Speltips Stefanos Tsitsipas – Daniil Medvedev 8/6: Kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 8 juni 2021

Roland Garros 2021 är framme vid kvartsfinalerna där Stefanos Tsitsipas och Daniil Medvedev gör upp i den franska huvudstaden tisdagen den 8 juni 2021.

Stefanos Tsitsipas - Daniil Medvedev

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är egentligen ganska logiskt när man tänker på det, att en sydeuropeisk spelare som Stefanos Tsitsipas (från Grekland) nu gäller som klar favorit enligt spelbolagen inför kvartsfinalen mot en nord- eller östeuropeisk (från Ryssland) spelare som Daniil Medvedev.

Andrarankade Daniil Medvedev hade kanske varit favorit på ett annat underlag, eller det vågar jag lova att han hade varit, men när det kommer till grus är det uppenbart någonting som passar en spelare som Stefanos Tsitsipas klart bättre.

Det är som sagt logiskt med tanke på var spelarna har växt upp. I Grekland har man ofta en förkärlek till att spela på det röda gruset och det gör att Stefanos Tsitsipas är trygg på underlaget. Där har han vunnit 23 matcher och förlorat sex.

Daniil Medvedev har exempelvis bara spelat nio matcher på grus och har på dessa vunnit fem. Dels är det procentuellt klart sämre än för Stefanos Tsitsipas, men det som sticker ut är såklart att han spelat så lite på grus. Dels gör det att han är sämre på det, men det är framför allt ett bevis på att Daniil Medvedev helst inte spelar grustennis.

Det har vi fått se den här sommaren också och i uppladdningen till Roland Garros skrek ryssen rakt ut i ett par matcher – i ren frustration. Det är nästan inte för mycket sagt att säga att han hatar gruset.

Drömlottning i Franska Öppna

Men det som har räddat Daniil Medvedev den här gången i Franska Öppna Mästerskapen är den lottning som han har fått hittills. Det har varit en minst sagt överkomligt lottning – ofta mot spelare som inte heller älskar att spela på grus.

Den svåraste motståndaren som ryssen har ställts mot hittills är Reilly Opelka och där vann han också med klara 3-0 efter att ha spelat väldigt bra.

Det går att jämföra med Stefanos Tsitsipas, som har spelat mot hemmaspelaren Jeremey Chardy, mot svårspelade spanjorer i Pedro Martinez (den ska han vinna i sömnen i för sig) och Pablo Carreno Busta. Men också mot alltid jobbiga John Isner. Idel vinster och bara ett tappat set är ett kvitto på att Stefanos Tsitsipas har prickat storformen i precis rätt läge.

Nu spelar Stefanos Tsitsipas mot en Daniil Medvedev som han ofta har haft svårt mot. Det är sex vinster till fördel för ryssen, och endast en vinst för Stefanos Tsitsipas. Den kom i ATP Tour Finals 2019. En mycket oväntad vinst den gången.

Den enda grusmatchen mellan spelarna kom i Monte Carlo så sent som 2019. Då vann Daniil Medvedev med 2-1 efter att ha gjort en fin match, även om han blev frustrerad och förlorade andra set med 1-6 den gången.

Nu tror jag att Stefanos Tsitsipas får sin tuffaste match hittills, men han är också rättmätig fravorit i min värld.

Under 38,5 game spelas dock till 1,91 gånger pengarna hos Unibet. I min värld är det troligare med korta set och frustrerade spelare. Då kommer spelet att kunna sitta trots att det blir fyra set.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 38,5 game
Odds: 1,91
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, tisdag 8 juni 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: