Speltips inför Stan Wawrinka – Grigor Dimitrov 31/5: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 30 maj 2019

Stan Wawrinka ställs nu mot sitt tuffaste motstånd hittills i Roland Garros. För motståndet står ingen mindre än bulgaren Grigor Dimitrov den 31 maj 2019.

Annons:

Efter två intensiva omgångar är det nu dags att kliva in i den tredje omgången av pågående Franska Öppna i den franska huvudstaden Paris. Det är grus som gäller, varpå vi ser flera spelare blomma ut på ett sätt som de annars inte gör. Det finns som bekant ett par spelare som verkligen älskar det här underlaget.

En sådan spelare är schweizaren Stanislas Wawrinka, en spelare med enorm potential och som egentligen har talangen för att kunna bli hur bra som helst. Men skador, halvtaskig inställning och ren lathet (får man säga så?) har satt vissa käppar i hjulet under hans karriär. Men väl på grus är schweizaren urstark. Då går tempot lite långsammare och han kan fokusera på att bomba in sina vackra grundslag.

Efter två stabila vinster – helt enligt beräkningarna – är schweizaren alltså framme vid den tredje omgången nu. Där väntar Grigor Dimitrov, en spelare som har varit uppe på topp 10 en gång i karriären, men som nu halkat ner ett gäng placeringar. Men bulgaren har fortfarande en väldig potential och såg direkt giftig ut i den andra omgången mot den svåra lotten Marin Cilic. Då lyckades han vinna trots att han var rejäl underdog.

En lång match att vänta

Det här är två spelare som har drabbat samman fyra gånger tidigare på ATP-touren och som brukar spela underhållande matcher. Stan Wawrinka har med sig två raka vinster, båda i Grand Slam-sammanhang, men det enda mötet på grus vanns faktiskt av Grigor Dimitrov. Det var dock så långt bak som säsogen 2015 i Madrid Open.

Stan Wawrinka har visserligen sett lite bättre ut på senare tid, men har annars ett par halvtunga år bakom sig där det inte riktigt lossnat hela vägen. Nu har han inlett Franska Öppna med två överkomliga motståndare och har därmed inte fått förta sig än. Nu blir det betydligt svårare.

Grigor Dimitrov visade mot Marin Cilic att han har sparat sig till Roland Garros (som turneringen officiellt kallas). Därför tror vi att han – trots att han återigen är oddsmässig underdog – har goda möjligheter att göra någonting stort av det här. Eller åtminstone göra ordentlig match av det.

Över 37,5 game spelas till 1,91 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 37,5 game
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 15:30, fredag 31/5
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo