Speltips inför Nick Kyrgios – Rafael Nadal 4/7: Ofta en tuff nöt

Simon Pålsson Publicerat: 3 juli 2019

Rafael Nadal mot Nick Kyrgios redan i den andra omgången av Wimbledon. Går det att önska sig mer av torsdagen den 4 juni?

Annons:

Redan i den andra omgången är det dags för det som rent av hade kunnat vara en kvartsfinal, semifinal eller final i Wimbledon. Nick Kyrgios, som klev in oseedad till årets turnering, har inte haft flyt när han lottas att möta det som många anser vara världens bästa tennisspelare genom tiderna – Rafael Nadal.

Om det är något underlag man ska möta Rafael Nadal på är det utan tvekan gräset. Spanjoren har en tendens att styra sina matcher stenhårt och då passar förutsägbara underlag som hardcourt eller allra helst det långsammare gruset perfekt. Det är också där han är helt överlägsen genom tennishistorien.

Gräs är som bekant ett märkligare underlag och bjuder in till andra typer av matcher, en annan typ av tennis. Det gör att andra typer av spelare får chansen att verkligen imponera.

Nick Kyrgios är en spelare som kan spela väldigt bra på gräs, men med tanke på hur ojämn han är rent mentalt är det också svårt att veta var man har honom. 2014 möttes de här spelarna i den fjärde omgången – då var Nick Kyrgios inte ens 20 år fyllda – med en fin 3-1-vinst för australiensaren som följd. Det är också deras enda gräsmöte någonsin.

En tät match att vänta

Faktum är att Nick Kyrgios är en av oerhört få spelare som inte har minusstatistik mot Rafael Nadal på ATP-touren. Så här långt har spelarna mött varandra vid totalt sex tillfällen och med tre vinster vardera är det helt jämn inför det här mötet.

På gräs har Nick Kyrgios alltså den enda vinsten och med tanke på att han också vann med 2-1 i turneringen i Acapulco (hardcourt) nu i februari har 24-åringen också den enda vinsten från 2019.

Med det sagt är Rafael Nadal förmodligen världens bästa tennisspelare just nu (kanske någonsin) och är en ständig svår nöt att knäcka. Nick Kyrgios snubblade nästan mot Jordan Thompson, men vann det sista setet med 6-1 när han väl hade kniven mot strupen. Som vanligt lite upp och ner.

Här är den mentala biten förmodligen ett mindre problem då Nick Kyrgios vill visa att han håller. Rafael Nadal kommer också att ta minst ett set. Det vågar vi nästan lova. Förmodligen vinner han dessutom.

Men vårt speltips tänker inte spekulera mer i utgången av matchen, utan ser framför oss en öppen och jämn historia på ett eller annat sätt.

Över 3,5 set spelas till 1,67 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 3,5 set
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 12:00, torsdag 4/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo