Stryktipset Tips

Här hittar du Stryktipset Tips varje lördag – med Stryktipsförslag från experter med flera års erfarenhet av poolspel. Tillsammans siktar vi alltid på 13 rätt och med bara ett par knapptryck kan ni rygga våra kuponger.

Stryktipset är mer eller mindre synonymt med spel i Sverige och har funnits ända sedan 1934, om än under olika namn. Det är Svenska Spels stora guldkorn – någonting som nästan blivit en folksport.

Lördagar 16:00 smäller det och tills dess delar vi på Spelbloggare.se med oss av våra bästa rader och tips för Stryktipset. Häng med!

Stryktipset från Svenska Spel

Genom åren har Spelbloggare.se levererat Stryktipset Tips med fina resultat för våra läsare. Det är någonting vi tänker fortsätta med och vi sätter enbart Stryktipset-experter på uppdrag att sätta ihop kupongerna, precis som för övriga speltips.

Anledningen till att spelare i Sverige älskar Spelbloggare.se är vårt förtroendekapital – att vi jämnt och ständigt levererar och att analyserna är djupgående samt pricksäkra. Vi kan dock inte garantera några vinster, men däremot att vi alltid gör vårt bästa för att ni ska få ta del av Stryktipset Tips av högsta möjliga kvalitet.

Givetvis, liksom alla våra tips, är det helt utan kostnad – och du kan dessutom fylla i dina system direkt på vår hemsida, för att sedan slussas vidare till betalningsformuläret på Svenska Spel. Du kan även ändra fritt i dessa, om du inte är ense med våra experter. Ryggar du våra Stryktipset tips idag?

Varför ska man ta del av era Stryktips tips?

 • Våra rekare är experter på spel och har mångårig erfarenhet i branschen.
 • Vi har särskilda experter just för poolspel och Stryktipset
 • Vi har prickat in flera fina vinster för våra besökare under åren.
 • Du slipper göra grovjobbet och analyserna.
 • Kan fungera som ett komplement till dina egna analyser – få inspiration.

Om Stryktipset

Så tidigt som 1934 såg Stryktipset, av Tipstjänst, dagsljuset för första gången och redan från start vann det stor mark och popularitet. Faktum är att över en halv miljon kuponger placerades och att tusentals ombud fanns på plats – en summa som bara fortsatt växa med åren.

Grundprincipen för Stryktipset har alltid varit densamma, men formen förändrats vid ett antal tillfällen. Faktum är att man kunde spela på en helsvensk eller helengelsk kupong från start – med 12 matcher vardera. Nu är det en och samma, framförallt med engelsk fotboll, kupong som gäller för samtliga. Det innebär större pott och chans på större vinster, men också en mer omfattande konkurrens.

1969 kom den största förändringen hittills för Stryktipset – antalet matcher höjdes till 13 stycken. Det är precis så Stryktipset är utformat just idag och planer på förändringar finns inte, men i framtiden kan man aldrig veta.

Knappt 30 år senare, 1997, bildades Svenska Spel efter att Tipstjänst samt Penninglotteriet valde att sammansvetsa sig – och ända sedan dess har de varit de som står bakom Stryktipset.

På Stryktipset siktar man på 13 rätt och många spelar kupongen tillsammans, antingen vänner eller via Andelsspel. Desto fler tecken man täcker, desto dyrare blir kupongen – men sannolikheten att få så många rätt som möjligt växer förstås som följd av det. Vinster delas även ut på 10, 11 och 12 rätt. Är man ensam på 13 rätt, inte minst under jackpottomgångar, kan vinsterna bli astronomiskt stora.

Den som får 13 rätt på Stryktipset, oavsett utdelning, får dessutom en 13-rätt-tröja man kan skryta med inför sina vänner.

 • Speltyp: Fotboll
 • Antal matcher: 13
 • Tecken: 1-X-2
 • Spelstopp: Lördagar 15:59
 • Insats: En (1) krona/rad
 • Återbetalning till spelarna: 65%
 • Spelbolag: Svenska Spel

Stryktipsförslag med Spelbloggare

Spelbloggare.se har inga system med andelar på Stryktipset – men du som spelare kan omedelbart ta rygg på våra kuponger, utan att klicka i dem på egen hand. Våra verktyg ser med andra ord till att du slipper lägga ner onödig tid på att klicka ner tecknen manuellt.

Anledningen till varför vi använder oss av denna modell är för att vi delvis vill kunna presentera Stryktipsförslag som passar dig som vill spela på egen hand, men att som spelare också – om man så vill – får ett ord i det hela. Du kan välja att göra om kupongen i stora eller små drag, eller bara att ta inspiration från våra analyser.

När man klickar sig vidare från de Stryktipsförslag som delas ut, kommer man direkt till Svenska Spel – behöver logga in och får sedan kupongen helt ihopsatt, för att sedan ha fritt fram att justera olika tecken; göra Stryktipskupongen större eller mindre.

Stryktipsförslagen är i två olika modeller; en stor och en liten. Den lilla är på 64 rader och den stora på 864 kronor. Antalet hel- och halvgarderingar kan skilja sig åt beroende på förutsättningarna till matcherna.

Speltips på Stryktipset

Du som hellre sätter ihop dina egna kuponger kan med fördel titta närmare på våra bästa speltips på Stryktipset – hur man ska tänka samt agera när man tippar. Genom att ta del av dessa enkla men ack så viktiga tips får du en fördel mot den stora majoriteten av spelare runtom i landet.

Det faktum att Stryktipset är utformat så att det inte är oddssättare som är dina motståndare, utan andra spelare, innebär att man kan ta bättre och mer lönsamma beslut. Vi är också din lärare i speldjungeln.

Eftersom Stryktipset på sätt och vis är en folksport inom betting – att så många, sådana som i övrigt aldrig skulle få för sig att betta, spelar – innebär det också att en betydande del av kupongerna per sig inte är speciellt genomtänkta och grundade i matematisk sannolikhetslära. Vi ser till att du är bättre förberedd än dessa – och kan ta sikte på storvinsterna…

Våra bästa Stryktipset tips

För att sammanfatta våra bästa Stryktipset speltips – hur man tänker och agerar för att bli en vinnare – har vi sammanställt fem punkter som kommer göra dig till en bättre poolspelare. Starta jakten på 13 rätt!

Tänk matematik istället för känsla

Många som bettar i allmänhet och Stryktipset i synnerhet går på känsla snarare än matematik. En typisk tanke kan vara: “ja, men det är klart att jag spelar Manchester City – de kommer ju nästan garanterat vinna”.

Hur du istället bör tänka är; hur ser sannolikheten ut för ett specifikt tecken kontra hur stor procentandel som spelat det. Även om, som i det här exemplet med City, kan antas vinna matchen nio av tio gånger, innebär det inte per automatik att de ska spikas.

Ser du en sannolikhet på 90% att de ska vinna, men de streckats med 97%, bör du titta på att få med i alla fall ett annat tecken. Det innebär en matematisk fördel för dig – och som bekant är det just de prickade skrällarna som gör att man vinner stort.

För den med analytisk förmåga och spelskicklighet kan Stryktipset innebära att det finns ett stort värde i att spela kupongerna.

Känsla kan ta en långt, men genom att väga procenttecken mot odds kan man med enkelhet finna värde i de flesta matcher på kupongen – och det är en fördel man kan ha i sitt övriga spelande; att inte bara gå på känsla.

I praktiken kan det se ut som så att ett lag står i oddset 2,00 för att vinna en match, men bara är kryssade till 30% av övriga spelare – något som oftast innebär att det finns värde i att kryssa det enskilda laget, såvida man anser att oddset någorlunda avspeglar de verkliga förutsättningarna i matchen.

Spela fler tecken – större kuponger

Absolut, det finns små kuponger som genererat enorma vinster – det är ingen omöjlighet att även du skulle kunna lyckas med det. Men för att minska variansen och inte minst när det är svårare kuponger, många ovissa matcher och flera bud på skräll, är det en sund idé att spela fler tecken. Om man inte har råd med det på egen hand, spela istället med en eller ett par vänner.

Genom att ha med fler tecken är det dessutom enklare att ta med ett par storskrällar för chansen på att bli en av få på 13 rätt och därmed vinna stort.

Våra spelexperter finns för dig

Våra spelexperter lämnar ut systemförslag och analyser av samtliga matcher utan att ta en enda krona för det. Vi finns delvis till för att utbilda spelare till att bli bättre sådana, men också för att du ska slippa lägga ner onödig tid på analyser. Istället lägger våra experter ner timmar varje vecka för att sätta ihop de bästa systemen – och ja, du kan rygga dem på en minut. Våra tips för Stryktipset kommer alltid ut sent på torsdagar eller tidigt på fredagar – minst ett dygn innan spelstopp, 15:59.

Undvik många favoriter

Ett misstag som majoriteten av alla spelare, för Stryktipset och betting i allmänhet, gör är att enbart – eller till största del – spela favoriter. Gärna stora sådana. Det är sällan ett lyckat recept för succé.

Eftersom många spelar på just favoriter, tenderar de att bli överstreckade (eller när det handlar om odds: att de droppar) och då dyker istället oftast värde upp på de skrällbetonade tecknen.

Man ska dock påminna sig om att spela en favorit per sig inte behöver vara ett dumt val – men att aktivt bara klicka i favoriter och undvika skrällarna är det. Åtminstone i det långa loppet, för den som vill maximera sina vinster.

Utdelning Stryktipset

Utdelning på Stryktipset – ja, hur fungerar det? Av de totala insatserna på en omgång, vilka uppgår mångmiljonerbelopp, delas 65% av dessa ut i vinster. Det är alltså summor som återfås av spelarna. Detta är någonting många vet om, hur utdelningen på Stryktipset ser ut i helhet – men inte hur den täcks på olika antal rätt.

 • 40% till de på 13 rätt.
 • 15% till de på 12 rätt.
 • 12% till de på 11 rätt.
 • 25% till de på 10 rätt.
 • 8% till Garantifonden.

Garantifonden är en fond som säkerställer att en ensam vinnare på 13 rätt ska få minst 10 miljoner, vilket alltså är minimum för utfallet.

Stryktipset Förslag

Man ska alltid vara medveten om att det inte finns några säkra pengar inom betting överhuvudtaget och så även för våra Stryktipset Förslag. Vi placerar våra förslag grundade i djupa analyser och matematisk sannolikhetslära, men det betyder inte att våra system sitter gång efter annan.

Dessutom kan våra Stryktipsetförslag också, eftersom vi ofta tar med större skrällar, sitta mer sällan än en favoritbetonad kupong – men våra förslag ger å andra sidan vinster av mer betydande storlek när de sitter.

Under åren har vi prickat in flera system med 13 rätt och vinster på stora belopp. Vi rekommenderar att rygga våra Stryktipset förslag, eller bara ta del av analyserna och dra egna slutsatser. Tillsammans hoppas vi kunna fylla på era plånböcker med trevliga vinster!

System & Systemreducering på Stryktipset

Det finns flera olika sätt att spela Stryktipset. Det ena är varken bättre eller sämre än det andra, men kan passa olika typer av spelare och vi förklarar lite närmare vad de här systemen innebär samt hur du ska tänka kring dem.

M-system

Flera enkelrader i ett och samma system. Enkeltecken, halvgarderingar eller helgarderingar är det som spelas på de 13 matcherna. En halvgardering innebär två tecken – 1, X eller 2 – och en helgardering att samtliga tas med och därmed tre tecken.

I praktiken betyder därmed ett tecken en rad. Halvgarderingen på en match kostar därmed två (2) kronor och helgarderingen tre (3). Raderna multipliceras till sist ihop och landar i en hopklumpad slutsumma.

Med fler tecken blir systemet med andra ord dyrare, men vinstchanserna ökar markant.

R-system

Principen är densamma som med M-systemet, men med en reducerad insats och därmed också chans att vinna. Det är inte alltid lika attraktivt att spela ett R-system som det kanske kan se ut utan en närmare inblick. Systemet har sina för- och nackdelar, precis som övriga.

Det finns 29 stycken reducerade system till antalet och den minsta gemensamma nämnaren är att dina antal korrekta tecken i matcherna per automatik inte betyder samma antal rätt när systemet rättats. Systemen har olika garantier, som exempelvis 10, 11 eller 12 rätt, om alla matcher hittar in under tippat tecken.

Ett antal av raderna blir med andra ord fallgropar i systemet vid ett R-system. Denna spelform har minskat i popularitet under åren, egentligen för att många ser alternativen som bättre.

U-system

Med ett U-system sätts ens kunskaper på stora prov . Det är enkelt förklarat ett reducerat system med utgångsrader. Här får tipparen i fråga påverka teckenfördelningen på matcherna, vilket är den praktiska skillnaden från ett R-system.

Vill man stärka sina chanser att pricka in matcherna kan matematiska garderingar (MG) adderas. Vid två tecken, en halvgardering, på en rad dubblas priset och vid tre tecken, en helgardering, tripplas priset för ens MG-val. Med detta ökas alltså antalet rader och fallgroparna blir färre.

Hjälpmedel & tillägg för Stryktipset

Det är inte alla som har tiden, orken eller viljan att sätta ihop sina kuponger för Stryktipset – och det har vi all förståelse för. Först och främst rekommenderar vi våra egna experttips, men det finns en del andra hjälpmedel såväl som tillägg som kan användas för den som ändå vill vara med och spela för spänningens skull.

Xperten Stryktipset

Xperten på Stryktipset är ett tillägg för den som inte har lust att sätta ihop en personlig kupong. Istället lägger du hoppet i händerna på tio experter utsedda av Svenska Spel, sedan beroende på hur stor kupong du vill ha – alltså antalet tecken, helgraderingar och halvgarderingar.

Den som mest vill vara med för spänningens skull, och för den delen också kunna vinna, men där man primärt inte siktar på en så bra kupong som möjligt, är Xperten ett alternativ.

Men vi rekommenderar istället att ta del av Spelbloggares Stryktipset Tips – då både slipper du jobbet samt får en kupong som faktiskt är ihopsnickrad av experter inom poolspel. Lika lite jobb, bättre system. Det absolut bästa alternativet.

Sportkryss (f.d. Stryktipset Joker)

För den som vill ha chans på ännu större vinster är Sportkryss ett spännande och riskhöjande tillägg. Man klickar i Joker-rutan som finns syns i samband med att man sätter ihop sin kupong, oavsett om det är via internet eller fysiskt ombud. Där har man tre alternativ; att köpa Joker för 10, 20 eller 30 kronor.

Sportkryss Stryktipset har spelstopp 15:59, alltså precis samtidigt som hela Stryktipset, och du får då 7 olika siffror och man får vinster på allt från två rätt från höger eller vänster sida samt uppåt. 7 Sportkryssrätt, alltså hela raden, innebär att du vinner 10, 20 eller 30 miljoner kronor – beroende på insatsen.

Dragningen av siffrorna sker vid 20:00 på lördagen och de kan ses på Svenska Spels hemsida.

Utdelning vid 10 kronors satsning:
7 rätt: 10 000 000 SEK
6 rätt: 250 000 SEK
5 rätt: 20 000 SEK
4 rätt: 2 000 SEK
3 rätt: 200 SEK
2 rätt: 80 SEK

Skillnaden på Stryktipset och tillägget Sportkryss är total: det ena handlar om skicklighet (även om tur också krävs) och SportX är helt enkelt bara ett rent lotteri. Men även det kan ju vara rätt skoj, eller hur?

Stryktipset Resultat

Hur kan man hålla koll på Stryktipset resultat? Enkelt! Det följs i realtid på Svenska Spel, där resultaten uppdateras från sekund till sekund, samt den estimerade vinsten på antal tecken prickade. Om du sitter där med 12 rätt inför den avslutande matchen kan du alltså se hur stor den potentiella utdelningen blir beroende på utfall.

För en mer levande upplevelse kan man istället titta på Viasat under fotbollslördagarna med Premier League, där de uppdaterar om statusen i de 13 matcherna samt snackar Stryktipset i allmänhet.

Annars finns det mängder av hemsidor och verktyg för att få resultat i realtid – och även då kan man kika in matcherna som berör en.

13 rätt är respekt – vi sammanfattar Stryktipset

Att få med de stora skrällarna i en kupong är vägen till 13 möjliga rätt, kanske till och med som ensam vinnare och det är då de riktigt stora vinsterna kan hämtas hem. Att bara spela favoriter är sällan en god idé på ett spelsystem med så pass låg återbetalning – 65%. Övriga 35% hamnar alltså hos Svenska Spel.

Är du ute efter de stora vinsterna? Då är Stryktipset en potentiell väg att lyckas nå dem. Det handlar egentligen om att majoriteten av alla spelare inte är särskilt bra på vad de gör.

Och just det, återbetalningen, är den främsta nackdelen med Stryktipset gentemot många andra spelformer hos såväl Svenska Spel som andra spelbolag online. 65% är extremt en låg summa och det kan jämföras med återbetalning om 95% och uppåt på 1X2-marknaderna från många sportevent samt fotbollsmatcher. Men då “spelar du mot” oddssättare istället för andra spelare.

Att inte själv kunna välja vilka matcher man ska spela på och ta ställning i kan också ses som en nackdel, men framförallt brukar kupongerna täckas av matcher från Premier League och Championship, med undantag för landslagsuppehåll, varpå informationsunderlaget att ta del av normalt är stort.

Genom att ta del av våra experts systemförslag och analyser kommer du vara betydligt mycket närmare vinsterna än de flesta andra. Vi som arbetar på Spelbloggare.se är experter inom området betting och poolspel – därför borde du spela Stryktipset med oss om lördagarna.

Frågor och svar om Stryktipset

Hur fungerar Stryktipset?
Stryktipset är en kupong med 13 matcher, varje lördag och med spelstopp 15:59. Den innehåller oftast matcher från Premier League och The Championship i England, men kan variera från gång till gång. Dessa matcher ska man sedan tippa med tecknen 1, X eller 2 - och man kan klicka i flera tecken per match, men då ökar också kostnaden för systemet. Man kan således spela helt efter sin egen plånbok och riskvilja.
 • 1 - Hemmavinst
 • X - Oavgjort
 • 2 - Bortavinst
Kan jag spela Stryktipset med Spelbloggare?
Absolut, men inte i form av andelsspel. Vi vill inte ta några avgifter för våra system, varpå vi istället publicerar kuponger som du med enkelhet kan rygga rakt av eller i viss del. Våra spelförslag publiceras under torsdag kväll eller fredag förmiddag och de är ihopknåpade av våra bästa spelexperter. Vem av våra experter som sätter ihop kupongen kan variera från gång till gång, helt beroende på vem som påstår sig ha bäst känsla och självförtroende för den specifika kupongen. Vi har dessutom två olika systemförslag till Stryktipset - ett litet till 64 rader och ett större vill 864 rader. 
Hur får man 13 rätt på Stryktipset?
Genom att pricka in rätt tecken i de 13 matcher som finns på kupongen. Man förbättrar förstås sina chanser till det genom att använda fler tecken - och därmed också betala mer för kupongen - men det krävs också skicklighet och visst flyt. Man ska inte räkna med att få 13 rätt speciellt ofta, men när det händer kan utdelningen bli enorm.
Hur spelar man Stryktipset?
Genom att placera en kupong hos Svenska Spel, Stryktipset. Detta måste ske före 15:59, lördagar, och man klickar i valfritt antal tecken till en bestämd kostnad - oreducerat eller ej - och är sedan med och kämpar om 13 rätt. 
När rättas Stryktipset?
Efter att alla matcher har spelats klart är Stryktipset automatiskt rättat - man kan också följa utdelningsprognosen i realtid på Svenska Spel. Om någon match behöver lottas, annonseras en tid för detta ut.
Vad händer om en match ställs in?
Blir en eller flera av matcherna i Stryktipset inställda, lottas dessa utifrån tio utvalda tidningars expertförutsägelser. Antalet bollar är 16, varav tidningarna placerar ut tio av dessa, medan övriga fördelas jämnt på alla tecken. Är experttipsen 10-0-0 för 1X2-tecknen i den specifika matchen kommer lottningen med andra ord ske utifrån 12-2-2. Gällande denna typ av händelser rekommenderar vi på Spelbloggare.se att alltid spela efter värdet eller de/det tecken som matematiskt är vettigast utifrån var spelarna placerat sina pengar.
By