Vad är limitering? Hur du undviker att bli limiterad

Limiteringar har länge varit ett huvudbry bland framgångsrika sportbettingspelare och i korthet innebär det att spelaren får restriktioner på spelbolaget. Detta kan vara i form av insatsbegränsningar på specifika marknader eller en total avstängning från spel. Hur kan man undvika att bli limiterad – och vilka spelbolag limiterar inte?

Spelbolag utan limitering

Limiteringar drabbar vinnare

Bettingsidor har rätten att stänga av spelare, eller sätta restriktioner på dem, och många sysslar med just detta. Detta drabbar långviktiga vinnare, sådana som på regelbunden basis slår marknaden och det är ett huvudbry som ställt till det för många.

Vad man ska tänka på är dock att du alltid kan ta ut vinster från ditt spelkonto även om du blivit limiterad. Restriktioner gäller enbart nya spel, på en eller flera spelmarknader.

Så undviker du att bli limiterad av bettingsidor

Om man är en framgångsrik spelare över tid, kommer man med stor sannolikhet sinom tid bli bekant med fenomenet limitering. Men faktum är att det faktiskt finns sätt att enklare undvika detta, eller åtminstone skjuta på tiden innan man blir limiterad – hur man flyger under radarn.

Våra tips:

Observera att dessa tips inte är bevisade att fungera, utan helt är personliga observationer från våra rekare. Det är med andra ord ingen vetenskap och alla spelbolag behandlar dessa ärenden olika..

Spela med jämna summor, som 100 eller 500 kronor. Annars kan spelbolaget misstänka så kallad airbitrage betting. Ditt spelmönster sticker heller inte ut när du lägger dina spel med jämna summor.

Gör få uttag. Varje gång du gör ett större uttag är risken att spelbolaget får upp ögonen för dig som är en vinnare. Begränsa därför dina uttag tills dess att du faktiskt behöver pengarna.

Gör många mindre insättningar. Att sätta in mindre summor vid upprepande tillfällen snarare en eller ett par större insättningar kan vara ett sätt att lura spelbolaget att du inte är en vinnare.

Spela på större marknader. En vinnare på små marknader, där omsättningen är låg, kan vara i större risk att “upptäckas” snarare än sådana som spelar på stora marknader samt evenemang.

Spela på spelbörser. Dessa tjänar pengar på såväl vinnare som förlorare. Därför limiterar de i regel inte spelare.

Oroa dig inte i onödan

Oftast är det bara professionella spelare, eller sådana med professionella mönster, som blir limiterade. Även om du brukar vinna på spel, bör du inte oroa dig i onödan för limiteringar. Samtidigt finns det en uppsjö av spelbolag att spela på och man kan enkelt gå vidare om man åkt på restriktioner på ett håll.

Men absolut, att bli limiterad kan hända vilken duktig tippare som helst. Det är en tråkig verklighet man helt enkelt får acceptera.

By