Speltips inför Pierre Hugues Herbert – Daniil Medvedev 27/5: Skrällchans

Simon Pålsson Publicerat: 27 maj 2019

Pierre Hugues Herbert står som underdog inför mötet med Daniil Medvedev i den första omgången av Roland Garros 2019. Men vi tror på en skräll i Franska Öppna den 27 maj.

Annons:

Redan på söndagen spelades de första matcherna i den första omgången av årets Franska Öppna Mästerskapen – eller Roland Garros som det officiella tävlingsnamnet alltså är – på gruset i Paris. De flesta favoriterna höll och de riktigt stora namnen som kliv in i tävlingen – Marin Cilic, Roger Federer och Kei Nishikori för att ge tre exempel – gjorde precis vad som väntades.

På måndagen fortsätter den första omgången och då kryllar det av matcher som vi följer med förstoringsglaset. Den som har möjlighet bör registrera sig hos ett spelbolag som faktiskt sänder matcherna då det är ett bra sätt att streama högklassig tennis i två veckor framöver. 

En match som vi studerar lite extra noga inför måndagen, då främst i spelsyfte, är den mellan fransosen Pierre Hugues Herbert och ryssen Daniil Medvedev. Den senare spelaren har varit en talang i ett par säsonger och många förväntade sig att han skulle slå igenom på allvar, men det där riktiga steget på slutet har uteblivit. Det här är inte heller hans bästa underlag (grus) och vad det verkar inte hans bästa tid på året. Formen går att ställa ett stort frågetecken kring.

Pierre Hugues Herbert med skrällchans 

Redan veckan innan det att huvudturneringen nu startat har det spelats kvalspel i Paris. Då har vi fått följa en rad intressanta matcher och inte minst flera fransoser har utmärkt sig. För svensk del blev det riktigt deppigt när vår just nu bäst rankade spelare, Elias Ymer, föll igenom redan i den första kvalrundan. Desto roligare att lillebror Mikael Ymer tagit sig hela vägen till huvudturneringen. 

Hur som helst har hemmaplansfördelen visat sig viktig. Det gör att en sådan som Pierre Hugues Herbert, en betydligt mer rutinerad fransk spelare, har ett lite extra psykologiskt övertag inför sin första match i årets Franska Öppna. Det är alltså Daniil Medvedev som står för motståndet och det är ryssen som är klar favorit hos spelbolagen. Men faktum är att vi tror att Pierre Hugues Herbert kan ha en chans att skrälla. 

För det första är Pierre Hugues Herbert alltså rankad 42 och är man nere på topp 50 råder det ingen tvekan om att man är en tillräckligt mångsidig spelare för att slå i stort sett alla andra på touren. Daniil Medvedev, nu 23 år gammal, må vara rankad 14 och har sin otroliga längd (198 centimeter) till en ständig fördel. Men grus är inte hans bästa underlag och formen, inte minst spelmässigt, har varit darrig på sistone.

Pierre Hugues Herbert förlorade knappt senast spelarna möttes (det var 2018 på hardcourt) men vann 2015 när en ung Daniil Medvedev vägde alldeles för lätt. Nu tror vi på en tät match och tänker inte räkna ut Pierre Hugues Herbert.

Ett skrällspel lockar i den första omgången och det raka spelet på Pierre Hugues Herbert ger fina 3,35 gånger såsen hos Bethard. Det är ett intressant speltips på förhand. Värt en tv-peng om inte annat. 

Annons:   Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Pierre Hugues Herbert vinner 
Odds:  3,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 11:00, måndag 27/5 
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: