Speltips Mikael Ymer – Roberto Carballes Baena 1/6: Franska Öppna

Simon Pålsson Publicerat: 31 maj 2021

Roland Garros första omgång fortsätter på tisdagen när Roberto Carballes Baena spelar mot svenskhoppet Mikael Ymer den 1 juni 2021.

Mikael Ymer - Roberto Carballes Baena

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway

Det är någonting som är trasigt med svensk tennis för närvarande, åtminstone på herrsidan. Det finns inget stort namn och det finns knappt något namn som har att göra i en stor Grand Slam-turnering.

Den bäst rankade svensken heter Mikael Ymer, men dessvärre verkar det som att 22-åringen inte är bra nog för att ta nästa steg. Visst, han har kanske åldern på sin sida, men när vi kollar igenom hela Next Gen finns det massvis med spelare som ligger så långt före honom i alla vitala delar av spelet.

Det gör också att Mikael Ymer fortsätter att gälla som en liten besvikelse, även om jag personligen hela tiden håller en tumme eller två för att det ska vända. Han har också i sig att gå ett par omgångar in i en stor turnering, med turen (och lottningen) på sin sida.

Att lottas mot Roberto Carballes Baena i den första omgången när på intet sett en omöjlig uppgift. Roberto Carballes Baena har besegrats två gånger om, bland annat på gruset i Båstad, av Mikael Ymer.

Med det sagt håller spelbolagen Roberto Carballes Baena som klar favorit, även om Roberto Carballes Baena också råkar vara en spelare som så sent som i förra veckan fick lämna walkover i kvartsfinalen av ATP Belgrad. Hur är hans fysiska status nu?

Mikael Ymer har svag form

Samtidigt har Mikael Ymer nästan uteslutande spelat Challenger eller väldigt små turneringar på slutet. Det innebär inte minst att han spelat mot mestadels svaga spelare, och spelare som kanske inte riktigt gäller som en morot och trigger inför den här turneringen.

Men vi har sett Mikael Ymer resa sig tidigare och det faktum att Roberto Carballes Baena besegrats två gånger (på fyra försök) är ändå ett bevis på att Mikael Ymer ska kunna vinna den här specifika matchen. Det är min förhoppning någonstans långt där inne.

Samtidigt har Roberto Carballes Baena visat bättre form på slutet och är en utpräglad grusspelare. Det skulle jag inte kalla Mikael Ymer, eller ännu mindre hans bror Elias Ymer. En spelare som såklart åkte ut i kvalet utan att alls prestera på väntad nivå.

Det är femsetare som gäller och jag tror inte att någon av spelarna har det i sig att vinna i raka set.

Över 34,5 game totalt i matchen spelas till 1,65 gånger smeten hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway

Speltips:

Speltips: Över 34,5 game
Odds: 1,65
Bolag: Betway
Spelstopp: Tidigast 11:00, tisdag 1 juni 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

Jämför odds: