Speltips inför Tennys Sandgren – Mathias Bourgue 24/5: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 23 maj 2019

Tennys Sandgren imponerade stort i årets första Grand Slam och hoppas nu nå Franska Öppna efter vinst mot Mathias Bourgue i kvalfinalen.

Annons:

Det är dags för kvalfinaler i det pågående kvalet till Franska Öppna Mästerskapen nästa vecka. För ett par spelare återstår det nu bara en match innan de är klara för en efterlängtad Grand Slam-turnering och precis som vanligt i dessa sammanhang blandas unga, lovande spelare med mer rutinerade namn som enligt många hör hemma i den stora huvudturneringen. 

Tennys Sandgren är en spelare som redan i slutet av 2017 tog sig in på topp 100 i världen och som hade en stark fjolårssäsong, inte minst på hemmaplan där amerikanen visade sig stark i flera tävlingar. Det ska sägas att 27-åringen mestadels tävlar på ATP Challenger Tour, men också har ett par starka prestationer på den vanliga touren också. 

Just nu är den 188 centimeter långe amerikanen rankad 87 i världen och så sent som i januari månad, efter en helt sanslös turnering i Australian Open, var han rankad som 41 i hela världen. Det var å andra sidan en helt missvisande ranking (det får vi väl vara ärliga att säga i förhållande till vad han egentligen presterar över tid?) men det tyder ändå på en enorm potential hos spelaren. 

Enkel vinst för amerikanen

 

I kvalfinalen väntar en spelare som inte varit tillnärmelsevis så framgångsrik på touren som Tennys Sandgren varit. Medan amerikanen vunnit en ATP-titel i karriären står Mathias Bourgue fortsatt på noll och detta då han mestadels spelar på ATP Challenger Tour. Det är helt enkelt inte en spelare som är bättre än så. 

Mathias Bourgue är nu rankad 237 i världen men var i mitten av 2017 uppe och nosade på 140. Därefter har han egentligen inte varit nära samma höjder, men då det är en fransk spelare går det inte att blunda för att Mathias Bourgue nu har en extra dos motivation med sig till denna kvalfinal. Räkna också med ett bra hemmastöd för fransosen.

I kvalet har Mathias Bourgue tagit sig förbi Nikola Milojevic och Matteo Viola med 2-1 i båda matcherna, samtidigt som Tennys Sandgren nollat såväl Mats Moraing och Yosuke Watanuki. Det är egentligen likvärdigt motstånd för både, men klart är att Mathias Bourgue har haft det tuffare rent spelmässigt. 

Tennys Sandgren är en bättre spelare rakt igenom och oddset 1,71 gånger insatsen på att amerikanen vinner är – trots gruset – ett mycket fint odds hos Bethard. 

 

Annons:   Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Tennys Sandgren vinner 
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 10:00, fredag 24/5 
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo