Europatipset Tips

Spelbloggare.se presenterar Sveriges bästa Europatipset Tips – två per vecka – och tillsammans med oss kan du förbättra dina chanser att hitta in med 13 rätt. Då startar vi jakten, va?

Europatipset från Svenska Spel

Hos Svenska Spel kan du spela Europatipset, som är en av de mest populära formerna av poolspel i landet, och den går av stapeln vid två tillfällen i veckan – en under arbetsveckan och den senare på söndagar. Precis som på Stryktipset är det 13 rätt som jagas, medan det övriga kusinspelet – Topptipset – handlar om pricka åtta korrekta tecken.

På den här sidan hittar du de senaste spelförslagen till varenda omgång – och dessutom med all information som behövs runt Europatipset. Detta toppas också med statistiska råd om hur du enklast och bäst vässar dina kunskaper samt blir en framgångsrik spelare på Europatipset.

När du betat av innehållet på den här sidan, lär du ha fått dina frågor besvarade runt Europatipset och utformningen av poolspelet.

Snabba fakta om Europatipset

Europatipset har i nuvarande tappning funnits i närmare tjugo års tid, men var under lång tid en variant på Stryktipset vid namn italienska Stryktipset. Men numera levereras Europatipset från Svenska Spel upprepade gånger i veckan. I grunden handlar det om att tippa rätt på 13 fotbollsmatcher, och utdelning sker vanligtvis på 10-13 rätt.

Speltyp: Fotboll från olika länder och ligor
Antal matcher: 13
Tecken: 1-X-2
Spelstopp: Varierar beroende på dag/match/utbud. Alltid söndagar.
Insats: En krona per rad
Spelbolag: Svenska Spel

Europatipset Tips av hög kvalitet

Vi andas betting på Spelbloggare.se och specifika experter är dessutom inriktade på Europatipset, liksom övriga former av poolspel. Därför kan vi leverera de, enligt oss, marknadens bästa Europatipset tips.

Detta sker alltså på regelbunden basis, från varenda omgång, och således två gånger per vecka. Tipsen tar oss timmar per gång att producera, med all analytisk djupdykning som ingår samt involverar flera experter som tillsammans sätter ihop en kupong vi hoppas ska bli vinstledande. Detta har vi också lyckats med vid upprepade tillfällen.

Grunderna som vi snickrar ihop våra Europatipset Tips på är hög fotbollskunskap, känsla för betting, analytisk samt matematisk förmåga av hög nivå. Vi publicerar ingenting halvhjärtat – kvaliteten är vad som fått oss att vara den första anhalten för många sportbettingfantaster under ett decennium.

Dagen före spelstopp publiceras Europatipset-tipsen, så det kan onekligen vara en bra idé att kika in på den här sidan eller Spelbloggare.se tidigt. Då kan du, i samråde med vårt material, vässa din egen analys före de flesta andra. Dock är det sällan en dålig idé att avvakta med placerat spel till strax före spelstopp – för att se hur procenten på olika tecken förändras. Men mer om det senare.

Vi kan aldrig lova vinster, men historiken är på vår sida – vi har, för våra läsare, prickat in flera storvinster under åren. Vår följarbas är ett beviset att vi är att lita på; den är stor likväl som lojal.

Europatipset förslag & spelförslag

Utöver analyser inför de specifika matcherna hos oss på Spelbloggare, rekommenderar vi också två olika Europatipset förslag till varje omgång – ett litet system och ett större. Det första är på 64 rader, och kostar då 64 kronor med en radinsats på en krona, medan det större är på 864 rader.

Men även för den som vill spela med mindre eller större risknivå, kan utnyttja våra Europatipset spelförslag. Vi nämner i de specifika matcherna när det skulle kunna vara på sin plats att fylla i fler eller färre tecken, beroende på hur stort du vill att ditt system ska vara.

Europatipset Experttips – bli en mästare

Många vill skapa sitt eget Europatipset-system – att det ska vara ens eget verk. Andra följer oss rakt av. Vissa kombinerar både och. Inget av alternativen är mer rätt eller fel än det andra.

