Speltips inför Rafael Nadal – Dominic Thiem 29/1: Kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 28 januari 2020

Rafael Nadal gäller tveklöst som favorit inför sin semifinal mot Dominic Thiem tidigt på morgonen i Australian Open.

Annons:

Australian Open har varit en turnering som levt upp till högt ställda förväntningar – och vore det inte för att Mikael Ymer föll så snöpligt i den andra omgången kunde den här turneringen ha varit ännu härligare ur svenskperspektivet.

Men nog om den saken. Vi har gått vidare. Eller åtminstone försökt smälta förlusten.

Tidigt på onsdagen är det dags att avgöra vilka två spelare som formerar den senare semifinalen. Sedan tidigare är det klart att det blir ett riktigt mästarmöte i den första semifinalen – Roger Federer mot Novak Djokovic. Någonting annat än en vinst för serben där vore högst förvånande sett till formen hittills. Men mer om den saken i nästa speltips.

I en av kvartsfinalerna som ska avgöra hur semifinal nummer två ser ut möts Rafael Nadal och Dominic Thiem, två spelare som imponerat i Australian Open. Här kan vi inte annat än se spanjoren som klar favorit, hur bra än Dominic Thiem kan vara i sina bästa stunder.

Annons:

Rafael Nadal är dödligt bra nu

Nick Kyrgios är som de flesta tennisälskare känner till den kanske allra största råtalangen som finns ute på ATP-touren just nu. Om det inte vore för hans sviktande humör, hans loja inställning, hans stundtals horribla värdering och hans svackor i matcher, turneringar och hela perioder av säsonger vore han närmast ostoppbar.

Det fick Rafael Nadal känna på i senaste omgången. I stunder spelade australiensaren så bra tennis att inte ens Rafael Nadal kunde stå emot, men det blev också uppenbart varför spanjoren är och förblir en av tennishistoriens allra bästa spelare. Med sin skalle och sitt outtröttliga fokus såg han till att ta sig vidare med 3-1 i set.

Nu väntar Dominic Thiem som faktiskt har tappat tre set hittills, två mot Alex Bolt och ett mot Taylor Fritz. I sig är det inte särskilt imponerande. I våra ögon är österrikaren främst en bra grusspelare, men han är också så pass allround att han kan spela på alla underlag. Men mot Rafael Nadal ska han väl ändå inte orka stå emot?

Dominic Thiem slog honom senast i april, då i Barcelona av alla ställen, men har i övrigt haft det tufft mot Rafael Nadal. Nu är det hardcourt mot en formtoppad spanjor, som har fått vittring på en finalplats då han hamnat på den lite enklare halvan. Det blir för svårt.

Rafael Nadal -1,5 set spelas till 1,71 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Rafa Nadal -1,5 set
Odds:  1,71
Bolag: Unibet
Spelstopp:  09:30, onsdag 29/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 
Annons:


Annons: