Speltips inför Ryssland – Sverige 6/12: Lunchmatch i handbolls-VM

Simon Pålsson Publicerat: 5 december 2019

Ryssland blir den tuffaste motståndaren hittills för Sverige i pågående handbolls-VM för damer i Japan.

Annons:

Efter idel vinster och enkelt motstånd är det dags för det svenska damlandslaget i handboll att nu spela sin sista gruppspelsmatch i pågående handbolls-VM. Det här är ett mästerskap som spelas på asiatisk mark, närmare bestämt i Japan.

I den sista omgången väntar det tuffaste motståndet i gruppen. Det är Ryssland som står på andra sidan och precis som Sverige har man idel vinster efter fem spelade matcher. Målskillnaden för ryssarna är dock väsentligt bättre och spelmässigt ser man ett par nivåer hetare ut än Sverige så här långt. Det oroar en del på förhand.

Sverige har fått utstå mycket kritik hittills och har haft det kämpigt mot både Japan och Argentina på slutet. Det har blivit komfortabla vinster, men inte fullt så övertygande och självklart som man hade önskat. Förbundskaptenen Henrik Signell har inte heller varit särskilt nöjd hittills.

Ryssland däremot känns alltså heta för närvarande. Den minst segermarginalen man har haft hittills är på tio mål mot värdnationen Japan, men i övrigt har man vunnit med 15, 21 och 13 bollar. Det säger en hel del om hur starka man varit på att verkligen döda matcherna och dess spänning helt.

Annons:

Målspelet i fokus

Efter att vi inledningsvis i gruppspelet närmast uteslutande har fått se matcher som varit väldigt ensidiga känns det som att det som nu väntar är en tuffare utmaning – för såväl Ryssland som Sverige. Det här är gruppens två bästa lag och den avslutande omgången blir precis som väntat en ren gruppfinal.

Det ska sägas att båda lagen kommer att ta sig vidare till nästa runda, men alldeles uppenbart är det en fördel för laget som vinner gruppen. Det ger både bättre förutsättningar inför nästa gruppspelsfas, men också ett psykologiskt övertag värt att ha med sig inför fortsättningen.

Det går att säga mycket om inledningen på gruppspelet för Sverige, men att man har imponerat spelmässigt vore en lögn. Vinst efter vinst räcker inte för att imponera. Spelet ser krampaktigt ut, flertalet spelare har inte kommit upp i nivå och det mesta hackar. Att man släppt in så många mål som man också gjort – trots enkelt motstånd – vittnar också om att man har en del att jobba på i defensiven.

Med det sagt kan det bli tal om att höja sig i det här, lite mer skarpa, läget. Det är inte ovanligt att vissa landslag har svårare att prestera på samma höga nivå mot sämre motstånd. Det kan behövas en sparringpartner. Det vi kan räkna med är att Ryssland är precis den sparringpartner som Sverige då eventuellt har eftersökt hittills.

För vår del ska det bli intressant att se precis var Sverige står just nu, när läget är skarpare och motståndet tuffare. Det vi förväntar oss är hur som helst två lag vars starka offensiv kommer att göra sig hörd. Sverige kan också, baserat på inledningen, få väldigt svårt att prestera så som vi önskar i defensiven.

Ryssland över 28,5 mål spelas till 1,77 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Ryssland över 28,5 mål
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  12:30, fredag 6/12
TV:    tvsex logo
Stream:    viaplay logo

 

 

 

 

 

Annons: