Speltips inför Novak Djokovic – Roger Federer 14/7: Final i Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 13 juli 2019

Roger Federer var fullkomligt magisk i semifinalen mot Rafael Nadal och gäller nu som en bra outsider till att vinna finalen mot Novak Djokovic i Wimbledon.

Annons:

Det är äntligen dags för det som enligt många är årets hetaste dag. Den anrika tennisturneringen Wimbledon är framme vid sin final på herrsidan och det är minsann ingen dålig tillställning som väntar 2019. Roger Federer, den okrönta konungen av Wimbledon, tar sig an en av världens bästa spelare genom tiderna i form av Novak Djokovic.

För ett par år sedan kändes det här som två spelare som var lite på dekis, där den fysiska statusen och kanske allra främst den mentala aspekten vittnade om att det snart var dags att slänga in tennisracket långt in i garderoben. Men sista säsongerna har spelarna åter visat sig vara bäst i hela världen.

I årets Wimbledon har båda också imponerat stort, även fall Novak Djokovic haft en något lättare resa som regerande mästare. Seedad etta gör ofta att man slipper de svåraste motståndarna nästan hela vägen fram till finalen.

Roger Federer å sin sida har spelat fantastisk tennis och inte minst i semifinalen mot Rafael Nadal spelade schweizaren på ett sätt som ingen annan kan. Den bollbegåvningen som han är saknar alltså motstycke. I hans bästa stunder känns hans oslagbar på gräset.

Bra spelvärde i finalen

Genom åren har det här varit spelare som har drabbat samman vid en rad tillfällen, med en liten övervikt för Novak Djokovic i antalet vinster. Det betyder på intet sätt att han är överlägsen Roger Federer eller att han vet precis hur han ska besegra honom, men det är ett tecken på att serben har haft en otrolig förmåga att vara bäst när det gäller.

Senaste mötet på gräs var faktiskt i finalen av Wimbledon för fyra år sedan. Då vann Novak Djokovic en otrolig match med 3-1 i set. Faktum är att han vann samma final året innan också, men då i en ännu jämnare match. 2012 vann Roger Federer mot Novak Djokovic i semifinalen av turneringen. Det är dessa tre möten som spelarna har på gräs – samtliga alltså i Wimbledon.

På ett mentalt plan är det såklart skönt för Novak Djokovic att ha två raka finalvinster mot Roger Federer i Wimbledon, även fall båda har några år på nacken. Med totalt fyra raka vinster på slutet har serben också ett mentalt övertag färskt i minnet.

Men trots allt detta tycker vi att Roger Federer sett helt gudomlig ut på gräset i Wimbledon. Mot Rafael Nadal fick han i för sig spela över tre timmar för att vinna, men med en vilodag ska det inte vara några bekymmer. På många sätt ser han bättre ut än någonsin just nu.

Roger Federer vinner spelas till 2,70 gånger såsen hos

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Roger Federer vinner
Odds:  2,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  15:00, söndag 14/7
TV:    kanalfem logo  eurosport logo  svtett logo
Stream:    eurosportplayer logo