Speltips inför Novak Djokovic – Roberto Bautista-Agut 12/7: Semifinal i Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 11 juli 2019

Roberto Bautista-Agut är förvånande nog framme vid semifinal i Wimbledon och nu är frågan om spanjoren kan skrälla mot Novak Djokovic den 12 juli.

Annons:

Efter två veckors intensiv tennis är vi framme vid den härliga avgörande fasen av Wimbledon. På torsdagen stod det snabbt och enkelt klart att det blir Simona Halep och Serena Williams som ännu en gång gör upp om titeln i en stor turnering. Det är inte direkt första gången det sker.

I Wimbledons herrturnering har de tre toppseedade spelarna alla tagit sig vidare till semifinalen. Det rör sig om Novak Djokovic, Roger Federer och Rafael Nadal. Utöver dessa tre spelare har en formtoppad spanjor, Roberto Bautista-Agut, tagit sig hela vägen. En mycket imponerande insats ligger bakom det.

Det ska sägas att Roberto Bautista-Agut har haft en synnerligen enkel lottning och inte minst i jämförelse med övriga spelares vägar fram till semifinal ter sig den väg som Roberto Bautista-Agut har haft lite väl enkel. Men jobbet har gjorts och det har många gånger varit övertygande. Efter Wimbledon ska Roberto Bautista-Agut dessutom gifta sig, varpå vi tror att han gärna avslutar den här veckan med att gå hela vägen till final.

Novak Djokovic har radat upp stabila vinster och serben ser sylvass ut igen. Oavsett vem det blir som tar sig till final från den andra semifinalen pekar mycket på att de får möta Novak Djokovic där. Mest troligt står vi då inför en riktig klassiker till match – igen.

Underskatta inte Roberto Bautista-Agut

En viktig sak att ha med sig inför den här semifinalen är att spanjoren Roberto Bautista-Agut faktiskt har två (!) raka vinster mot Novak Djokovic. Det är väldigt få spelare i hela världen som har det inför Wimbledon. Faktum är att 31-åringen vunnit två av två möten mot Novak Djokovic under 2019. Det här blir dock första gången spelarna möter varandra på gräs och den totala statistiken på tio möten är ändå 7-3 till Novak Djokovic.

Det är otroligt få spelare – knappt någon i hela världen – som har plusstatistik på Novak Djokovic. Inte minst spelare som har spelat mot serben vid upprepade tillfällen genom historien. Nu har i för sig Roberto Bautista-Agut två raka vinster bara under den här våren och det är klart relevant.

Faktum är att spelarna har haft en tendens att spela täta matcher och att Novak Djokovic skulle städa av en uppenbart formtoppad Roberto Bautista-Agut helt utan bekymmer känns inte troligt. Det finns snarare mycket som talar för att det här blir ett jämnt möte.

Novak Djokovic lär vinna till slut, men vi blundar inte för att Roberto Bautista-Agut gör en stark match ännu en gång.

Över 31,5 game spelas till 1,80 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 31,5 game
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  14:00, fredag 12/7
TV:   kanalnio logo eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo