Speltips inför Nick Kyrgios – Kyle Edmund 6/8: Solklar favorit i Rogers Cup

Simon Pålsson Publicerat: 6 augusti 2019

Det blir ett spel på den undervärderade favoriten inför mötet mellan Nick Kyrgios och Kyle Edmund i ATP Montreal/Rogers Cup tisdagen den 6 augusti 2019.

Annons:

Redan förra veckan flaggade vi på Spelbloggare för att Nick Kyrgios hade visat fin form på sistone och att han skulle tas på största allvar när den (nord)amerikanska tennisturnén nu är igång på allvar. Det visade sig vara en mycket klok observation – om vi får säga det själva – med tanke på att speltipset den gången inte bara satt med god marginal, utan också då Nick Kyrgios gick och tog ännu en ATP-titel i Washington.

Efter att ha visat oerhört bra form hela vägen bärgade han vinsten i finalen mot ryssen Daniil Medvedev och det mesta pekar nu på att Nick Kyrgios är på väg in i en formtopp. Med det sagt är det intressant att nästa turnering står för dörren direkt. Lyckas australiensaren ladda om sina batterier?

Det ska sägas att det är en stor utmaning att åka direkt från Washington upp till Montreal – trots allt ett nytt land även fall avståndet i sig inte är superbesvärligt med flyg – varpå det återstår att se hur Nick Kyrgios hanterar det här.

Å andra sidan är 24-åringen inte som alla andra – på gott och ont – och bör kunna hantera det här på ett bra sätt såvida han själv är intresserad av det. Nu tror vi att Nick Kyrgios på alla möjliga sätt vill fortsätta vässa sin form inför kommande US Open senare den här sommaren/början på hösten.

Kyle Edmund väger lite lätt

I den första rundan av ATP Montreal – eller Rogers Cup som det officiella namnet på turneringen faktiskt är – står britten Kyle Edmund för motståndet. 24-åringen är född samma år som Nick Kyrgios, men är i våra ögon en klart sämre spelare och saknar utan tvekan samma höga högstanivå som Nick Kyrgios har.

Formen är inte heller särskilt god eftersom Kyle Edmund åkte ut redan i sin tredje match av ATP Washington mot Peter Gojowzcyk. Samma turnering som Nick Kyrgios alltså gick och vann.

Märk väl att Nick Kyrgios dessutom har 3-0 i inbördes möten, varav en walkover, mot Kyle Edmund. Det är en faktor som inte ska underskattas inför tisdagens möte mellan spelarna.

Här tycker vi att 1,90 gånger insatsen på Nick Kyrgios att vinna är på tok för högt. Det finns att spela hos Bethard och synas med ett leende.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Nick Kyrgios vinner
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 18:00, tisdag 6/8
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo