Speltips inför Serena Williams – Barbora Strycova 11/7: Semifinal i Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 11 juli 2019

Barbora Strycova är underdog inför semifinalen i Wimbledon mot Serena Williams, men rimligen har hon en god chans att skrälla den 11 juli 2019.

Annons:

Det var många som undrade om Serena Williams verkligen fortsatt hade det i sig att alstra tillräcklig energi för att leverera på hög nivå i en stor turnering igen. Det har varit en säsong kantad av skador och många har även menat på att amerikanskan inte haft motivationen som krävs för att tävla på den här nivån längre.

Det går att förstå om Serena Williams egentligen är sugen på annat när hon är 37 år gammal, har fått barn och dessutom har vunnit precis allting som går att vinna inom tennisens värld. Men en sådan spelare drivs såklart av hungern efter fler titlar. Det är den huvudsakliga anledningen till att hon blivit en av världens bästa spelare någonsin.

Nu har hon, samma år som hon alltså haft vissa problem med skador, alltså tagit sig hela vägen fram till en semifinal i Wimbledon igen. Det här är ett ställe hon trivs väldigt bara på och gräset är ett underlag som hon är ganska ensam om att bemästra på ett så bra sätt.

Dessutom har hon inte blivit mindre populär av att hon under de här veckorna spelar mixad dubbel med den stora hemmahjälten Andy Murray, som försiktigt letar sig tillbaka för att spela tennis på toppnivå igen.

Barbora Strycova räcker inte till

Men nog om Serena Williams och amerikanskans enorma förträfflighet. I semifinalen ska hon spela mot Barbora Strycova, en spelare som glidit lite under radarn men nu alltså är hela vägen framme vid en semifinal i det som fortsatt är världens största tennisturnering. Det är med andra ord en spelare som håller en hög, bra nivå.

Barbora Strycova har vunnit fem raka matcher i den här turneringen och har på sin väg fram till den här semifinalen slagit ut flertalet heta namn. Av kandidaterna som är kvar i semifinalerna känns det som att Barbora Strycova är den spelare som slagit ut tyngst motstånd. Eller vad sägs om Kiki Bertens, Elise Mertens och nu senast Johanna Konta? Alldeles uppenbart har Barbora Strycova prickat formen.

I kvartsfinalen behövde Serena Williams ett tredje set för att gå vidare och vi tror att det kan behövas något liknande i den här matchen för amerikanskan. Det motstånd som nu väntar är svårare än vad hon och många andra kanske tänker.

Barbora Strycova +1,5 set spelas till 2,00 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Barbora Strycova +1,5 set
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp:  Tidigast 16:00, torsdag 11/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo