Riskfria spel

Spelbloggare Publicerat: 19 april 2021

Vad är riskfria spel och hur hämtar jag ett riskfritt spel hos spelbolag? Vi förklarar denna form av kampanjer närmare samt listar spelmarknadens bästa riskfria spel 2020. Läs mer här!

Bettingsidor med riskfritt spel

Betinia
120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Expekt
100% - upp till 1500 kronor gratisspel!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Hajper
100% upp till 500 kronor + 10 Hajper spins on Book of Dead

18+ | Gäller nya kunder |Min insättning 100 kr | Erbjudandet gäller upp till 500kr | Med ”500kr tillbaka om du inte vinner” avses endast det bet som villkoras av Ultrabet-erbjudandet | stödlinjen.se |spelpaus.se |Spela Ansvarsfullt | Läs fullständiga Regler & Villkor här.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Hämta bonus!
Betfair
100% - 100 kronor gratisspel

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus
Smarkets
Spela med 0% provisionsavgift i 60 dagar!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus!
LeoVegas
Få 100 kr gratisspel direkt utan omsättningskrav

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.sespelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus!
Mr Green
500 kronor freebet

18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Fantastisk
Recension
4.1
Betyg
Hämta bonus!
Casumo
100% insättningsbonus upp till 2 000 kr

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.8
Betyg
Hämta bonus!
William Hill
500 kronor freebet

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.3
Betyg
Hämta bonus!

Vad är ett riskfritt spel?

Ett riskfritt spel är precis vad det låter som – ett spel du får placera utan risk att bli av med insatsen. Helt enkelt att den återbetalas vid händelse av att du inte prickar in spelet. Om det däremot sitter, du får du vinsten precis som vanligt.

Riskfria spel kan se ut på olika sätt och den primära skillnaden mellan spelbolagens kampanjer är om ett riskfritt spel är omsättningsfritt eller inte, samt hur stor summan av spelet är på. Annars är det mesta sig likt på olika bettingsidor och en riskfri bonus.

För att bättre förklara hur det fungerar i praktiken är ett riskfritt spel ett sådant där du placerar ett spel – och om det skulle missa, får du insatsen tillbaka. Allt som oftast kan detta användas på valfritt oddsspel, men i vissa enskilda kampanjer är dessa riktade mot specifika event eller marknader. 

Kraven därefter, när du återfått din insats, kan se olika ut för riskfria spel. Vissa spelbolag kräver exempelvis att den summa du återfått behöver omsättas ett antal gånger innan man kan ta ut summan, medan andra är omsättningsfria. 

Givetvis är de riskfria spel utan omsättningskrav – alternativt med låga sådana- de mest populära, men kampanjerna tenderar att vinna popularitet alldeles oavsett. Det är en av den form av bonusar som vi, utifrån våra erfarenheter, sett varit mest populära bland svenska sportbettingfantaster. 

Gratisspel – olika på vissa sätt, lika på andra

Du har säkert hört talas om så kallade gratisspel – och likheterna med just riskfria spel är slående, även om det till fullo inte är samma sak. Ibland kan det faktiskt kallas för just gratisspel, men ändå vara detsamma som ett riskfritt sådant. Det är upp till spelbolaget hur de ser på bonusformerna.

Ett riskfritt spel innebär alltid att du återfår en eventuellt förlorad summa du placerat på en match.

Gratisspel kan innebära att man sätter in pengar och behöver omsätta dessa ett antal gånger innan man får erhålla det en bestämd summa att placera hur man vill. Med andra ord kan processen vara omvänd, från att istället få spelet direkt efter insatt summa. Givetvis presenterar vi villkoren för enskilda oddsbonusar, men det är smart att dubbelkika i samband med att man erhåller erbjudandet.

Den här listan presenterar båda delar, gratisspel såväl som spelbolag med riskfritt spel.

Riskfritt spel utan omsättningskrav

Riskfria spel utan omsättningskrav är den form av riskfritt spel som uppskattas mest och normalt är bäst att ta del av. Det betyder att du inte behöver omsätta summan du får tillbaka på ett missat spel mer än en gång. Minimumkravet på 1x är naturligt eftersom det ska förhindra pengatvätt.

Genom att vi förhandlar med spelbolagen har vi under åren fått fram massvis erbjudanden om riskfritt spel som odds bonus utan omsättningskrav. Vi fortsätter aldrig förhandla och ofta kommer du kunna ta del av unika riskfria spel via oss på Spelbloggare.se.

Riskfria spel – omsättningskrav

Vissa riskfria spel – etiketten blir då i viss mån missvisande – är något mindre lukrativa, även om de fortfarande kan vara värda att ta del av.

Detta är när eventuella pengar tillbaka från ett riskfritt spel, alternativt vinsten, behöver omsättas innan ett uttag är möjligt. Allt som oftast handlar det om omsättningskrav på insatser som återfås.

Om du exempelvis får tillbaka 100 kronor från ditt riskfria spel, kan den summan behöva omsättas innan du ska ta ut den. Hur många gånger varierar ständigt från spelbolag till spelbolag, men omsättningskravet är normalt lägre än på en normal odds bonus.

Ska inte förväxlas med riskfria pengar

Låter någonting för bra för att vara sant, då är det också det. Vissa vill påstå att riskfria spel är detsamma som riskfria pengar, men det är förstås inte fallet – även om det finns slående likheter mellan fenomenen. Däremot riskerar du inte att förlora din insats på ett riskfritt spel, eftersom den återfås om spelet skulle missas. Spelet per sig är alltså riskfritt, men därefter kan insatsen förloras när den behöver omsättas. Dessutom är det ingen vinstgaranti.

Varför ska jag spela med riskfritt spel?

En av de vanligaste anledningarna till att hämta bonusar är att spelare vill testa på ett spelbolag utan större risk att förlora sina egna pengar. Just därför är riskfria spel så pass populära!

Du får chansen att testa en bettingsida och deras produkt, utan att det behöver kosta speciellt mycket.

Möjligheten till att tjäna en hacka ska heller inte underskattas. Det är väl egentligen just därför vi alla älskar bonusar så pass mycket?

Vi förklarar med ett exempel

Så, hur kan riskfria spel se ut i praktiken? Hur fungerar de? Och hur använder man sig av dem? Som nämnt: det här är ett spel du får utan att riskera ditt egna insatta kapital på spelkontot.

  • Du öppnar ett konto hos valfritt spelbolag med riskfritt spel, sätter in en minimumsumma (eller mer) och hämtar erbjudandet.
  • Du får ett riskfritt spel – i detta exempel för 100 kronor – och placerar ett spel till oddset 2.5. Om det sitter får du vinsten av spelet, men inte insatsen, vilket då blir 150 kronor. Dessa kan sedermera behöva omsättas eller ej, beroende på villkoren.
  • Om spelet istället missar, du får du tillbaka insatsen av spelet och spela vidare med vad du har på spelkontot.

Regler som kan tillkomma för riskfria spel

För olika bonusar gäller olika regler. Det är känt sedan tidigare. Men det finns ett antal saker man bör beakta i samband med att man hämtar riskfria spel.

  • Minimumodds

För ett riskfritt spel gäller ofta ett minimumodds, vilket brukar pendla mellan 1.40-1.80. Därmed måste oddset vara högre än så för att räknas mot gratisspelet. Annars får du spela med dina egna pengar.

  • Omsättningskrav eller ej?

Det kan tillkomma omsättningskrav på antingen eventuell vinstsumma av ditt riskfria spel, alternativt den insatsen du får tillbaka vid förlust. Se över vad som gäller för just det erbjudande du är intresserad av.

  • Kombinationsspel kan exkluderas

Det händer att dessa spel måste placeras som singlar, alltså ett enskilt spel, istället för att kunna knåpa ihop en kupong. Omvända kan i teorin också gälla, men det tillhör de extrema ovanligheterna.

Andra former av bonusspel

Det finns en uppsjö av andra bonustyper än just ett riskfritt spel – och vi har listor till alla tänkbara, toppade med våra favoriter till spelbolag just nu. Att se över alternativen rekommenderas varmt.