Speltips Rafael Nadal – Diego Schwartzman 9/6: Mardrömslotten

Simon Pålsson Publicerat: 9 juni 2021

Diego Schwartzman gäller som klar underdog inför mötet med Rafael Nadal i Franska Öppna Mästerskapens kvartsfinal den 9 juni 2021.

Rafa Nadal - Diego Schwartzman

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Redan när lottningen till Franska Öppna Mästerskapen 2021 kom för ett par veckor sedan kunde man se att den ena halvan på lottningen var klart svårare, med flera av världens bästa spelare samlade på ett och samma ställe.

Det har öppnat upp för outsiders som Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas och Alexander Zverev att kunna gå hela vägen till en final, eftersom man slipper att spela mot svåra motståndare som Novak Djokovic, Roger Federer och såklart gruskungen Rafael Nadal.

Riktigt samma tur med lottningen hade inte argentinaren Diego Schwartzman, som i mina ögon hade varit en finalkandidat om han bara hade haft lite tur med lottningen. Hittills i turneringen har Diego Schwartzman imponerat stort och har inte tappat ett enda set.

Han var rejält illa ute med Jan-Lennard Struff i den senaste omgången, men då kunde Diego Schwartzman vända 5-1-underläget i det första setet till vinst i tiebreak och sedan ytterligare t vå raka set. Vilken spelare!

Om det är någon som är en mardröm att möta är det alltid Diego Schwartzman, som kämpar som en galning och aldrig ger upp. Det något långsammare underlaget grus passar också Diego Schwartzman som handen i handsken. Som argentinare har han såklart spelat mycket grustennis redan i sin ungdom.

Diego Schwartzman ger inte upp

Men tyvärr för Diego Schwartzman väntar nu den närmast oslagbare Rafael Nadal, som sedan början på 2000-talet bara har förlorat två gånger (!) Franska Öppna Mästerskapen. Alltså endast två gånger någonsin.

Dels var det mot Robin Söderling år 2009 och dels var det för ett par år sedan mot Novak Djokovic. Tungt värre för Diego Schwartzman alltså att behöva ställas mot en sådan spelare, när han bevisligen är i tillräckligt bra slag för att vinna mot nästan alla andra.

Med det sagt har Diego Schwartzman en vinst mot Rafael Nadal och den kom i Rom för ungefär ett år sedan. Det går alltså att streta emot mot Rafael Nadal om det verkligen, verkligen är rätt dag för Diego Schwartzman.

Rafael Nadal har idel vinster i raka set och har nu, om jag inte missminner mig, 33 raka vunna set i Roland Garros. Däremot var han illa ute flera gånger mot Jannik Sinner i åttondelsfinalen, men den unge italienske talangen orkade helt enkelt inte ta sina set i mål. Det blev 3-0 igen den gången och Rafael Nadal manifesterar gång på gång sin överlägsenhet.

Över 27,5 game spelas till 1,62 gånger såsen hos No Account Bet. Jag tror att Diego Schwartzman åtminstone tar ett set väldigt långt.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor riskfritt i bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 27,5 game
Odds: 1,62
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: Tidigast 14:00, onsdag 9 juni 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: