Speltips Nederländerna – Skottland 2/6: Svårtolkat

Simon Pålsson Publicerat: 1 juni 2021

Vågar vi lita på Nederländerna inför EM 2021? Nu laddar man upp med att spela mot Skottland, ett ännu mer svårtolkat lag inför turneringen.

Holland - Skottland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


När UEFA nu valt att utöka antalet deltagande lag i EM-turneringen har det också gjort att matcherna blir någonting helt annat – med deltagande nationer som i vanliga fall kanske inte riktigt hör hemma i turneringen.

Skottland är ett av landslagen som är nederlagstippade på förhand och det faktum att man har hamnat i en sylvass grupp med England, Kroatien och Tjeckien gör inte saken lättare för skottarna.

Inför turneringen laddar man upp med att först spela mot Nederländerna, för att sedan förhoppningsvis köra över Luxemburg i matchen därpå. Förhoppningen är väl att den vägen säkerställa att man kliver in i EM 2021 med gott gry och bra självförtroende i gruppen.

Men vad kan man då förvänta sig i mötet med Nederländerna? Det är ett landslag som skottarna inte har spelat mot sedan 2017 och på 2000-talet har man fyra raka förluster mot laget. Skottland har inte vunnit mot Nederländerna sedan 2003, då i EM-kvalet.

Nederländerna är svårbedömda

Att Nederländerna går igenom en generationsväxling är tydligt och det kändes som att landslaget kunde skörda en del framgångar hand i hand med Ajax, som för några säsonger sedan gjorde en makalös säsong ute i Europa.

Men nu har Ajax stagnerat och känslan är att Nederländerna kan ha gjort likaså. Det finns fortfarande en väldig högstanivå i laget, men Nederländerna är inte längre en garant för goda resultat. Det skulle inte jag hävda i alla fall.

Faktum är att Nederländerna också saknar sin kanske viktigaste spelare i Virgil van Dijk, som har meddelat att han inte kommer att spela EM 2021. En ordentlig missräkning för Nederländerna i stort och för mittbacken personligen.

Nederländerna såg skakiga ut i VM-kvalet, där man föll mot Turkiet, men sen vann enkelt mot Lettland och Gibraltar. Men det är vinster som knappt räknas i mina ögon.

Båda lagen göra mål spelas till 1,78 gånger såsen hos Betsafe. Jag tror på en mer öppen, uppsluppen tillställning.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,78
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 20:45, onsdag 2 juni 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: