Speltips Karolina Pliskova – Aryna Sabalenka 8/7: Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 8 juli 2021

Aryna Sabalenka är på väg att ta över damtennisen, men kan hon nå sin första Grand Slam-final när Karolina Pliskova står på andra sidan?

Karolina Pliskova - Aryna Sabalenka

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Redan som 23-åring och fyra på världsrankingen har Aryna Sabalenka hunnit med att vinna tio singeltitlar på WTA-touren och det är alldeles uppenbart att det här är en spelare som är längst upp i toppen av tennisvärlden för att stanna.

Än så länge har Aryna Sabalenka inte kunnat ta sig längre än fyra på världsrankingen och en liten förklaring till det är att hon har ganska svaga resultat i stora turneringar än så länge, däribland Grans Slams.

Som bäst har hon varit framme i fjärde rundan i US Open och Australian Open, men aldrig någon kvartsfinal, semifinal eller final för Aryna Sabalenka hittills. Det gör att årets resultat i Wimbledon är det överlägset bästa som Aryna Sabalenka mäktat med.

Då är det trots allt en turnering som hon tidigare bara vunnit någon enstaka match i, och istället åkt ut redan i den första omgången två gånger (2018 och 2019). Men i år har Aryna Sabalenka fått det mesta att stämma.

Inom kort tror jag att Aryna Sabalenka kommer att dominera damtennisen, men hon behöver steppa upp ett snäpp i stora tävlingar. Årets prestationer på gräset i London har varit ett stort steg i den riktningen, men det finns kvar att göra. Nu möter hon svårspelade Karolina Pliskova i semin.

Aryna Sabalenka väger för lätt

Efter fem seplade matcher kan vi konstatera att Aryna Sabalenka står på två tappade set och att hon i perioder varit lite illa ute i ett par av matcherna. Oddsmässigt har hon varit favorit i samtliga matcher hittills och man kan argumentera för att hon har fått en ganska överkomlig lottning.

Två gånger om har Aryna Sabalenka spelat mot Karolina Pliskova och faktum är att 23-åringen har vunnit båda gångerna, men båda gångerna i tre set och i mycket täta matcher. Det är också matcher som har tre år på nacken just nu.

Karolina Pliskova är en av många starka tjeckiska spelare, eller östeuropeiska spelare generellt, som finns på touren idag. Det är uppenbart att det är där som damtennisen har sitt starkaste fäste, medan Italien och Kanada är två ställen där herrspelarna nu tagit sig framåt på senare år.

Som bäst har Karolina Pliskova varit rankad etta i världen och vi vet att hon spelat semi i Australian Open, Roland Garros och final i US Open i Grand Slams tidigare. Däremot har hon ingen titel än så länge.

I mina ögon har Aryna Sabalenka blivit en för stor favorit här och det raka spelet på Karolina Pliskova lockar mig mer.

Karolina Pliskova vinner spelas till 2.70 gånger insatsen hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Karolina Pliskova vinner
Odds: 2.70
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: Tidigast 16:00, torsdag 8 juli 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: