Speltips inför Sam Querrey – Andrey Rublev 4/7: Enkelt – om han orkar

Simon Pålsson Publicerat: 3 juli 2019

Sam Querrey gjorde succé i Wimbledon för två år sedan och har nu börjat årets turnering strålande. Kan han slå Andrey Rublev i andra omgången?

Annons:

Wimbledon är igång för fulla muggar och under onsdagen samt torsdagen spelas den andra omgången på herrsidan. Efter två intensiva inledande dagar, alltså måndag och tisdag, kan vi konstatera att årets turnering fortsätter i hela säsongen fotspår med många skrällar.

Att ett så tungt namn som Dominic Thiem – av vissa rent av ansedd som en outsider till att vinna hela turneringen – åkte ut redan i första omgången ger ordentlig edge till hela tillställningen. Att han lottades mot Sam Querrey direkt kan verkligen inte betecknas som någonting annat än ordentlig otur.

Den hårt servande baslinjespecialisten från USA är en fantastisk spelare i sina bästa stunder och har inte minst på gräs visat fina tendenser under senare delen av sin långa karriär. 31-åringen är en spelare som verkligen hittat fördelarna av att spela på det underlaget.

2017 var Sam Querrey hela vägen framme vid semifinal i Wimbledon och visade då hela tennisvärlden att han är att räkna med. Det finns vissa som menar att han är lite för mycket av en servespelare, men det är helt felaktigt. 3-1-vinsten mot Dominic Thiem i första omgången bevisar att han är enormt mångsidig.

Klar favorit mot ryssen

Det finns alltid en fara för en spelare som slagit ut ett större namn och gjort en överraskande stark insats när det sedan är dags för nästa omgång. Den mentala aspekten går inte att underskatta. Med en vilodag emellan ska den fysiska delen inte vara några problem, men klarar Sam Querrey att ladda om?

I omgång två väntar den ryske talangen Andrey Rublev, en av många spelare från Ryssland som spås en fin framtid. 21-åringen är alltså tio år yngre än sin motståndare för dagen och har därmed mycket att lära, men har visat sig vara rätt vass i sina bästa stunder.

Men att slå Christian Garin med 3-1 går inte att jämföra med att slå Dominic Thiem med samma siffror. Sam Querrey är en på det hela taget bättre spelare, inte minst på gräs. Det kommer att bli tydligt.

Sam Querrey -1,5 set spelas därför till 1,50 gånger insatsen hos Betfair. Den som vill kan skruva upp oddset ordentligt genom att spela 3-0.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Sam Querrey -1,5 set
Odds:  1,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  Tidigast 12:00, torsdag 4/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo