Speltips inför Milos Raonic – Novak Djokovic 28/1: En nivå upp

Simon Pålsson Publicerat: 27 januari 2020

Vi har höga förväntningar på inledningen mellan Novak Djokivic och Milos Raonic i kvartsfinalen av Australian Open.

Annons:

Efter ett par intensiva inledande omgångar är det nu dags för den andra veckan i Australian Open och som bekant är det först här det gäller någonting på allvar. Det är nu det blir fullt ös, det är nu matcherna steppas upp till en nivå som de sämre spelarna inte är i närheten av.

Det betyder också att det mestadels är riktigt, riktigt vassa spelare kvar i den här turneringen i det här skedet. Milos Raonic har däremot oturen att få möta Novak Djokovic redan nu. Därmed blir det med största sannolikhet respass för kanadensaren redan här.

För det här blir tionde gången som spelarna gör upp på ATP-touren – där det första mötet spelades så tidigt som 2013. Det är en bra tid sedan och det har runnit en hel del vatten under broarna sedan dess. Men tyvärr för Milos Raonic har avståndet till världstoppen inte krympt avsevärt.

För på nio möten har han än så länge inte lyckats slå Novak Djokovic än en enda gång. Det är alltså 9-0 som gäller i statsen och det manifesterar skillnaden mellan spelarna med all önskvärd tydlighet. Det kan man inte bortse från att det faktiskt gör .

Annons:

Ett tydligt favoritskap

Om vi försöker isolera oss till den här turneringen har det varit imponerande spel från Milos Raonic ett par gånger om – inte minst i de två senare matcherna. Då har han vunnit med 3-0 mot såväl Stefanos Tsitsipas som Marin Cilic. Det är två spelare som är stabila på en hög nivå och som aldrig är enkla att slå i stora sammanhang.

Men Milos Raonic har hittat rätt i sina servar och som bekant är det en stor nyckel för att han ska kunna prestera, och göra bra resultat. Men nu blir det en helt annan sak.

Novak Djokovic har till skillnad från kanadensaren faktiskt tappat ett set under den här turneringen – det var i premiären mot Jan-Lennard Struff. Men efter det har han tappat på sin höjd fyra game i ett set och har kört över allt motstånd. Å andra sidan mot väldigt enkla motståndare, relativt sett.

Här tror vi att Milos Raonic mycket väl kan kliva ut med ett stort servande inledningsvis – så länge han orkar. Därför kan det första setet bli långt.

Tiebreak i första set spelas till 2,88 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Tiebreak i första set
Odds: 2,88
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 09:00, tisdag 28/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

Annons:


Annons: