Speltips inför Rafael Nadal – Roger Federer 12/7: Äntligen dags i Wimbledon igen

Simon Pålsson Publicerat: 11 juli 2019

Rafael Nadal mot Roger Federer för första gången på elva år i Wimbledon. Som vi har längtat. Speltipset bottnar i en tro på en härlig match den 12 juli i semifinalen.

Annons:

Är det dags att skruva tillbaka tiden elva år?

2008 var nämligen senaste gången som Rafael Nadal tog sig an Roger Federer på det magiska gräset i London. Wimbledon har alltid varit lite av Roger Federers paradgren, men det var en match som har gått till historien som en av de allra mest klassiska matcherna någonsin. Anledningen? Jo, spanjoren skulle försöka rubba Roger Federer och hans enorma svit med vinster i Wimbledon. Samtidigt var det i ett stadie av karriären då Rafael Nadal verkligen växlade upp på allvar.

Den välkända finalen gick hela vägen till fem set och det sista, helt avgörande setet för att dela ut mästerskapstiteln gick förbi tiebreak. Men då det spelas långa sista set i Wimbledon (älskar man inte det?) gick den matchen till hela 9-7 i game innan Rafael Nadal alltså vann. En gastkramande tillställning och fortsatt det senaste mötet mellan dessa båda i Wimbledon.

Under lång tid har båda varit seedade på ett sätt som gjort att de inte kunnat möta varandra, samtidigt som skador och tillfälligheter gjort att så inte blivit fallet. Men 2019 är det alltså äntligen dags igen. Det är vi många som har längtat efter.

Gammal är inte äldst

Inför matchen har spelbolagen valt att peka ut Rafael Nadal som favoriter till att vinna matchen för att därigenom ta sig till final i Wimbledon. Det är någonting vi kan köpa rakt av. Det är nämligen så att den något yngre Rafael Nadal har lite mer kräm i sina ben, har haft en bättre form under en längre tid och går att lita på. Roger Federer har däremot brottats med skadeproblem och var till och med osäker inför den här turneringen, men har visat sig hålla utan problem.

Men i skarpt läge är det klart att en spelare som Rafael Nadal – som dessutom vilat helt sedan Franska Öppna för en månad sedan då han tog sin tolfte (!) titel i Paris – som har en liten fördel av att inte ha belastat kroppen så mycket.

Märk väl att Roger Federer också har 16 vinster och 26 förluster mot Rafael Nadal genom åren. Vissa menar på att den statistiken är det yttersta beviset på att det är Rafael Nadal och inte Roger Federer som borde benämnas som den bästa spelaren genom tiderna.

Nu ska vi inte brottas med den diskussionen, men att Rafael Nadal är favorit att vinna en förmodat tät semifinal på fredagen ser vi som givet.

Rafael Nadal vinner spelas till 1,76 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Rafa Nadal vinner
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 16:00, fredag 12/7
TV:   kanalnio logo eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo