Livebetting

Spelbloggare Publicerat: 16 november 2020

Livebetting är precis som namnet antyder: live spel du placerar i samband med att en match eller ett event startat. Det är en marknad som vuxit avsevärt i popularitet under åren, i takt med att spelbolagens tjänster blivit bättre.

Vad är livebetting?

Det är en funktion som innebär att du kan tippa live på matcher, alltså mitt under en pågående match, och tjänsterna från spelbolagen blir bara vassare och vassare.

Den stora skillnaden från betting före matcher är att oddsen liksom förutsättningarna förändras från sekund till sekund. Det kan vara mer riskfyllt, eftersom spelen tenderar att rättas så pass fort, men man kan också dra fördelar av detta. Oddssättarnas värderingar kan bli mindre precisa, just eftersom det går så fort.

För att höja spelupplevelsen – samt förbättra möjligheterna för spelarna – delar i princip alla spelbolag livestatistik under matcherna, där de kan följas i realtid. Därför behöver man nödvändigtvis inte se matcherna för att placera ett vettigt bet live – även om det oftast är till ens fördel.

Flera spelbolag erbjuder numera också streamingtjänster, så att spelarna dessutom kan se matcherna direkt på deras hemsida. Detta är allt som oftast helt utan kostnad. Mer om livestream hittar du här.

Höj spänningen med live betting

Skillnaden från ordinarie betting samt att lägga bet live är att det senare kan avgöras på så lite som ett par sekunder. Du placerar med andra ord ett livespel mitt under ett event, vilket innebär större risker men också eventuella fördelar när du spelar. Oddsen förändras kvickt, ofta med mellanrum på några sekunder, och bara sekunder senare kan spelet ha blivit rättat.

Gillar du att få upp pulsen något extra när du spelar, är live betting en funktion som du mer säkerhet kommer föredra före traditionell betting. Men se upp; ta vettiga beslut och håll koll på spelkassan.

Livebetting & Cash Out går hand i hand

Den senaste, större och mer eller mindre revolutionerande nyheten för spelprodukter i allmänhet och livebetting i synnerhet är – Cash Out. Det är en funktion där du mitt under matcherna kan stänga ett spel och där återbetalningen bestäms beroende på det rådande oddset.

Rimligen ska Cash Out utnyttjas när man känner att en match lutar över åt fel håll beroende på vilket live spel man placerat, alternativt att man vill säkra upp och plocka ut en säker vinst eller helt enkelt minimera en förlust. Det handlar dock mycket om att ha is i magen och inte bli för snabb på knappen. Ofta är det att föredra, om man ser till den matematiska chansen till vinst, att låta spelet vara tills dess att det rättats.

Bästa livebetting sidan – vilken är det?

Precis som för alla andra typer av marknader är det här subjektivt, men vi på Spelbloggare har våra favoriter – och ofta är det även spelarnas favoriter. Vissa spelbolag har helt enkelt satsat hårdare på deras produkter och betraktas, utifrån oss, vara de bättre sådana.

  • Bet365

Världens största spelbolag är i toppskiktet gällande de flesta funktioner, tjänster och odds – så även livebetting. Hos dem får du ta del av ett mäktigt utbud av marknader samt odds, vilka dessutom brukar återbetala bland de bättre. Detta oavsett om du spelar på ett litet event, eller ett större. Dessutom streamar Bet365 hundratusentals matcher i deras livestreaming-tjänst, vilket är ett perfekt komplement till att betta live.

  • 888sport

Det må handla om en uppstickare på spelmarknaden, men 888sport har en fantastisk tjänst för betting live – och oddsen är svåra att klaga på. Att navigera sig mellan marknader samt matcher är lika enkelt som det går snabbt. Den enda nackdelen vi ser är avsaknaden av livestreaming.

  • Betsson

En av de svenska jättarna, Betsson, har varit en av pionjärerna för betting överlag och live betting speciellt. Mängder av event, marknader samt odds finns att sätta tänderna i. Därutöver streamar de matcher i mängder, varpå du enkelt kan höja spelupplevelsen till det högsta.