23 mars 2017 Skottland Kanada

Speltips, Skottland – Polen 8/10: Vi är oense med oddssättarna

Grupp D i EM-kvalet kan komma att utvecklas till ett riktigt getingbo efter torsdagens tre matcher. Ena står Skottland och Polen för – och där finner vi intresse för en av mållinorna.

Fyra av sex parter är fortfarande inblandade i striderna om biljetterna till det europeiska mästerskapet i Frankrike kommande år. De två första platserna leder direkt dit och den bästa trean kommer även den vidare medan resten av treorna får spela play off.

Inte speciellt förvånande är det Tyskland som är etta, två pinnar före Polen som är dito före Irland medan Skottland jagar de sistnämnda – fyra pinnar skiljer dem åt, men ska påpekas att Irland möter Tyskland i den parallella matchen och att det avståndet mycket väl kan vara på ynka pinnen när vi summerar matcherna.

Vinst är att föredra, kryss vore inte helt förödande – det är Skottlands förutsättningar. Inte svårare än så. Polen, som är tvåa, kan sätta rejäl press på Tyskland – till och med avancera förbi vid önskade resultat i matcherna – men självklart får kryss ses som ett okej resultat.

Överspelet smakar fint

Rätt säker på att Skottland vill sätta sprätt på den här matchen, pusha upp tempot och så länge det står oavgjort eller man är underläge; jaga. Oavsett om Polen är en svår motståndare att handskas med, så måste siktet vara på trean i hemmamatcher som denna i kombination med att man är en bit bakom konkurrenterna ovan.

Bör inte vara Polen emot; det finns en stark tro på offensiven och man hanterar såväl att föra matcherna som att vara de som lutar tillbaka och ställer om. Och på topp, där finns ju Robert Lewandowski som skulle kunna vara i sitt livs form. Bara att kolla på hans målfabrikation i de senaste matcherna för Bayern München: 2, 3, 2, 5 – alltså 12 mål på fyra matcher.

I min bok finns det stora anledningar till att tro att en målrik batalj lurar runt hörnet, detta medan spelbolagen verkar övertygade om motsatsen. Detta innebär att vi till och med kan pusha ner mållinan en fem decimaler från det ”normala”, till 2,0 och fortfarande erbjudas löjligt fina siffror på överspelet: 1,79x.

Av Polens kvalmatcher hittills har sex klivit över linan och övriga två kunnat rättas som void. Skottlands facit är fyra över, en void och tre under. Det omvända mötet med detta bjöd på fyra baljor i en öppen och chansrik match.

Helt enkelt: över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två – spelas till 1,79x hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:
Spelstopp: 20:45, torsdag 8/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Skottland 2,90
Oavgjort 3,25
Polen 2,70 Regler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,38
Under 2,5 mål 1,62

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 34%
X: 31%
2: 37%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 62%