Speltips inför Novak Djokovic – Alexander Zverev 5/6: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 4 juni 2019

Novak Djokovic är spelbolagens favorit inför mötet med Alexander Zverev i kvartsfinal i Roland Garros onsdagen den 5 juni 2019.

Annons:

För femte gången i historien är det dags för Novak Djokovic och Alexander Zverev att göra upp i en match på ATP-touren. Nu är det kvartsfinal i Franska Öppna – eller Roland Garros som tävlingen officiellt heter – som står på schemat. Med start på eftermiddagen onsdagen den 5 juni ska vi se om tysken kan skrälla.

Hos spelbolagen råder det ingen tvekan om att det är serben Novak Djokovic som klär i rollen som favorit inför matchen. Det går att förstå varför när man ser vad spelarna har hunnit uppnå under sina karriärer. Dessutom är Novak Djokovic som bekant rankad som nummer ett i hela världen och har så varit under långa perioder sista tio åren. Det är helt enkelt en fantastisk spelare rakt igenom.

Alexander Zverev spås ta över stafettpinnen när världseliten med Novak Djokovic, Roger Federer och Rafael Nadal snart lägger av. Andy Murray har som bekant blivit tvingad till att redan sluta, någonting som öppnat upp världstoppen något. För Alexander Zverev finns det dock en hel del saker att slipa på för att nå dit.

Det är bara att kika på hur han presterat under inledningen på Roland Garros. Visserligen har han tagit sig fram till den femte omgången – kvartsfinal – men det har gått allt annat än smidigt. Så här långt har han tappat fem set (Novak Djokovic har gått rent) och varit illa ute i nästan alla matcher. Det är väl bara mötet med svensken Mikael Ymer i den andra omgången som kändes givet från start till mål. Men där höll Alexander Zverev ändå på att tappa tredje set i tiebreak.

Novak Djokovic dominerar här

Det som talar för Alexander Zverev i den här matchen är det faktum att han faktiskt vunnit två av fyra möten med Novak Djokovic hittills. Alldeles uppenbart kan den 22-årige tysken rubba sin serbiske motståndare, men det har å andra sidan varit under lite speciella omständigheter. För något år sedan brottades Novak Djokovic med enorma motivationssvårigheter och föll då märkligt nog i många matcher mot sämre motstånd.

När Alexander Zverev spelar som allra bäst kan han slå vem som helst, men det som oroar en aning är hans oförmåga att dominera matcherna från start till mål. Det är också en spelare som lätt hamnar i svackor. Så här långt har servandet också varit lite upp och ner där han blivit bruten i samtliga matcher. Till och med Mikael Ymer (i för sig en fin returnerare) kunde bryta Alexander Zverev lätt.

Här tror vi faktiskt att Novak Djokovic städar av Alexander Zverev tämligen enkelt och även om Alexander Zverev gör det till en riktig fight blir det inte långa set. Det här är två spelare som är vana vid att bryta spelares serve.

Tiebreak i matchen – nej blir vårt speltips till 1,90 gånger insatsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Tiebreak – nej
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin
Spelstopp:  Tidigast 14:00, onsdag 5/6
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo