Stryktipset Tips

Här hittar du Stryktipset Tips varje lördag – med Stryktipsförslag från våra experter. Tillsammans siktar vi alltid på 13 rätt!

Stryktipset är mer eller mindre synonymt med spel i Sverige och har funnits sedan 1934 – Svenska Spels stora guldkorn. Lördagar 16:00 smäller det och tills dess delar vi på Spelbloggare.se med oss av våra bästa rader och tips.

  Till stryktipset och svenska spel!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Stryktipset – det folkkära valet

Oavsett om man är en inbiten spelare eller en sporadisk sådan, har man kommit i kontakt med Stryktipset. Spelformen har förvisso ändrat skepnad vid ett antal tillfällen, men fundamentet i det varit detsamma. Sedan 1969 utökade systemet till 13 matcher att tippa 1X2-tecken på och det har varit statiskt sedan dess.

Stryktipset Tips med Spelbloggare

Genom åren har Spelbloggare.se levererat Stryktipset Tips med fina resultat för våra läsare. Givetvis, liksom alla våra tips, är det helt utan kostnad – och du kan dessutom fylla i dina system direkt på vår hemsida, för att sedan slussas vidare till betalningsformuläret på Svenska Spel. Du kan även ändra fritt i dessa, om du inte är ense med våra experter. Ryggar du våra Stryktipset tips idag?

Varför ska man ta del av era Stryktips?

  • Våra rekare är experter på spel och har mångårig erfarenhet i branschen.
  • Vi har prickat in flera fina vinster under åren.
  • Du slipper göra grovjobbet.

Stryktipsförslag – så tänker vi

En fördel för den mer insatta samt med att ta del av våra Stryktipsförslag är att en stor del av de som tippar Stryktipset inte förstår fenomenet spelvärde, utan snarare bara spelar på känsla.

Våra Stryktips placeras alltid beroende på värdet av ett tecken, istället för att bara pricka in favoriter. Det innebär större vinstmöjligheter över tid och att man får chansen på de riktigt stora pottarna. Det handlar om att hitta rätt skrällar och de stora värdetecknen. Om tusentals personer har 13 rätt, då blir utdelningen låg. Är det färre, blir den betydligt större.

Speltips Stryktipset – från Spelbloggare

Stryktipset Tips

Stryktipset är Svenska Spels mest populära spelform och har varit hjärtat i betting-Sverige sedan det introducerades 1934 – med i snitt över en miljon tippare varje vecka. Gäller är att tippa 13 utvalda fotbollsmatcher och vinst delas ut till alla med 10-13 rätt, såvida den överskrider 10 kronor. Här förklarar vi hur det fungerar och hjälper er nya spelare hitta rätt i vägen till 13 rätt.

Hos Spelbloggare.se älskar vi, liksom våra läsare, spel samt Stryktipset. Inför varje lördag, när ett nytt Stryktipset går av stapeln, analyseras hela kupongen med tillhörande speltips, spelförslag och färdiga system att rygga på nolltid. Detta året om, utan minsta undantag.

Dessa hittas alltid på hemsidan, publicerade runt 24 timmar eller mer, före spelstopp och ni kan även se den aktuella kupongen, den kommande, i denna artikel.

Spelstopp för Stryktipset är alltid lördagar, 15:59, där de hetaste matchernas utfall från främst England och Sverige: Premier League, Championship och Allsvenskan i första hand, ska tippas med tecknen 1-X-2. Våra Stryktipset förslag lämnas minst 24 timmar innan.

Man kan spela såväl enkelrader, alltså ett tecken per match, eller systemspel med flera tecken på utvalda matcher. Summan för ens system ökar för alla adderade tecken och sedermera kan man justera ens system ytterligare med valen M-system, R-system eller U-system. Ni läser mer om dem nedan.

Expert tips på Stryktipset

Poolspel är extremt populärt bland svenskar och hos oss hittar ni Stryktipset tips från experter som har lång erfarenhet och stor framgång på denna spelform. Tillsammans med våra läsare har vi hittat in med flera fina vinster under åren – och det tänker vi fortsätta med.

Som läsare får du chansen att välja huruvida du vill ta full rygg på våra expert tips, eller bara inspiration och plocka ut godbitarna för att sätta ihop en kupong på egen hand.

Och vi kan lova er en sak: precis som det alltid varit, kommer våra tips till Stryktipset alltid vara kostnadsfria.

Hur funkar spelvärde?

För den med analytisk förmåga och spelskicklighet kan Stryktipset innebära att det finns ett stort värde i att spela under lördagarna, inte bara för underhållningens skull. Utan för chansen till att vinna stort.

Känsla kan ta en långt, men genom att väga procenttecken mot odds kan man med enkelhet finna värde i de flesta matcher på kupongen – och det är en fördel man kan ha övriga spelande; att inte bara gå på känsla.

I praktiken kan det se ut som så att ett lag står i oddset 2,00 för att vinna en match, men bara är kryssade till 30% av övriga spelare – något som oftast innebär att det finns värde i att kryssa det enskilda laget, såvida man anser att oddset motsvarar de verkliga förutsättningarna i matchen.

Vägen mot 13 rätt

Att få med de stora skrällarna i en kupong är vägen till 13 möjliga rätt, kanske till och med som ensam vinnare och det är då de riktigt stora vinsterna kan hämtas hem. Att bara spela favoriter är sällan en god idé på ett spelsystem med så pass låg återbetalning.

Är du ute efter de stora vinsterna? Då är Stryktipset en potentiell väg att lyckas nå dem.

Och just det, återbetalningen, är den främsta nackdelen med Stryktipset gentemot många andra spelformer hos såväl Svenska Spel som andra spelbolag online. 65% är en låg summa och det kan jämföras med återbetalning om 95% och uppåt på 1X2-marknaderna från många sportevent och fotbollsmatcher.

Att inte själv kunna välja vilka matcher man ska spela på och ta ställning i kan också ses som en nackdel, men framförallt brukar kupongerna täckas av matcher från Premier League och Championship, med undantag för landslagsuppshållet, varpå informationsunderlaget att ta del av normalt är stort.

Snabbfakta: Stryktipset

Speltyp: Fotboll
Antal matcher: 13
Tecken: 1-X-2
Spelstopp: Lördagar 15:59
Insats: En (1) krona/rad
Återbetalning till tipparna: 65%
Spelbolag: Svenska Spel

Systemen är uppdelade i tre delar – följande:

M-systemet (matematiskt system):

Flera enkelrader i ett och samma system. Enkeltecken, halvgarderingar eller helgarderingar är det som spelas på de 13 matcherna. En halvgardering innebär två tecken, 1, X eller 2, och en helgardering att samtliga tas med och därmed tre tecken.

I praktiken betyder därmed ett tecken en rad. Halvgarderingen på en match kostar därmed två (2) kronor och helgarderingen tre (3). Raderna multipliceras till sist ihop och landar i en hopklumpad slutsumma.

Med fler tecken blir systemet med andra ord dyrare, men vinstchanserna ökar markant.

R-systemet (reducerat system):

Principen är densamma som med M-systemet, men med en reducerad insats och därmed också chans att vinna. Det är inte alltid lika attraktivt att spela ett R-system som det kanske kan se ut utan en närmare inblick. Systemet har sina för- och nackdelar.

Det finns 29 stycken reducerade system till antalet och dem minsta gemensamma nämnaren är att dina antal korrekta tecken i matcherna per automatik inte betyder samma antal rätt när systemet rättats. Systemen har olika garantier, som exempelvis 10, 11 eller 12 rätt, om alla matcher hittar in under tippat tecken.

Ett antal av raderna blir med andra ord fallgropar i systemet vid ett R-system.

U-systemet (utgångsrad):

Med ett U-system sätts ens kunskaper på stora prov. Det är enkelt förklarat ett reducerat system med utgångsrader. Här får tipparen i fråga påverka teckenfördelningen på matcherna, vilket är den praktiska skillnaden från ett R-system.

Vill man stärka sina aktier att pricka in matcherna kan matematiska garderingar (MG) adderas. Vid två tecken, en halvgardering, på en rad dubblas priset och vid tre tecken, en helgardering, tripplas priset för ens MG-val. Med detta ökas alltså antalet rader och fallgroparna blir färre.

Hur funkar Stryktipset?

Enklast spelar man på Stryktipset via Svenska Spels hemsida, men man kan också lämna in sina rader via fysiska Spelombud runtom i landet. Då tillkommer dessvärre en – om än liten – avgift för inlämningen. Denna undviker man bäst genom att spela via nätet. Detta innebär också att det inte blir någon avgift när man tar del av våra spel heller.

Garantin: Ensam vinnare på 13 rätt får minst 10 miljoner kronor

En ensam vinnare på 13 rätt är alltid garanterad minst tio miljoner kronor i vinstsumma. Summorna i det stora hela fördelas inte utifrån satta odds, utan hur resten av Sverige har spelat. Desto fler spelare och desto färre med många rätt, desto större blir summorna för de med 10-13 tecken prickade.

Svenska Spel återbetalar spelarna med 65% av flödet i form av vinster. 40% av den summan betalas ut till de med 13 rätt.

Under helger med jackpott, som kan gå upp emot mångmiljonbelopp, blir spelvärdet på förhand större för läsarna och den som blir ensam på alla rätt ökar sin hopskramlade summa rejält.

Öka vinstchanserna med en Joker på Stryktipset

På Stryktipssystemen finns en Joker-ruta och med den ikryssad tävlar du om miljontals kronor med hjälp av kupongens nummer, där vinnarna lottas fram och den minsta summan för att delta är på tio (10) kronor.

Jokerraden dras framifrån och bakåt. Maxvinsten är på astronomiska 30 miljoner kronor.

Vad händer om en match ställs in?

Blir en eller flera av matcherna i Stryktipset inställda, lottas dessa utifrån tio utvalda tidningars expertförutsägelser. Antalet bollar är 16, varav tidningarna placerar ut tio av dessa, medan övriga fördelas jämnt på alla tecken.

Är experttipsen 10-0-0 för 1X2-tecknen i den specifika matchen kommer lottningen med andra ord ske utifrån 12-2-2. Gällande denna typ av händelser rekommenderar vi på Spelbloggare.se att alltid spela efter värdet eller de/det tecken som matematiskt är vettigast utifrån var spelarna placerat sina pengar.

Stryktipset resultat

Hur kan man hålla koll på Stryktipset resultat? Enkelt! Det följs i realtid på Svenska Spel, där resultaten uppdateras från sekund till sekund, samt den estimerade vinsten på antal tecken prickade.

By