Speltips inför Sloane Stephens – Johanna Konta 4/6: Fel favorit

Simon Pålsson Publicerat: 3 juni 2019

Sloane Stephens eller Johanna Konta, vem tar sig till nästa runda i Roland Garros? Mötet spelas hur som helst den 4 juni 2019.

Annons:

Det är inte bara bland herrarna som det just nu spelas fantastisk tennis på det röda gruset i Paris. Den franska huvudstaden har såklart också finbesök från världens bästa damspelare och nivån på den inledande veckan var riktigt hög.

Då fick vi bland annat se Serena Willians, alltid en form av favorit, åka ut redan i den tredje omgången. Då räckte hon inte till mot en formtoppad Sofia Kenin. Dessutom är Naomi Osaka redan utslagen, även hon i den tredje omgången.

Kvar finns dock en rad intressanta spelare och två som nu har chansen att skrälla sig längre än planerat är Sloane Stephens och Johanna Konta. Det är två spelare som hör till världstoppen, men som sällan orkat hela vägen fram i den WTA-turneringar av den här digniteten.

Tredje gången i år

Faktum är att det här nu blir den tredje gången bara den här säsongen som Sloane Stephens och Johanna Konta gör upp. Tidigare har Johanna Konta vunnit båda mötena, varav det senaste för bara ett par veckor sedan. Det var en match som även den spelades på grus. Det är annars ingen av spelarnas favoritunderlag.

Sloane Stephens är hur som helst rankad sjua i världen, men har varit uppe som trea för något år sedan. Det är en mycket fin spelare. 26-åringen har en väldig förmåga att hålla bollen vid liv, men brottas samtidigt en del med sin ringa längd på runt 1,70. Det är lite för lite i vissa sammanhang.

En som däremot har tio centimeter fördel på Sloane Stephens är motståndaren Johanna Konta. 180 centimeter lång, men med en klart sämre världsranking för närvarande. Britten har däremot varit rankad fyra i världen tidigare och är en något mer rutinerad spelare i WTA-sammanhang.

Här tycker vi att spelbolagen gör Sloane Stephens till lite väl stor favorit. I våra ögon är det helt jämnt, men med liten fördel för Johanna Konta efter två raka vinster mot Sloane Stephens.

Johanna Konta vinner spelas därför till 2,30 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Johanna Konta vinner
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 14:00, tisdag 4/6
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo