Speltips Richard Gasquet – Karen Khachanov 21/5: ATP Lyon

Simon Pålsson Publicerat: 21 maj 2021

Karen Khachanov är spelbolagens favorit inför mötet med Richard Gasquet i franska ATP Lyon, en turnering där den senare alltså spelar på hemmaplan.

Richard Gasquet - Karen Khachanov

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter två intensiva omgångar är vi framme vid kvartsfinaler i ATP Lyon, en turnering som den här säsongen har attraherat ett antal ganska tunga namn och som faktiskt är värd att följa för den som gärna ser toppspelare ladda upp inför kommande Franska Öppna.

Ett namn som ofta blommar upp en del när det är dags för matcher på hemmaplan är Richard Gasquet, även om det också är en av tourens mest svårbedömda spelare. Likt sin landsman Gael Monfils har han en enorm högstanivå, men man undrar ibland om fokus är på saker utanför tennisbanan. Det är åtminstone känslan.

Men den här veckan har han visat fin form med vinster mot Gregoire Barreree och nu senast med 2-0 mot Diego Schwartzman. Just den senare segern visar ändå att den här rutinerade fransosen har lite kvar att kräma ut.

Men nu möter han en ung, pigg och uppåtgående ryss vid namn Karen Khachanov. Precis som flera andra unga spelare från Ryssland har han tagit kliv på sistone. Men känslan är att han kommer cementeras någonstans runt 20-30 i rankingen. Det är ungefär den nivå han håller i mina ögon. Nu är han rankad 26 i världen och han har varit uppe på 8, men där ska han inte ligga.

Odds i ATP Lyon

Karen Khachanov är en ganska ojämn spelare, men med hög högstanivå. Än så länge har grussäsongen inte varit en succé, även om Karen Khachanov har haft en tuff lottning både i Rom och i Madrid. I den spanska huvudstaden åkte han till exempel ut med Kei Nishikori, som i för sig inte är en grusspecialist.

Karen Khachanov har aldrig spelat mot Richard Gasquet, men bör vara en spelare som gynnas av att kunna spela mot en lite tröttare spelare utan samma energi längre.

Samtidigt får man imponeras av prestationerna som fransosen har visat på senare tid och jag tror att vi står inför en tuff och jämn match.

Över 21,5 game spelas till 1,72 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 21,5 game
Odds: 1,72
Bolag: Unibet
Spelstopp: Tidigast 10:30, fredag 21 maj 2021
TV:  eurosportplayer logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: