Speltips inför Roger Federer – Grigor Dimitrov 3/9: Solklar favorit i kvartsfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 3 september 2019

Det blir ett favoritspel inför kvartsfinalen mellan legendaren Roger Federer och bulgaren Grigor Dimitrov i US Open tisdagen den 3 september 2019.

Annons:

Det är kvartsfinal i US Open och den match som på förhand känns allra mest ensidig spelas mellan Roger Federer och Grigor Dimitrov. Det här är en match där vi egentligen bara kan tänka oss att schweizaren går segrande ur striden.

Anledningarna är många, men den främsta är såklart att Roger Federer är en väsentligt mycket bättre spelare. För någon säsong sedan pratades det om att Grigor Dimitrov skulle kunna utmana i världstoppen, men det har i ärlighetens namn inte riktigt hänt.

Nu är Grigor Dimitrov rankad så mycket som 78 i världen och möter det som enligt rankingen och seedningen inför turneringen är världens tredje bästa spelare. Det är såklart en massiv skillnad. Dessutom är Grigor Dimitrov framme vid kvartsfinal mycket tack vare sin synnerligen enkla lottning. Den svåraste motståndaren, Borna Coric, lämnade dessutom walkover.

Annons:

Med tanke på att Novak Djokovic nu redan är utslagen från US Open är det plötsligt guldläge för Roger Federer att gå hela vägen i den här turneringen också. Rafael Nadal är i för sig fortsatt kvar som ett synnerligen stort hot, men Roger Federer har visat sig formstark under hela den här sommaren och ska eller bör inte underskattas här.

Det kan också vara viktigt att ha med sig det faktum att Grigor Dimitrov är en av motståndarna som Roger Federer traditionellt sett haft allra lättast för på touren, om vi då håller oss till de största namnen. Med sju raka vinster, ofta i bekväm stil, har schweizaren ett stort psykologiskt övertag här. Det tycker vi att man bör ha i åtanke.

Det senaste mötet var finalen i ATP Rotterdam förra året och då tappade schweizaren bara fyra game på hela matchen. Det säger en del om styrkeförhållandet mellan spelarna.

Roger Federer vinner det här enkelt. -2,5 set (alltså 3-0 till schweizaren) spelas till 1,74 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Roger Federer -2,5 set
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 19:00, tisdag 3/9
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo