Speltips Novak Djokovic – Matteo Berrettini 11/7: Final i Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 10 juli 2021

Matteo Berrettini har chansen att vinna sin första Grand Slam-titel, men han är klar underdog mot Novak Djokovic den 11 juli 2021.

Novak Djokovic - Matteo Berrettini

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kommer det någonsin att komma en så här bra chans för en tennisspelare att ta en äkta Grand Slam och vinna samtliga fyra stora turneringar under en och samma säsong?

Sedan tidigare har Novak Djokovic redan vunnit Australian Open och Franska Öppna Mästerskapen, men nu är han också framme i final i Wimbledon. Där väntar ingen mindre än Matteo Berrettini.

På pappret är det såklart en lite oväntad spelare, med tanke på att Matteo Berrettini inte varit så här långt (eller ens nära) framme i en stor Grand Slam-turnering tidigare. Men den tennis som italienaren har visat upp sista veckorna är fantastisk.

Matteo Berrettini är som gjord för att spela gräs – med en fin backhand, stabila slicar och en väldigt tung serve. Det är den typen av spelare som brukar göra sig bra i Wimbledon.

Novak Djokovic är inte en typisk grässpelare, men med tanke på att han är så allround blir han också bra på Wimbledons gräs. Däremot tror jag inte att han kan dominera mötet med Matteo Berrettini på samma vis som i de andra matcherna hittills.

24 TIMMAR PÅ DIG – DUBBLA UPP ELLER FÅ PENGARNA TILLBAKA! Sveriges roligaste bonus från Lucky Sports ger dig ett dygn att dubbla din insättning. Annars får du pengarna tillbaka. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – dubbla upp eller få pengarna!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Odds på Wimbledon

Enligt spelbolagen är Novak Djokovic enorm favorit och det är såklart helt logiskt. Det här är spelare som har mött varandra två gånger tidigare – men aldrig på gräs. Då är det serben som har vunnit båda gångerna.

Men nu har vi en Matteo Berrettini som imponerat och tagit sig förbi formstarka spelare som Felix Auger-Aliassime och Hubert Hurkacz, mot en Novak Djokovic som egentligen haft en enkel resa hela vägen. Denis Shapovalov i semifinalen var inte enkel att passera, men då steppade Novak Djokovic verkligen upp.

Min känsla är att hårdservande Matteo Berrettini kommer att göra det bra i den här matchen – och att han fortsätter vara tung att möta. Vi kan mycket väl se en repris på flera av matcherna i Franska Öppna, när Novak Djokovic fick vända 2-0-underläge till vinst.

Därför litar jag på att Matteo Berrettini, som har en stark serve och tappar oerhört få servegame, kommer att plocka många game i matchen.

Över 17,5 game för Matteo Berrettini spelas till 1.88 gånger insatsen hos Lucky Sports. Det kan faktiskt sitta även om matchen skulle sluta med 3-0 till Novak Djokovic. Då krävs tiebreak i samtliga tre set.

  Rygga spelet hos lucky sports – Hämta bonus nu!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Matteo Berrettini över 17,5 game
Odds: 1.88
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00, söndag 11 juli 2021
TV:  kanalfem logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: