite trist att Juan Martin Del Potro tvingades slänga in handduken, men startfältet är ändå kittlande på ett par håll och kanter.

Mikael Ymer är såklart det stora svenska hoppet, inte minst nu när Pim Pim Johansson trots allt valde att slänga in sin handduk också.

I den första omgången spelar den formstarke svensken mot Joao Sousa från Portugal. Det är en spelare som han spelade mot så sent som förra året, då i Davis Cup. Då vann portugisen med 2-0 efter att ha varit lite starkare. Det är dock 1,5 år sedan och sedan dess har spelarnas respektive karriär gått åt lite olika håll.

Att Mikael Ymer också spelar på hemmaplan, med ett förmodat stort stöd i ryggen, borde rimligen vara en fördel. Nu slipper han dessutom spela på gruset i ATP Båstad, den andra hemmaturneringen på touren. Det är ingen hemlighet att Mikael Ymer inte är en grusspelare. Det är egentligen varken han eller storebror Elias Ymer.

För övrigt höll Joao Sousa på att förlora i just ATP Båstad mot Elias Ymer i somras. Men då vann han till slut med 2-1 i set. Nu möter han den bättre brodern på ett sämre underlag. Det talar också för svensken.

Annons:

Speltips inför Stockholm Open

Det kommer att ploppa upp en hel del speltips under den här veckan i Stockholm Open, en vecka som kan bli rolig ur ett svenskperspektiv. Elias Ymer och Mikael Ymer bör ha goda chanser att ta sig vidare i turneringen, där Mikael Ymer med lite stolpe in mycket väl kan utmana framåt helgen. Att hans form är god vet vi.

Det märktes inte minst förra veckan när han plockade sin fjärde (!) titel för året. Det har då uteslutande rört sig om ATP Challenger-titlar, men det är ändå ett stort steg framåt för den 21-årige talangen. Nu är han äntligen där att han hittat en jämn, hög nivå.

Det visar sig inte minst på rankingen där han fortsatt klättra vecka för vecka. Nu har han också fördelen av att rensa bort förra årets höst, som inte alls var lika bra. Som bekant grundar sig världsrankingen på det senaste året och för varje vecka som går rensas också fjolårets motsvarande vecka bort.

Nu är Mikael Ymer rankad som 75 i världen och det är en rättmätig ranking. Rimligen kommer han att fortsätta på den inslagna vägen även fortsättningsvis.

Därför tror vi att han passerar Joao Sousa ganska lätt. 1,80 gånger insatsen för det raka spelet är ett bra odds hos Bethard. Det tackar vi för.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Mikael Ymer vinner
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp: Uppdatering: onsdag 15/10
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

Annons: