Oddsbonusar

Simon Pålsson Publicerat: 9 januari 2023

Sveriges bästa lista med oddsbonusar för den som ska registrera sig hos ett nytt spelbolag. Men vilken betting bonus är bäst och vilka spelbolag är bäst för den som vill starta ett nytt bettingkonto? Vi guidar dig igenom de bästa oddsbonusarna på marknaden 2023.

Lista: Bästa Betting Bonus och odds bonusar i Sverige 2023

Betinia
120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Coolbet
100% - 500 kronor

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Casumo
100% insättningsbonus upp till 500 kr + 40 freespins

18+ • Min. insättning 100 kr • 100% upp till 500 kr • 30x Omsättningskrav (bonus + insättning)• 40 free spins i Big Bass Bonanza värde 1 kr/st, omsättning 10x • Giltigt 60 dagar • Endast nya spelare. • Spela ansvarsfullt • http://Stödlinjen.se • Regler & Villkor gäller.

Fantastisk
Recension
4.8
Betyg
Hämta bonus!
LeoVegas
100% gratisspel värderat till hela 500 kr

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.17. Regler & villkor gäller. stodlinjen.se – spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus!
Campobet
120 kronor gratisspel!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus
Smarkets
Spela med 0% provisionsavgift i 60 dagar!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus!
Expekt
100% - upp till 1500 kronor gratisspel!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Pixel.bet
100% - 5 000 kronor

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.7
Betyg
Hämta bonus!
Snabbare
100% upp 500 kronor + Extra 10 bonus spins på Book of Dead

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Bet365
Upp till 1 250 kr i spelkrediter

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Till Bet365
Unibet
Sätt in 100 kronor - få 100 kronor gratisspel!

+18. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus!
Lucky Sports
Dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.8
Betyg
Hämta bonus!
Scandibet
få upp till 5000 SEK i bonus!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
3.2
Betyg
Till Scandibet!
Tipwin
100% - 1 000 kronor

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
3.3
Betyg
Hämta bonus!

När du börjar ett nytt äventyr på en ny bettingsajt vill du givetvis göra det med bästa möjliga förutsättningar. En oddsbonus innebär dels att du får en skjuts i spelkassan och dels att du får utrymme för att utforska och utvärdera sajten du har valt när du har en större summa eller ett riskfritt spel att röra dig med. Vi på Spelbloggare ska ge dig allting du behöver veta om oddsbonusar.

  • Tuffa krav på alla spelbolag som får ta plats på bonuslistan
  • Unika och exklusiva bonusar som inte går att hitta på andra ställen
  • Enbart svenska spelbolag (med licens från Spelinspektionen)
  • Bäst spelbolag just nu!

Vad är en oddsbonus?

En oddsbonus, även kallad för bettingbonus, är som namnet avslöjar en bonus som du får för att spela på odds. Likt vi nämnde i inledningen ligger fokus på att du ska få en bra start på din spelupplevelse och, om allt vill sig väl, dryga ut spelkassan med hjälp av det extra tillskott du har fått.

När du spelar på spelbolag med svensk licens kommer din odds bonus i form av en välkomstbonus som du får i samband med din första insättning på sidan. Det är reglerat i spellagen som föll i bruk i januari 2019 att varje spelare kan tilldelas en bonus per bettingsida varav aktörerna själva försöker se till så att det man erbjuder sticker ut på marknaden.

Oddsbonus, bettingbonus, välkomstbonus, insättningsbonus, kärt barn har många namn. Innebörden är ungefär densamma vilket du kommer märka nedan när vi går in på djupet kring hur en oddsbonus kan se ut, vad du gör för att få tag i en sådan och en mängd andra punkter som kan vara värt att ha i åtanke.

Mot slutet kommer vi att samla vanliga frågor och svar för att summera texten om oddsbonusar. Då har du förhoppningsvis fått svar på frågan “Vad är en oddsbonus?” samt andra frågor som du söker svar på.

Olika former av bonus på odds

Till att börja med kan vi berätta att det finns olika typer av oddsbonusar. Det gör att du kan välja och vraka mellan olika bettingsajter och deras erbjudanden för att hitta en oddsbonus som faller dig i smaken. Som med allt annat inom bettingbranschen finns det olika fördelar och nackdelar att ta ställning till beroende på vilken typ av bonus du väljer.

Som vi nämnde ovan aktiveras din insättningsbonus i samband med att du gör din första insättning. Skulle det däremot vara en bonus i form av ett riskfritt spel, freebet även kallat, kan det vara först i senare skede som du drar nytta av erbjudandet. En välkomstbonus i form av en så kallad matchningsbonus syns direkt på ditt spelsaldo då summan adderas dit.

En matchningsbonus innebär att du får en procentuell ökning på din första insättning. Procentsatsen och den maximala bonussumman du kan hämta varierar vilket gör olika erbjudanden olika mycket förmånliga. Din insättningsbonus ska sedan omsättas, något vi ska gå in på längre fram.

Ett riskfritt spel har också sina fördelar och är en typ av oddsbonus som vi ser allt mer av på marknaden. Här placerar du ett bet och får givetvis behålla vinsten om kupongen går in. Skulle det däremot gå förlorat får du tillbaka insatsen, upp till ett visst belopp, och får en ny chans.

Man brukar skilja på freebet och riskfritt spel genom att definiera ett freebet som en bonus där du inte behöver placera ett spel för att ta del av erbjudandet. Det kan dock skilja sig från spelbolag till spelbolag både hur bonustypen benämns men också vad du behöver göra för att aktivera erbjudandet.

● Matchningsbonus
● Riskfritt spel
● Gratisspel alternativt freebet

Spela odds under svensk licens

I januari 2019 blev det krav på svensk licens för att ett spelbolag skulle få verka på den svenska marknaden. För att tilldelas en svensk licens kräver det i sin tur att aktörerna uppfyller en rad hårda krav. Dessa är främst kopplade till spelarnas säkerhet och trygghet och påverkar inte minst bonusmarknaden.

Kraven innebar inte minst att flera oseriösa aktörer fick lämna den svenska marknaden och lämnade plats åt spelbolag som garanterat erbjuder en trygg och säker spelupplevelse. Numera har du som spelare flera olika verktyg för att spela ansvarsfullt och kan få god hjälp om du känner att spel inte enbart är förenat med nöje längre.

När du börjar spela med en odds bonus på ett spelbolag med svensk licens kan du sätta upp gränser för hur stora insättningar, hur stora förluster och hur mycket tid du kan spendera på sajten under en viss period. Du har dessutom länkar till självtester för att undersöka dina spelvanor, till stödlinjen.se samt till Spelpaus.

Hämta en odds bonus

Tekniken går framåt i en rask takt och spelbolagen är inte sena på att hänga med. Tillsammans med innovativa aktörer på marknaden har bettingbranschen fått sig ett rejält uppsving på senare år. Detta gäller allt från vad som erbjuds i spelväg till processer i form av registrering, insättningar och uttag.

Att hämta en oddsbonus på ett spelbolag går snabbt och du behöver allt som oftast ingen bonuskod. På sina håll och kanter kan du till och med hoppa över steget för registrering och spela betting utan konto. Det innebär istället att du går direkt på att göra din första insättning och, med BankID som verktyg, verifierar din identitet i samband med att du signerar insättningen i fråga.

Verifieringsprocessen består inte längre av formulär med personuppgifter, adressuppgifter och ett användarnamn med lösenord. BankID används som verktyg på samtliga bettingsidor numera. Det gör också att du utan bekymmer kan hämta hem en oddsbonus i din mobila enhet där BankID-appen används som verktyg.

1. Välj ett spelbolag som faller dig i smaken
2. Registrera ett konto med BankID
3. Välj ett belopp att sätta in
4. Acceptera villkoren för din oddsbonus
5. Signera din första insättning med BankID
6. Börja spela!

Stegen ovan kortas ner om du spelar betting utan konto. Eftersom din bonussumma kan bestämmas utifrån hur stor insättning du väljer att göra är det något att ha i åtanke. Viktigast är att du spelar ansvarsfullt och väljer en summa du känner dig trygg i att spela för.

Välkomstbonus

Hämtar du en bonus som är av den mer sedvanliga typen, som innebär att du får en bonussumma att spela, finns det som med allt annat både fördelar och nackdelar att ta hänsyn till. En fördel är att du på flera bettingsajter kan välja själv hur stor eller liten din bonussumma blir.

Vanligtvis ligger den procentuella ökningen av din insättning på 100%. Det finns även sajter som erbjuder 200% och 300%, även om det är ovanligt. Procentsatsen avgör hur stor bonussumma du får utifrån din första insättning. Detta upp till en maxgräns som skiljer sig spelbolagen emellan.

Din bonussumma kan du sedan använda både på spel inför match och under pågående event. Varje spel du placerar, oavsett om det går med vinst eller förlust, räknas mot det omsättningskrav som oftast finns bland villkoren.

Riskfritt spel

Ett riskfritt spel är en bettingbonus som istället visar sig först när du har placerat ditt första spel. Erbjudandet går nämligen ut på att du får en andra chans ifall ditt spel skulle gå förlorat. Det blir såklart en säkerhet men innebär också att du inte märker av erbjudandet ifall ditt första spel skulle gå in.

Maxtaket på ditt riskfria spel skiljer sig även det beroende på vilken bettingsajt du har valt. Givetvis får du placera ett spel med en insats som går över erbjudandet men får då endast tillbaka summan som din oddsbonus gäller på. Det är en skön säkerhet att och ger dig en möjlighet att känna på funktioner och spelkänsla utan att tömma spelkassan.

I vanlig ordning finns det regler och villkor att ta hänsyn till även när det är en riskfri betting bonus du tar del av. Här är det sällan regler kopplade till någon form av omsättningskrav utan istället kopplat till det lägsta oddset du behöver spela på för att aktivera ditt erbjudande.

Omsättningskrav

Som namnet avslöjar är ett omsättningskrav på en oddsbonus ett krav på omsättning från spelaren. Det är ett krav som främst gör sig påmint när du hämtar en insättningsbonus där du får en bonussumma. För att du inte ska kunna göra ett omgående uttag på densamma behöver du omsätta beloppet ett förutbestämt antal gånger.

Hur många gånger du behöver omsätta din välkomstbonus spelar in när det kommer till att bedöma hur förmånlig en bonus är. Omsättningen ska göras gånger din bonussumma inann du får göra ett uttag eller spela på en annan sektion på sajten. Dina insatser räknas mot omsättningen oavsett om ditt spel går med vinst eller förlust.

Minsta odds

Både när det kommer till en insättningsbonus där du får en bonussumma samt riskfria spel av olika slag finns det ofta ett lägsta odds att ta hänsyn till. Det innebär att alla spel som ligger under oddset i fråga inte räknas mot din omsättning eller kvalificerar dig för att ta del av ett riskfritt spel.

Ett minsta odds på en bonus finns främst för att du inte ska kunna omsätta din summa eller ta del av ett erbjudande genom att spela på lägsta möjliga odds. Har du en bonussumma kommer du fortfarande kunna spela till lägre odds, bara det att insatserna inte påverkar din omsättning.

Regler och villkor

Det är alltid viktigt att känna till vilka olika regler och villkor som finns till en bonus, oavsett om det gäller en odds bonus eller en bonus på casino. Du vill undvika att stöta på några överraskningar längre fram. Utöver ovan nämnda omsättningskrav och minsta odds kan det finnas andra villkor att ha i åtanke.

Främst är det tiden du har på dig att omsätta din bonussumma som du ska tänka på. På spelbolag under svensk licens har du alltid minst 60 dagar på dig att genomföra omsättningen, vilket ger dig gott om tid till detsamma. Vissa spelbolag ser till att tillåta en än längre tid för ändamålet.

Hitta bäst insättningsbonus

Vi på Spelbloggare har ett par goda råd för att du ska hitta den oddsbonus som faller dig bäst i smaken. Det finns absolut ingen anledning att hugga tag i första bästa erbjudande utan du kan välja och vraka bland det som finns att tillgå. Spelar du odds med svensk licens kan du alltid räkna med spelupplevelser och erbjudanden som har spelarens bästa i fokus.

Stirra dig inte blind på den oddsbonus som erbjuds. Du vill inte minst kunna njuta av din kommande upplevelse varav det är viktigt att andra delar av densamma också håller hög klass. Registrering, betalningsmetoder, kundtjänst, mobilbetting och inte minst det spelutbud som erbjuds är delar som bör spela in.

När du har hittat ett urval av spelbolag för betting som passar dig kan du börja granska deras respektive oddsbonus. Då gäller det inte minst att avgöra huruvida du är ute efter en bonussumma som bestäms efter din första insättning eller om du hellre tar del av ett riskfritt spel för att kickstarta ditt äventyr.

En bra bonus har givetvis ett förmånligt erbjudande i vad du faktiskt får men ser inte minst till att komma med schyssta regler och villkor. Lyckligtvis ser Spelinspektionen till att samtliga sajter är tydliga med vad som ingår i din bonus och du kan i lugn och ro räkna med att det du ser är det du får.

● Helheten i ett spelbolag
● Vad ingår i din odds bonus?
● Läs igenom regler och villkor

Spela med en bettingbonus i mobilen

Allt fler spelare värdesätter möjligheten att kunna spela på odds i mobilen. Det finns mindre tid till att sitta ner vid en dator för att placera ett spel. Istället sker betting i TV-soffan med kompisar, på sportbaren eller rent av om du befinner dig på det faktiska event du avser att hitta spel från.

Därför är det av yttersta vikt att ett spelbolag har goda möjligheter till att spela på odds i mobilen. Det är något som många aktörer har tagit fasta vid och oavsett var du befinner dig kan du sätta tänderna i odds och sköta hela upplevelsen från start till mål. I detta ingår givetvis att ta del av en oddsbonus.

Eftersom BankID är ett vitalt verktyg både när det kommer till registrering men inte minst insättningar har du redan det du behöver i din mobila enhet. Precis som på en dator skapar du ett konto eller spelar betting utan konto och signerar din första insättning med BankID för att aktivera din bonus.

Det blir allt mer vanligt att du inte behöver en applikation för att spela på odds i mobilen. Istället surfar du in på den mobilanpassade webbsajt som spelbolaget har tagit fram och spelar precis som du är van vid.

Spela med insättningsbonus utan omsättningskrav

Insättningsbonus utan omsättningskrav är utan tvekan den allra bästa typen av oddsbonus som finns på marknaden och om du har möjlighet att ta del av en sådan finns det inte mycket att tveka på. Det innebär nästan att du får ta del av gratispengar – bara genom att registrera dig som ny kund och sätta igång med spel på en ny sajt.

Det kan vara att insättningsbonusen är belagd med andra krav, som att du måste göra en viss insättning i samband med din registrering, men att man inte behöver omsätta bonusbeloppet alls innebär att pengarna snart är dina, fria att göra precis vad man vill med.

Odds bonus utan insättning

Odds bonus utan insättning är en annan typ av bonus som alltid välkomnas och som det inte finns någon anledning till att inte gilla. Det betyder i praktiken att du bara behöver registrera dig – och vips kan du sätta igång att spela. Du behöver alltså inte ens göra en egen insättning med pengar för att fylla på ditt spelkonto.

Dessa har vi såklart samlat och så fort det finns ny välkomstbonus utan insättning på den svenska spelmarknaden har vi koll, och lägger till den till vår bonuslista. Det är nämligen den typen av erbjudanden som vi aldrig vill att någon ska missa.

Det man däremot ska ha med sig när det kommer till bettingbonusar utan insättning är att dessa ofta har andra krav, som exempelvis högre omsättningskrav. Detta är dock naturligt eftersom det rör sig om gratispengar som du inte har behövt riskera några egna pengar för att ta del av. Du kan när som helst utöka spelkassan med en egen insättning, som inte påverkar bonusen.

Casinobonus hos Spelbloggare

Många spelbolag väljer att kombinera det bästa av två världar och tillhandahåller ett utbud av både odds och casino. På sina håll och kanter finns till och med möjligheten att hämta en och samma bonus. Därefter kan du välja huruvida du vill omsätta densamma via betting eller spel på slots och diverse bordsspel.

En casino bonus har i regel andra villkor att ta hänsyn till. Eftersom det allt som oftast går snabbare att genomföra en omsättning när du spelar på slots och live casino får du också räkna med att omsättningskravet är något högre. Det står tydligt i erbjudandets regler och villkor om så är fallet.

Likt för en oddsbonus har du gott om tid på dig att genomföra omsättningen, som räknar in insatser för både vinster och förluster. När du väl har klarat av kraven för omsättning kan du använda eventuella vinster från din casinobonus till att spela på odds, och vice versa.

Spelbloggare.se har stenkoll på alla typer av onlinespel och fokuserar inte bara på betting, även om det är sportbetting som är vår huvudsyssla på sajten. Casino, poker och andra roliga spel online finns alltid tillgängliga via vår sajt för att du som kund ska hitta de bästa bonusarna på olika ställen.

Finns det bonusar över 100 kronor?
Ja, men just nu finns det regleringar som hindrar vissa spelbolag från att ha en större bonus. Bet365 och Tipwin är två exempel på bra spelbolag vi kan rekommendera som har en högre bonus. Båda går att hitta i vår bonuslista. 
 
Vad betyder spellagen för bonusreglerna?
Det innebär bland annat att man bara får ta del av en bonus per spelbolag/kund. Det innebär att casinomarknaden har tillfälliga restriktioner, men dessa påverkar inte oddsmarknaden.
Vad är ett omsättningskrav och hur fungerar det?
Bonusbeloppet du får ta del av i din bonus behöver omsättas ett visst antal gånger innan det tillfallet dig helt och hållet. Först då är du fri att göra vad du vill med pengarna, och till exempel plocka ut pengarna. Omsättning innebär att man måste lägga spelkuponger för x gånger bonusbeloppet. Detta måste ske till ett minsta odds och inom en viss tid. Läs bonusvillkoren hos ditt spelbolag.
Hur många bonusar kan jag spela med?
Det är en bonus per spelbolag/kund. Men det går att registrera sig hos flera spelbolag för att därigenom ta del av flera bonusar.
Hur fungerar en odds bonus?
Det varierar, men det vanligaste är att nya kunder får en välkomstbonus i samband med att man registrerar ett nytt konto och gör sin första insättning.

Spela ansvarsfullt med oddsbonusar

Att det har skett en så pass stor förändring bland spelbolag i allmänhet och oddsbonusar i synnerhet är för att alla parter vill se ett mer ansvarsfullt spelande. Under övervakning av Spelinspektionen måste samtliga spelbolag på marknaden arbeta för ett tillhandahålla en trygg och säker plattform för spelarna.

Oavsett vilket spelbolag du väljer och vilken typ av oddsbonus du hämtar kan du alltså räkna med att du får verktygen som krävs för att spela på ett sätt där nöjet står i absolut fokus. Kan du som spelare spela ansvarsfullt finns det ett härligt äventyr att ta del av med mängder av odds och funktioner som underlättar din första tid på ett spelbolag.

När du får en bonus som ökar ditt spelsaldo eller gör att du kan spela utan risk att förlora pengar är det lätt att man fortsätter att placera spel med det i åtanke. Därför är det viktigt att hålla fast vid insatser man är van vid att spela för och inte bryta principerna om man vinner eller förlorar ett par spel i rad.

● Spela på en lagom nivå
● Stressa inte med omsättningen
● Använd verktygen för att spela ansvarsfullt

Om du har problem finns det alltid hjälp att få. Om du dessutom ser till att spela hos ett spelbolag med svensk licens måste dessa uppfylla ett antal krav för säkerhet och tryggt spel. Annars kan du alltid vända dig till Stödlinjen.se för att få hjälper – eller anmäla dig till Spelpaus.se för att blockera ditt personnummer från att registrera nya spelkonton på nätet.

Sammanfattning

För att förtydliga är det alltid en rekommendation att du aktiverar en välkomstbonus på odds om det finns en sådan möjlighet. Förvaltar du den rätt kan du få en extra bra start på din spelupplevelse både vad gäller att utöka spelkassan men också för att kunna avgöra huruvida det är en sajt du kommer trivas på framöver.

En oddsbonus kan som vi har förklarat se ut på flera olika sätt och därför är det viktigt att du vet vad du är ute efter. Om du planerar att bli långvarig på ett spelbolag kan en oddsbonus där du får en bonussumma vara att föredra. Inte nog med att erbjudandet kan resultera i en större bonus, du kan du även sköta omsättningen i lugn och ro.

Ett riskfritt spel är också det en väldigt förmånlig form av bonus som gör att du kan placera ditt första spel helt utan nerv. Det är också vanligt att ett riskfritt spel kommer utan ett omsättningskrav och du kan, om du känner att det finns bättre bettingsidor där ute, söka dig vidare utan att behöva omsätta en summa ett antal gånger först.

Med BankID och snabba betalningsmetoder som använder BankID som verktyg för signering kan du smidigt och enkelt komma igång med att spela. Framför allt på nya spelbolag kan du spela betting utan konto. Förutom att du kan sätta tänderna i sajtens spelutbud fortast möjligt har det ingen inverkan på varken din oddsbonus eller din framtida spelupplevelse.

Allting blir betydligt trevligare om du spelar ansvarsfullt. Till din hjälp har du verktyg som tillåter dig att sätta gränser för insättningar, förluster och tiden du spenderar på sajten. Spelar du under svensk licens kan du räkna med en säker upplevelse och med att din oddsbonus består av schyssta regler och villkor.

FAQ

Vad är en oddsbonus?

En oddsbonus är ett erbjudande du hämtar i samband med din första kontakt med ett spelbolag. Den är dels till för att ge dig ett extra tillskott till kassan men också för att du ska få en bredare möjlighet att utforska den valda sajten.

Vad är ett riskfritt spel?

Precis som det låter ger ett riskfritt spel dig möjligheten att placera ett spel där du inte löper någon risk för att förlora. Skulle ditt riskfria spel gå med förlust får du helt enkelt tillbaka din insats.

Vad är ett omsättningskrav?

Ett omsättningskrav är ett krav på motprestation från dig som spelare. Medan du på ett riskfritt spel sällan har ett omsättningskrav är det vanligare att du behöver omsätta din odds bonus ifall du får en faktisk bonussumma.

Vilka andra regler och villkor kan finns i en oddsbonus?

Regler och villkor utöver omsättningskravet är främst lägsta odds som avgör vilket odds du behöver komma över för att insatsen ska räknas till omsättningen. Bland villkoren tillkommer även tiden du har på dig att möta det omsättningskrav som gäller.

Behöver jag en bonuskod för att hämta en oddsbonus?

Allt som oftast behöver du inte ange en bonuskod för att aktivera en insättningsbonus på odds. Det räcker att du accepterar villkor och regler i samband med att du gör din första insättning på ett spelbolag.

Kan jag spela med en oddsbonus i mobilen?

Med BankID som verktyg och en smartphone kan du ta med dig ditt äventyr var du än befinner dig. Spela antingen via en app eller en mobilanpassad webbsajt som respektive spelbolag tillhandahåller.