Speltips inför Richard Gasquet – Kei Nishikori 7/8: ATP Montreal fortsätter

Simon Pålsson Publicerat: 7 augusti 2019

Det blir ett överspel inför mötet mellan Richard Gasquet och Kei Nishikori i den andra omgången av ATP Montreal onsdagen den 7 augusti 2019.

Annons:

Just precis nu avgörs ATP Montreal – eller Rogers Cup som turneringen också kallas – på plats i den kanadensiska staden Montreal. Det är en väldigt tung turnering sett till vilka spelare som finns med i startfältet. Detta då flera tungviktare laddar upp inför vad som komma skall senare under säsongen i form av US Open.

Ett möte som sticker ut lite inför onsdagens matcher är det mellan Richard Gasquiet och Kei Nishikori, en spelare som verkligen väntat på hardcourtsäsongen. Det finns få spelare med en så tydlig hardcourtprägel som Kei Nishikori. Japanen blir en helt annan spelare när det är dags för det snabba, intensiva underlaget som passar hans lojala defensiva arbete perfekt.

Så här långt i den här turneringen har Richard Gasquet slagit ut Benoit Paire, landsmannen med en väldigt fin högstanivå. i två raka set. Samtidigt har Kei Nishikori i egenskap av seedad fått vila hela vägen fram till den andra omgången. Märk väl att Kei Nishikori inte har spelat sedan han blev utslagen med 3-1 mot Roger Federer i kvartsfinalen av Wimbledon i början av juli månad. Närmare en hel månads vila gör att Kei Nishikori borde vara extremt taggad nu.

Annons:

En ganska öppen match

Det här är spelare som har drabbat samman vid inte mindre än tio tillfällen genom åren och som därför känner varandra så gott som utan och innan. Det finns en klar fördel för den äldre Richard Gasquiet, som vunnit sju av tio möten så här långt. Då ska väl också sägas att Kei Nishikori sett hetare ut på senare år och sedan 2016 har vunnit tre av fyra möten mot Richard Gasquet.

Det senaste mötet var i Tokyo år 2018 – alltså hemmaplan för världssexan Kei Nishikori – där Kei Nishikori vann med klara 2-0 i semifinalen av den lokala ATP-turneringen.

Kei Nishikori är solklar favoriter och ska så vara, men i våra ögon ska man akta sig för att överskatta hans förmåga att ta det här enkelt. Richard Gasquet har visat många gånger att han kan streta emot Kei Nishikori även på hardcourt.

Över 21,5 game spelas till 1,88 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 21,5 game
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 18:00, onsdag 7/8
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo