Speltips inför Wimbledon 2021: Vem vinner turneringen?

Simon Pålsson Publicerat: 8 juli 2021

Världens mest anrika och klassiska tennisturnering Wimbledon ska äntligen till att avgöras efter uppehållet 2020. Men vem vinner Wimbledon 2021?

Wimbledon 2021

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är ganska givet att Wimbledon 2021 är en turnering som inte riktigt har alla förutsättningarna som många hade velat på förhand. Detta då startfältet kanske inte riktigt är det som man hade hoppats på.

Rafael Nadal meddelade för någon vecka sedan att han slängde in handduken för Wimbledon och hela grässäsongen i år. Anledningen var att han kände sig fysiskt sliten – någonting man kunde se ganska tydliga tecken på i Franska Öppna Mästerskapen för en månad sedan.

Roger Federer är visserligen med i turneringen, men har inte heller han sett särskilt rapp eller fysiskt topptrimmad ut på sistone. Den skadeperiod han har bakom sig har bevisligen satt ganska tuffa spår och det är ingen vild gissning att vi har fått se schweizarens högstanivå för allra sista gången redan.

Men Roger Federer finns med i turneringen och kommer såklart att vara en kandidat till att gå långt, men baserat på hur han har sett ut på försäsongen och var han står rent fysiskt räknar jag bort honom från att gå riktigt långt.

Andy Murray, en annan spelare som är född för att spela grästennis, kommer inte heller han att kunna spela på sin allra bästa nivå. Det kommer han förmodligen aldrig heller att göra igen. Det gör att jag inte ens ser honom som en kandidat till att vinna hela turneringen.

Upplagt för Novak Djokovic

Novak Djokovic har nu chansen att vinna en äkta Grand Slam, om han vinner både Wimbledon och US Open under den här säsongen. Sedan tidigare har han vunnit Australian Open och Franska Öppna Mästerskapen på imponerande vis.

Dessutom slåss Novak Djokovic för att komma upp i 20 Grand Slam-titlar och tangera sina konkurrenter Rafael Nadal och Roger Federer. Med tiden känns det redan nu självklart att serben kommer att bli den bästa och mest meriterade tennisspelaren i historien. Men det ska såklart göras innan han kan ropa hej.

Det finns konkurrens från Next Gen, unga tennisspelare med lovande utveckling, men i mina ögon är det ingen som riktigt är där för att slå Novak Djokovic än. Visst, i enstaka matcher kan det hända saker och över en hel Grand Slam-turnering finns det många hinder att falla på. Men det är samtidigt som upplagt för att Novak Djokovic ska ta sig vidare. Precis enligt plan.

Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Matteo Berrettini…. Alla dessa spelare i all ära, men Novak Djokovic är min givna favorit inför Wimbledon 2021.

Novak Djokovic att vinna Wimbledon 2021 spelas till 1,75 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Novak Djokovic vinner Wimbledon 2021
Odds: 1,75
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: Wimbledon spelas 28 juni-11 juli 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo