Speltips inför Reilly Opelka – Milos Raonic 5/7: Två av världens bästa servare

Simon Pålsson Publicerat: 3 juli 2019

Reilly Opelka skrällde mot Stan Wawrinka och ställs nu mot nästa svåra motståndare i Wimbledon. Milos Raonic hoppas nå fjärde omgången den 5 juni.

Annons:

Wimbledon kliver på fredagen in i sin tredje omgång och när den första veckan så sakteliga lider mot sitt slut är det också dags att ta fram kandidaterna till att ta sig hela vägen till den avgörande fasen. De spelare som tar sig igenom den tredje omgången tjänar inte bara fina summor i rena cash, utan också bra rankingpoäng till ATP-rankingen. Det ska inte underskattas då det ger bra förutsättningar inför resten av året.

Dessutom är spelarna som tar sig förbi den tredje omgången med i racet om att ta sig riktigt, riktig långt i turneringen. Med tanke på att tunga pjäser som Dominic Thiem redan åkt ut med huvudet före (i den första omgången) finns det också ett tomrum just bakom de allra största spelarna som utmanarna nu kan fylla.

Två spelare som lär se sig själva som två outsiders är Reilly Opelka och Milos Raonic. Det här är två spelare från nordamerika och precis som många andra spelare från den trakten är det två servekanoner. Det finns en tradition att satsa hårt i ung ålder på spelare med unika fysiska förutsättningar i framför allt USA och det är därför inte konstigt att spelare som Reilly Opelka och John Isner tagit sig långt i tennisens värld.

Reilly Opelka kan skrälla

I den senaste omgången av Wimbledon fick vi se amerikanen Reilly Opelka skrälla ordentligt mot Stan Wawrinka efter en ryslig femsetare. Känslan var att vi stod inför ett långt sista set, men Reilly Opelka löste biffen med 8-6 efter att ha brutit Stan Wawrinka. Det ska sägas att Reilly Opelka var illa ute mot schweizaren men det enorma servandet var verkligen till hans fördel.

Milos Raonic har faktiskt hunnit bli hela 28 år gammal och ses inte längre som den enorma talang han var för ett par säsonger sedan. Där och då var vi många som trodde att kanadensaren skulle bli nästa stora spelare, men det steget har inte kommit. Nu är han visserligen stabilt rankad på topp 20 och är så hela tiden (i stort sett) men visst är hans uteblivna succé lite av en besvikelse.

Så här långt står Milos Raonic på två 3-0-vinster mot motstånd han ska slå. Reilly Opelka blir den tuffaste nöten hittills och inte minst är det intressant att se två spelare som är så lika.

Både Milos Raonic och Reilly Opelka vilar så mycket på sin egen serve. Båda är nära två meter långa och har kapaciteten att blunda kickservar med rena powerservar. Det gör att de så gott som alltid håller sina servar, med ett sämre returspel som en liten nackdel. Det är också därför de inte är i absoluta världstoppen än. Men med tanke på att Reilly Opelka bara är 21 år gammal kan det nog hända mycket.

Vi förväntar oss minst fyra set och förmodligen många långa sådana. Över 41,5 game spelas till hela 1,91 gånger såsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 41,5 game
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  Tidigast 12:00, fredag 5/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo