Speltips inför Stan Wawrinka – Roger Federer 4/6: Helschweiziskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 3 juni 2019

Roger Federer mot Stan Wawrinka i den femte omgången av Roland Garros. Det är vad vi bjuds på från Franska Öppna Mästerskapen tisdagen den 4 juni 2019.

Annons:

Efter en fin inledande vecka på det röda gruset i Paris är det nu dags för vecka två i Franska Öppna Mästerskapen. Det är nu det blir skarpt läge på allvar när den femte omgången ska till att börja. De allra flesta stora namnen är fortsatt kvar i tävlingen.

Det gör att det som nu väntar är en intressant avslutning på turneringen och det ska helt enkelt avgöras vem som blir mästare det här året. På förhand var Rafael Nadal supertydlig favorit, både oddsmässigt och enligt expertkåren. Det har inte direkt hänt någonting som ger en anledning att omvärdera den ståndpunkten.

Roger Federer, som alltid är en utmanare i dessa sammanhang (årets understatement va?), klev in i turneringen med skadebekymmer efter Italian Open. Det har gjort det lite svårt att veta exakt var schweizaren är, men efter fyra raka vinster med 3-0 finns det nu hopp om att han ska kunna ta sig riktigt långt här. Så här långt ser han inte ut att besväras alldeles för mycket av sin skada.

Hett möte mellan schweizarna

I den femte omgången väntas nu vad som kan betecknas som ett derby. Kompisarna och landsmännen Stan Wawrinka och Roger Federer, båda från Schweiz, gör alltså upp om en plats i nästa skede av turneringen. Det är ett möte som har alla ingredienser man kan önska sig på förhand.

Det är två spelare som har en enormt hög högstanivå, som båda har kapaciteten att vinna hela turneringen och som dessutom har gjort det tidigare. Stan Wawrinka har fördelen av att föredra grus som sitt favoritunderlag och har dessutom ingen större oro kring sin fysiska status. Roger Federer har fördelen av att han i grunden är en klart bättre spelare, att han ser riktigt formstarkt ut och att han har klar plusstatistik på Stan Wawrinka.

Med det sagt tror vi att Stan Wawrinka kommer att göra match av det här. För första gången i turneringen står Roger Federer inför en utmanare som kommer att kräva det yttersta av honom. För större än så är inte skillnaden mellan spelarna.

Över 3,5 set spelas därför till 1,62 gånger insatsen hos Unibet. Kom ihåg att senast Stan Wawrinka slog sin landsman var 2015. Detta också i Franska Öppna.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 3,5 set
Odds:  1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  Tidigast 14:00, tisdag 4/6
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo