Speltips inför Simona Halep – Shuai Zhang 9/7: Kvartsfinal i Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 8 juli 2019

Simona Halep är storfavorit i damernas ena kvartsfinal i pågående Wimbledon tisdagen den 9 juli 2019. Shuai Zhang står för motståndet den här dagen.

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset

Annons:

När det nu återstår åtta spelare i damernas singelturnering på gräset i London kan vi konstatera att det kan bli en riktig outsider som tar hem Wimbledon den här gången. Men om ett par timmar, när kvartsfinalerna är färdigspelade, talar ändå det mesta för att spelarna som är kvar tillhör det lite mer rutinerade gardet.

En spelare som Shuai Zhang hör enligt sin ålder till de lite mer rutinerade spelarna på WTA-touren med sina 30 år fyllda, men faktum är att den asiatiske spelaren inte har imponerat särskilt mycket under sin karriär och egentligen aldrig varit en viktig del av världstoppen.

Det är snarare ett undantag att Shuai Zhang nu är framme vid en kvartsfinal i en stor Grand Slam-turnering. Det ska å andra sidan inte förringa det hon har sysslat med under den här inledande veckan i London, men att Shuai Zhang skulle räcka hela vägen känns föga troligt.

I kvartsfinalen väntar dessutom svårspelade Simona Halep, en spelare som vi gjort oss vana vid att se i dessa sammanhang så här sent in på turneringar. Det har varit en vanlig syn sista säsongerna och det gör också att Shuai Zhang hamnar i omedelbart underläge här.

Ett setspel hämtas

Om vi kikar på veckan i London har Shuai Zhang däremot imponerat med väldigt bra grästennis och efter att tidigare inte varit en grässpelare känns det som att 30-åringen nu hittat en metod för att göra underlaget till sin fördel. Med tre 2-0-vinster och 2-1 i åttondelsfinalen kliver Shuai Zhang in med gott självförtroende mot Simona Halep.

Men Simona Halep har faktiskt imponerat mer och tog exempelvis en seger med bara sex släppta game i åttondelsfinalen. I omgången innan släppte rumänskan inte mer än fyra game. Det är tydligt att hon prickat någon form av form nu när det uppenbarligen behövs.

Om vi ser till den inbördes statistiken är det faktiskt fördel för Shaui Zhang med 2-1 i matcher, men det senaste mötet är 2016 och det känns minst sagt daterat nu. Det är klasskillnad mellan spelarna i dag.

Simona Halep -1,5 set spelas till 1,64 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Simona Halep -1,5 set
Odds:  1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 12:00, tisdag 9/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo