Topptipset Tips

Spelbloggare Publicerat: 31 oktober 2022

Topptipset idag – flera gånger i veckan. Marknadens bästa Topptipset Tips levereras från oss på Spelbloggare.se – helt gratis. Låt oss hitta åtta rätt tillsammans med våra Topptipset experttips.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Topptipset från Svenska Spel

Spelformen Topptipset kommer från Svenska Spel och är den mest återkommande av poolspel i Sverige, varenda dag i veckan samt året om. Till skillnad från klassikerna Stryktipset och Europatipset, är det istället åtta matcher som ska tippas och som man jagar åtta rätt på.

Vi på Spelbloggare ska göra dig till expert på ämnet och gå igenom allting som finns att veta kring spelformen Topptipset.

Topptipset Tips du kan lita på

Spelbloggare.se är din vägledning mot framgång på poolspel och med våra Topptipset Tips får du kuponger ihopsatta av experter, alternativt får du den information och inspiration som krävs för att sätta ihop en egen kupong. Vi nöjer oss inte med att bara sätta ut tecken blint, utan motiverar dessa djupgående – just för att det ska bli mer än ett simpelt andelssystem från vem som helst.

Man kan alltså välja huruvida man vill ta rygg på våra tipsare rakt av, eller om man bara vill plocka ut godbitarna alternativt jämföra våra analyser mot sina egna. En stark rekommendation är att alltid gå igenom våra spelförslag, vilka publiceras dagen före spelstopp, innan man klickar i en kupong.

Vi presenterar alltid Topptips vi känner stolthet över och som du kan lita på – analyserna går in på djupet, vi använder oss av matematik och sannolikhetslära. Däremot kan vi, förstås, inte lova ut storvinster till höger och vänster, men historien talar till vår fördel; med de vinster vi levererat till våra besökare.

Topptipset-tipsen är, som nämnt, skrivna av gedigna spelexperter och baseras på värde samt streckprocent kontra sannolikhet. Vi har över 10 års erfarenhet på marknaden och har följts lojalt av många spelare runt om i landet under hela den här perioden. Genom oss får du tips att lita på. Det finns helt enkelt en anledning att så många tippare besöker oss.

Topptipset experttips – generella tips när du sätter din kupong

Det finns såklart ingen garanti för att många halvgarderingar och helgarderingar resulterar i att du hittar alla åtta tecken på Topptipset. Allt som oftast finns det en eller ett par skrällar att ta hänsyn till som dyker upp när man minst anar det. Det krävs en blandning av analys, logik och djärvhet för att pricka rätt på Topptipset.

Just en bra analys är viktigt för att ge dig själv bästa möjliga förutsättningar. Här bakar du in allting vad gäller kvalité på laget, motivation, form, hemmaplan, skador och andra yttre förutsättningar. Det ger dig en bra grund att stå på och därefter kan du lägga till garderingar och plocka ut ett par skrällar.

Vi på Spelbloggare delar ständigt med oss av Topptipset experttips som ger dig dels en bra grund att utgå från och dels kan bygga ditt system på. Med skarpa analyser från experter med mångårig erfarenhet och ett ständigt sökande efter skrällar som ökar vinstsumman är tipsen guld värda.

Topptipset Experttips – så här blir du en vinnare:

Vi förstår dock er som faktiskt vill sätta ihop era egna kuponger, helt med eller utan hjälp. Hur ska du tänka för att sätta ihop en spelvärd kupong? Hur man ökar sina chanser till att faktiskt vinna över tid. Hur spelvärde kan identifieras. Den som vill bli en mästare på Topptipset behöver våra experttips.

Poänger vi kommer fördjupa oss i är sannolikhetslära, matematiska beräkningar, hur kuponger ska sättas ihop och vilka fällor man ska undvika.

Grunden i allt (vinnande) spel är sannolikhetslära

Den stora majoriteten som spelar poolspel och därmed även Topptipset tänker i helt fel ordning. Det är en fördel för den som istället använder sig av sannolikhetslära i kombination med sin känsla och sitt kunnande inom fotboll.

Vad folk tenderar att göra är att placera de tecken som de tror kommer sitta, därmed allt som oftast spela på det favorittippade laget. Känner du igen dig? Det är otroligt vanligt – och är anledningen till varför man med lite större kunskap kan nyttja detta på ett extremt effektivt vis. Topptipset är nämligen inte ett spel mot oddssättare – utan andra spelare.

Man ska istället starta i änden av att värdera sannolikheten av olika utfall i matchen, för att sedan jämföra det med hur andra satt deras tecken.

Man kanske tänker att ett hemmalag i matchen ska vinna till 65% av tillfällen, men om 90% av spelen placerats på dem – då ska man istället se över på de andra tecknen. Detta eftersom sannolikheten är mindre än vad marknaden lägger sin tro till. Det är precis likadant som när man spelar på odds: tänk sannolikhet kontra oddsets motsvarighet i procent – fast nu hur tecknen lagts.

Enbart med den här strategin samt lite inblick i matcherna, lagen och fotbollens värld har man en extrem fördel gentemot den stora majoriteten av spelare.

Större kuponger smakar bäst

Absolut, det kostar mer. Det är vi medvetna om. Desto fler tecken som klickas i, desto större kostnad för kupongen som helhet. Däremot minskar större kuponger någonting som kallas varians – svängningar i sitt spelande – och när det är många matcher med på en kupong vill man kanske ändå få med några “icke-spelvärda” favoriter av anledning att det krävs åtta rätt för en vettig utdelning. Man kan alltså inte lämna favoriterna, ibland inte ens spelvärda, utanför.

Ett tips här är att kanske dra ihop ett kompisgäng för att spela kupongen tillsammans, snarare än små kuponger på egen hand.

Favoritbetonat är en väg mot långsiktig förlust

Precis som vi varit inne på gällande sannolikhetslära och matematik som grund för att spela, är det oftast så att stora favoriter – enligt oddsen – spelas ner rejält av marknaden. Att enbart, eller i stort, spela favoriter är ingen långsiktig strategi. Givetvis kommer det innebära åtta rätt vid fler tillfällen, men den totala utdelningen kommer bli betydligt mindre.

Helt enkelt: våga spela emot storfavoriterna…

Våra Topptips är skrivna av experter – nyttja det

Givetvis kanske det känns lite som en genväg, eller mindre skoj, att inte på helt egen hand sätta ihop en kupong. Att grundligt gå igenom förutsättningarna för åtta matcher samt en hel kupong, med allt vad det innebär, tar tid och om man ska få det så bra som möjligt – upp i timmar. Det har de flesta inte tid med.

Istället bör man ta del av våra Topptips, som är skrivna av experter vilka lägger ner lång tid på att sätta ihop en pricksäker kupong. Förarbetet, analyserna och skrivandet tar tid – men det här är vad vi arbetar med och just därför har vi tid att ge er denna grund för alla kuponger till Topptipset.

Om du vill följa oss rakt av eller bara ta inspiration och använda vårt grundarbete som fundament för en egen analys – det är upp till var och en. Oavsett vad, är det tidsbesparande och någonting du troligen kommer, rent ekonomiskt, vinna på i längden.

Våra Topptipset experttips publiceras dagen före spelstopp. Var redo!

Spela Topptipset med kompisar

För att spela Topptipset med vänner är det bara för dig att skruva ihop en kupong och bjuda in dina likasinnade. Ni delar på insatsen och till skillnad från spel på oddset och andra typer av spel, där totalvinsten styr än mer av insatsen, kan en större insats bidra till fler halvgarderingar och helgarderingar.

Svenska Spel har tagit fasta vid detta och har ett smidigt system för att spela tillsammans med andelar. Det går ut på att man köper en andel och eventuella vinster betalas smidigt och enkelt ut till alla deltagarna.

Hur vinner man på Topptipset idag?

För att vinna på Svenska Spel Topptipset är det inget annat än åtta rätt som gäller. Oavsett resultat i matcherna på Topptipset är det tecknet som spelar roll. Huruvida en match slutar 5-0, eller 1-0 spelar ingen roll. Allt du behöver tänka på är att välja rätt tecken av tre möjliga, 1,X och 2.

Topptipset idag skiljer sig stort både i hur stora insatser som placeras på en kupong samt vad den totala vinstsumman blir. En kombination av hur många som har spelat på Topptipset idag, hur stor den total insatsen är och hur många skrällar som ger sig tillkänna avgör ditt slutliga vinstbelopp.

Det blir inte en sämre utdelning för dig om det är en halvgardering eller helgardering som går in än om du har spikat matchen. Inför en spelomgång på Topptipset gäller det istället för dig att hitta en balansgång där du både tar fram favoriterna som vinner samt hittar skrällarna som gör att vinstsumman stiger.

Topptipset resultat

Ditt resultat på Topptipset går att följa i realtid. Hos Svenska Spel kan du se antalet kuponger som just nu har åtta rätt och vad utdelningen blir om resultaten står sig. Du ser även tydligt vilka tecken du behöver få rätt på för att kamma hem vinsten ifall du inte redan har samtliga rätt.

Spelkänslan på Topptipset ökar såklart ifall du kan avnjuta matcherna i TV-soffan. Vid spel på Topptipset idag finns det mängder av streamingtjänster för ändamålet och du kan antingen på egen hand eller i goda vänners lag jobba in rätt resultat. Följ Topptipset live från början till slut.

Om Topptipset

Topptipset är en avskalad variant av de två andra, mycket populära spelformerna Stryktipset samt Europatipset från Svenska Spel. Skillnaderna är framförallt två: det är åtta matcher som ska tippas istället för 13 och Topptipset går av stapeln åtta dagar i veckan, kontra en respektive två.

Vi förklarar lite mer om hur Topptipset fungerar, vad man ska tänka på och hjälper dig på vägen mot åtta rätt.

Topptipset Spelstopp

Det finns alltid ett spelstopp på Topptipset att ta hänsyn till. En minut innan den första matchen som finns på dagens kupong drar igång är det dags att lämna in kupongen. Vi på Spelbloggare rekommenderar dig därför att vara ute i god tid för att inte ta några beslut under stress.

Vid dessa tillfällen kan Xperten vara smidig att använda, om du inte har lagt ner någon tid på en egen analys av olika skäl. Via Xperten på Topptipset får du åtminstone en tanke bakom dina spel än om du minuten innan spelstopp fyller i din kupong på måfå.

Våra experttips på Topptipset kommer upp på sajten i god tid innan spelstopp, för att du ska hinna placera din kupong.

Hur spelar man Topptipset?

I grunden spelar du Topptipset på liknande vis som du spelar Europatipset och Stryktipset. Du har totalt åtta matcher på en förutbestämd kupong som du ska försöka förutspå resultat i. Det handlar om att hitta vinnaren eller om matchen slutar med ett kryss. Därefter placerar du ut tecken 1-X-2 beroende på vilket resultat du förväntar dig.

  • 1 = en vinst för hemmalaget efter ordinarie tid.
  • X = ett oavgjort resultat efter ordinarie tid.
  • 2 = en vinst för bortalaget efter ordinarie tid.

Du kan också använda dig av så kallade halvgarderingar, som då innebär att du kan använda två olika tecken på samma rad. En helgardering, när du använder alla tre tecken på samma rad eller match, innebär att du försäkrar dig om att du får rätt oavsett resultatet i matchen. Men det är också det dyraste systemet.

I praktiken kostar en enkelrad en krona, men när du lägger en halvgardering kostar det plötsligt två (2) kronor och en helgardering kostar sedan tre (3) kronor. Dessa olika rader multipliceras sedan med varandra för att få fram till totala insatsen.

Kom ihåg att du visserligen ökar vinstchansen markant genom att använda dig av fler tecken och halv- eller helgarderingar, men att du då samtidigt får vara beredd på en större kostnad. På Topptipset hinner kostnaden dock aldrig bli så stor som på exempelvis Europatipset eller Stryktipset.

Kuponger och utdelning på Topptipset

Om du har erfarenhet av att spela Stryktipset eller Europatipset kommer det förmodligen inte ta lång tid innan du även bemästrar Topptipset, och känner dig trygg i spelformen. I grunden är det nämligen precis samma sak, med den enda och ganska stora skillnaden att det är väsentligt färre matcher som ska kryssas i din kupong.

En fördel med Topptipset är just att det är färre matcher, och att systemen som du spelar inte kommer att bli lika dyra. Det är antalet tecken som avgör priset på din insats och hur mycket det kostar att lämna in din kupong. Med färre matcher finns det också ett mindre krav på tecken, och kostnaden kommer att hållas nere.

Topptipset är betydligt enklare att vinna på och kommer att passa dig som gillar att känna dig närmare en vinst oftare. Återbetalningen är dock inte särskilt bra och ligger på 70% – att jämföra på ungefär 95 % om du spelar hos ett spelbolag på nätet – match för match. Men det går aldrig att få samma känsla som när man ska lämna in en kupong.

Vidare är det väsentligt enklare att lära sig och sätta sig in i färre lag, matcher och ligor. Med bara åtta matcher på kupongen kommer du att kunna lägga ner mer research och tid på varje match, och kan därför göra bättre val. När du spelar Stryktipset eller Europatipset är det 13 matcher att försöka lära sig.

Utdelning 7 respektive 8 rätt på Topptipset

Den stora nackdelen med att spela Topptipset är såklart att de riktigt stora vinsterna inte går att kamma hem – just eftersom omsättningen är lägre till följd av lägre insatser, samt att fler får alla rätt. Det innebär att den kaka som vinnarna ska dela på inte blir så stor. Å andra sidan går det att vinna riktigt stora vinster även på Topptipset om man hittar rätt på en skrällfylld kupong.

En annan nackdel är att det är fler vinnare på Topptipset under en enklare omgång, eftersom det är enklare att hitta åtta rätt än 13 rätt. Det säger egentligen sig själv, men är ändå en faktor att ha med sig.

Topptipset är betydligt enklare att vinna på och kommer att passa dig som gillar att känna dig närmare en vinst oftare. Återbetalningen är dock inte särskilt bra och ligger på 70% – att jämföra på ungefär 95 % om du spelar hos ett spelbolag på nätet – match för match. Men det går aldrig att få samma känsla som när man ska lämna in en kupong.

Kom dock ihåg: återbetalningen ska värderas annorlunda eftersom andra spelare, föga förvånande, i allmänhet inte är lika vassa som oddssättare på spelbolag. Leta efter storskrällarna – då kan det klirra i kassan!

7 rätt på Topptipset blir nästan aldrig någon nämnvärd utdelning, men på 8 kan summorna vid sällsynta tillfällen röra sig runt 100 000 kronor. Inte fy skam det, va?

Inställda matcher på Topptipset

Det händer emellanåt att matcher antingen ställs in eller åtminstone skjuts upp. Finns matchen med på dagens kupong på Topptipset kommer den inte att försvinna från kupongen eller räknas bort från resultaten. Istället går lottning in och ser till att den uppskjutna matchen får ett tecken.

Slumpen avgörs alltså till stor del var lotten hamnar. Däremot finns det en större chans för ett tecken på ett lag som är favorit att komma fram. Det är nämligen det odds som finns på matchen när Topptipset stänger som avgör hur många bollar som finns för varje tecken.

Totalt finns det 16 utfall som är möjliga, det vill säga 16 bollar. Ligger oddset på en hemmaseger på 2.00 tilldelas hemmalaget åtta bollar. Har bortalaget ett odds på 4.00 finns det fyra bollar som har en tvåa som tecken i sig. Varje tecken kan som mest ha tolv bollar för att det även här ska kunna bli en skräll.

Så kan du spela Topptipset

Det finns två sätt att spela Topptipset – hos ett spelombud, alltså en butik som tillhandahåller spel från Svenska Spel. Det skiljer sig en del från att spela Topptipset online – radinsatsen är på max 2 kronor, istället för 10 på webben, och avgifter för inlämnad kupong tillkommer.

Att spela online är därför någonting vi rekommenderar, såvida man inte verkligen uppskattar en fysisk spelmiljö och därför föredrar det. Online slipper man dessutom känna sig stressad över analyserna, folk som virrar omkring i butiken och andra distraherande. Topptipset på nätet kan man ta sig sin tid på, ta pauser och i lugn och ro få allting korrekt.

Någonting som förvirrar många när de ska spela Topptipset är just radinsatsen, vilken man kan sätta till 1, 2, 5 alternativt 10 kronor. Desto högre, desto dyrare – men eventuella vinster multipliceras. Detta uppskattas inte minst av professionella eller semiprofessionella spelare, som inte nöjer sig med vinster på några tusenlappar.

Topptipset System

Hur ser då olika Topptipset system ut? Det är faktiskt enkelt att förstå – alternativen man har för de enskilda matcherna. Beroende på de beslut man tar, blir kostnaden olika stor för kupongerna – men så även möjligheten att faktiskt få alla rätt.

  • En enkelrad är att man spelar ett tecken på en match, alltså 1, x eller 2. Kostnaden för en sådan, med radinsats på en krona, vilket är det mest normala, är då en krona.
  • En halvgardering är nästa steg: att man spelar två tecken och således utesluter ett. För varenda halvgardering man gör, dubbleras kostnaden för systemet. Men oroa dig inte! Du hinner få in ett flertal halvgarderingar innan du ens kommit upp i hundralappen.
  • En helgardering är att man kryssar i samtliga tecken och därmed inte lämnar någonting till slumpen. Oavsett utfall får man rätt, och detta används förstås när man känner en stor osäkerhet kring matchen i fråga. Här tripplas istället kostnaden för varje helgardering.

Helgardering Topptipset

En helgardering på Topptipset innebär att du löper någon risk att förlora din kupong på just den matchen. När du helgarderar placerar du nämligen ut samtliga tecken, 1×2, på ett av åtta objekt. En helgardering ökar också din insats varav du bör välja dessa med omsorg när du spelar.

Fördelen med en helgardering, förutom att du plockar med samtliga tecken, är att du kan pricka in eventuella skrällar. Genom att ha med en helgardering kan du hålla tummarna för att favoriten i matchen förlorar. Det innebär att den potentiella vinstsumman för åtta rätt ökar och att flera spelare faller bort.

Halvgardering Topptipset

När du halvgarderar en match på Topptipset är det istället två tecken du placerar ut. Det vill säga att du antingen spelar 1x, x2 eller 12 på en match. Även här ligger ett visst fokus på att hitta något mer oväntade resultat eller rent av en riktig praktskräll. Däremot finns det ett tecken som du utelämnar och som skulle innebära att kupongen går förlorad.

Av förklarliga skäl kostar det inte lika mycket att använda en halvgardering som det kostar att använda en helgardering. Det är däremot effektivt och ett bra resultat om du anser att helgarderingarna gör sig bättre på andra ställen på kupongen. Till exempel kan en stor favorit halvgarderas så att du inte blir lidande av ett kryss.

Insatser

Insatsen på Topptipset bestäms dels utifrån din radinsats och dels utifrån ovan nämnda helgarderingar och halvgarderingar. Du kan komma undan med att spela för 1 kr men har då ingen gardering av något slag att använda dig av. Skulle du öka radinsatsen till 2, 5, eller 10 kr innebär det att den eventuella vinstsumman multipliceras med antalet du väljer.

En halvgardering och en helgardering har ingen fast kostnad. Istället multiplicerar varje halvgardering insatsen med det dubbla, det vill säga 2, 4, 8, 16, 32, 64 och så vidare. Lägger du till en helgardering tripplas insatsen. Har du en total insats på 64 kr efter sex halvgarderingar och lägger till en helgardering på den sjunde matchen får du se insatsen gå från 64 kronor till 192 kronor, förutsatt att din radinsats är 1 kr.

Topptipset experttips hos Spelbloggare

På Spelbloggare.se har vi rekare som delar ut Topptipset speltips – och vi plockar ut dessa med noggrannhet; de ska ha en lång erfarenhet av poolspel samt betting i allmänhet. Vi nöjer oss enbart med det bästa, precis som det ska vara på en av Sveriges mest populära och uppskattade sajter om spel.

Vi publicerar våra Topptips speltips minst ett dygn före spelstopp, helt enkelt för att så många som möjligt ska kunna ta del av dem och därmed förbättra sina chanser till att vinna. Då håller vi tummarna!

Xperten Topptipset

Om du är ny när det kommer till att spela på Topptipset, har bråttom eller bara behöver lite inspiration har Topptipset idag en funktion som låter Xperten välja tecken på din kupongen. Du kan ställa in insatsen och låta Xperten göra jobbet. En färdig kupong med både helgarderingar och halvgarderingar tas fram, redo att lämnas in.

När du börjar bli varm i kläderna rekommenderar vi att du lämnar in din egna skräddarsydda kupong. Du har då möjlighet att göra en egen analys på förhand och plocka fram spikarna samt skrällarna som du tror på. Däremot kan du använda Xperten för att få lite hjälp på traven även framöver.

Summering

Idag är Topptipset ett av Svenska Spel Sport & Casinos stora flaggskepp. Även om det kan tyckas lurigt att få fram rätt tecken i samtliga åtta matcher är det de facto mer vanligt förekommande att man får alla rätt på Topptipset än många andra poolspel. Just att det är en spelform som finns tillgänglig dagligen bidrar till dess popularitet.

Topptipset är även ett spel som fortsätter att utvecklas vilket vi har sett bara på senare år. Numera finns det dagligen analyser och experttips att ta del av, både hos Svenska Spel Sport & Casino själva och som hos oss på Spelbloggare. Allt för att ge dig som spelare bästa möjliga förutsättningar till att pricka åtta rätt när du spelar Topptipset idag!

FAQ

Hur stor är Topptipset utdelning?

Vinsterna på Topptipset är i regel lägre än på andra poolspel, åtminstone vad gäller när du får alla rätt. Vilket resultat det blir av Topptipset bestäms utifrån spelarnas totala insatser, hur stora skrällar som dyker upp på kupongen och din radinsats.

Går det att spela på Topptipset live?

Topptipset hos Svenska Spel spelas alltid innan starten av den första matchen. Även om du kan följa Topptipset live på flera smidiga sätt kan du inte spela på en kupong när den första matchen väl har blåsts igång.

När lanserades Topptipset?

Den första kupongen på Topptipset spelades i oktober 2007, då som ett tillägg där Stryktipsets åtta första matcher gick att spela på separat. Därefter har spelformen utvecklats och går att hitta bland utbudet hos Svenska Spel under i princip årets alla dagar.

Vad kostar Topptipset?

Kostnaden för ett Topptips bestäms av dig som spelare. Den lägsta insatsen ligger på 1 kr och är du med lägsta möjliga radinsats samt utan några garderingar. Antalet halvgarderingar och helgarderingar är det som ökar din totala insats.

Var spelar jag Topptipset?

Topptipset spelas hos Svenska Spel och Svenska Spel endast. Andra spelbolag har tagit fram liknande spelformer där det gäller att gardera sig fram till vinsten som också har blivit väldigt populära.

Vanliga frågor och svar om Topptipset

Har Spelbloggare andelssystem på Topptipset?
Nej, men vi publicerar våra analyser samt färdiga kuponger för Topptipset. Detta är av den enkla orsaken att vi inte vill ta några avgifter för dessa och därmed försämra eventuell vinstprocent. Våra Topptipsförslag delar vi upp i två delar: ett litet system och ett stort - de passar alltså alla olika typer av spelare.
Vad händer om en match ställs in i Topptipset?
Om en eller flera matcher som finns med på kupongen ställs in kommer dessa att lottas för att få fram tecknet, och här är viktigt att ha med sig hur lottningen går till. Det delas ut totalt sexton bollar i en skål, och två för varje tecken finns med. Övriga tecken utgörs av de stora tidningarnas tipp. Därför är det klokt att spela på det mest streckade alternativet – alltså favoritspelet – om det är så att du redan innan du spelar din kupong vet med dig att en match kommer att ställas in och därmed lottas. Det är rent matematiskt det smartaste att göra och någonting Spelbloggare.se helt klart rekommenderar dig att göra.
Var spelar jag dagens Topptips förslag?
Det klassiska är att spela Topptips i din lokala spelbutik, men då får du vara beredd på en liten avgift i samband med att du lämnar in din kupong. Numera är det vanligt att spela Topptipset online eller spela Topptipset i mobilen. Det gör det enkelt och snabbt att lägga din kupong innan spelstopp. En fördel med att spela Topptipset på nätet är också att du slipper inlämningsavgiften, och att du får din kupong direkt i Svenska Spels app eller på ditt konto på hemsidan. Det gör det enkelt att hitta den när du ska rätta igen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100