Cash Out

Spelbloggare Publicerat: 4 februari 2021

Cash Out är ett relativt nytt förekommande inom spelbranschen, men den stora majoriteten av spelbolagen erbjuder funktionen och den har vunnit extremt stor popularitet på kort tid. I enkelhet innebär cashout-funktionen att du kan stänga ett spel redan innan det är avgjort till bestämd betalning beroende på var oddset står vid tillfället.

Vad är Cash Out?

Den här funktionen är en av de som blivit mest populära för sportbetting på senare år och den ökar makten hos spelaren – att den kan bestämma när den vill stänga det spel som placerats. Oavsett om eventet är avgjort eller ej.

Utbetalningen beror på en simpel sak; var oddset står precis vid tillfället. Om ditt spel är på väg att sitta, eller oddset redan innan match sjunkit markant, kan du välja att checka ut med en vinst som justeras utifrån rådande odds. Det kan också användas om spelet är på väg att missas – ett sätt att minimera förlusten.

Hur fungerar Cash Out?

Är man inte bekant med funktionen Cash Out kan det vara svårt att förstå densamma till fullo, men det är faktiskt väldigt enkelt att få grepp om det hela. Vi använder oss av ett par exempel för att enklare få grepp runt begreppet.

  • Du har spelat Liverpool att vinna över Arsenal till oddset 2.00 innan match. Liverpool leder densamma i halvtid och liveoddset är därför betydligt lägre än före avspark. Du kan casha ut ditt spel med en bra vinst, men inte en total sådan – som om du hade avvaktat till efter matchen och de hade stått som vinnare.
  • Du har spelat Manchester City att vinna över Manchester United och det står 1-1 med 60 minuter spelade. Oddset har rimligen höjts på segern och om du inte tror på spelet längre, kan du casha ut med förlust – men med en del av den placerade insatsen tillbaka.

Med andra ord blir det rådande oddset som ett form av slutresultat när du använder Cashout.

Spelbolag med Cash Out – ett axplock:

Unibet
Sätt in 100 kronor - få 100 kronor gratisspel!

+18. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus!
Bet365
Upp till 1 250 kr i spelkrediter

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Till Bet365
Betway
Upp till 1000 kronor gratisspel vid förlust

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fantastisk
Recension
4.8
Betyg
Hämta Bonus!
Bethard
100% - 1000 kronor bonus!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Till Bethard!
Betsson
100% - 500 kronor

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus!
NordicBet
100% upp till 500 kr + 100 free spins

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.2
Betyg
Hämta bonus!
  • Unibet
  • Bet365
  • Betway
  • Bethard
  • Betsson
  • NordicBet

Allt fler spelbolag skaffar också Cash Out som funktion och bland de större har samtliga det. Räkna med att det bara kommer komma fler aktörer som implementerar den och att den med tiden kommer bli ännu bättre, skarpare och mer användarvänlig.

Fördelar med Cash Out

Genom Cash Out tar du större makt över utfallen av dina satsade spel. Om din uppfattning förändrats om det möjliga utfallet, alternativt att det rådande oddset lockar, är det värt att använda sig av funktionen. Och om du inte nerverna för att vänta in i det sista? Casha ut!

Nackdelar med Cash Out

Huset, alltså spelbolaget, har alltid marginalerna på sin sida när de sätter odds på en specifik marknad. De erbjuder alltså inte över 100% i teoretisk utbetalning. När du använder Cash Out försämras marginalerna ytterligare i och med att du accepterar ännu ett odds, precis som när spelet lades. Anmärk dock att det är du som avgör huruvida någonting är spelvärt eller ej.

När kan man använda Cash Out?

I normala fall – när spelbolaget erbjuder funktionen och när det finns ett aktuellt spelbart odds. Däremot händer det att bettingbolagen väljer att exkludera funktionen för ett specifikt event eller olika marknader.

Allt som oftast kommer du dock kunna använda funktionen ända tills dess att spelet avgjorts, alltså så länge som det finns erbjudna odds.