Därför lämnar vi med glädje också våra statiska Europatipset experttips – kunskap som gör dig till en mästare. Hur ska man tänka när man spelar Europatipset? Hur ska man begrunda sina analyser och vilka blir slutsatserna? Vad spelvärde är.

Vi fördjupar dina kunskaper i allt från bettinganalyser, läran om sannolikhet och matematik, hur man på bäst sätt snickrar ihop en kupong och vad man definitivt ska undvika om man vill bli en vinnare på Europatipset. Över tid.

Matcher från hela Europa

Europatipset tar i stället matcher från hela Europa och det kan röra sig om både La Liga, Serie A och Bundesliga tillsammans med engelska eller svenska matcher. Det är just mixen som gör det av yttersta vikt att man har en bred kunskap när man ska spela Europatipset online.

Det går att spela på en rad olika system och i grunden är det samma upplägg som på Stryktipset. Den som har diger erfarenhet av att spela på Stryktipset kommer också snabbt att lära sig att spela på Europatipset – även om matcherna som utgör själva kupongen ofta är från andra länder och dessutom från andra dagar än bara lördagen som ofta är i fokus på Stryktipset.

Du kan spela enkelrader, där du lägger tecken på matchen, eller i stället välja att spela så kallade systemspel som då har flera tecken på utvalda matcher. Insatsen som du behöver lägga för att spela Europatipset varierar på antalet tecken och vilket system du adderar till kupongen, och det rör sig om M-system, R-system och U-system. Det här är ett upplägg som vi kommer till mer längre ner i denna guide.

Men i grunden handlar det om att placera ut tecken 1-X-2 på matcherna för att indikera vilket lag man tror kommer att vinna matchen, eller om den slutar med ett oavgjort resultat. Utdelning sker sedan baserat på antalet rätt och beroende på den omsättning som sker just den veckan.

Europatipset Analys: Tänk sannolikhet – inte känsla

Egentligen kan man dela in spelare i två olika grupper. Den ena är oerhört liten, men mycket framgångsrik, och i den andra hittar vi resten. Det kanske är en lite väl svart-vit bild – även om det finns en del poänger i det.

Hur som helst, för att bli en långsiktig vinnare på Europatipset handlar det om att ändra sitt tänkande: tänk sannolikhet över känsla, även om det absolut kan finnas värde i det senare också. Sannolikhetslära innebär att du värderar chansen för ett utfall – för Europatipset, att det blir 1, x eller 2 – och väger det mot den spelade procenten på samtliga tecken.

Är man osäker inför en specifik match kan man kolla på hur oddsen ser ut hos andra spelbolag och använda det som en måttstock för sannolikheten att de olika tecknen att pricka in. Ofta är det favoriten som är spelad tungt, något för tungt.

Vi kan ta ett enkelt, tydligt och lättförståeligt exempel.

  • Lag 1 är streckade till 40%.
  • Du värderar att de ska vinna vid minst hälften, alltså 50%, av tillfällena.
  • Då är ettan ett värdetecken – ett som borde spelas.

Fler tecken är en smart strategi

Det säger sig självt – fler tecken innebär högre kostnader för Europatipset. Men om man är på jakt efter de större pengarna, måste man få med minst ett par storskrällar och dessutom klicka in de favoriter som eventuellt inte är värdetecken, men som med absolut största säkerhet kommer vinna. Därför är den smartaste strategin att boosta upp kupongerna något.

Är man inte bekväm med att betala alltför mycket – det har vi all förståelse för – kan man reducera systemen på Europatipset, alternativt spela med vänner och sedermera dela på eventuell profit. Eller spela färre omgångar och satsa hårt när man det antingen är jackpott, eller man ser större värde för den omgången specifikt.

Få med storskrällarna

Absolut, det kan ta emot att spela mot ett lag som ska vinna en match vid, säg nio av tio tillfällen. Däremot är det ett måste: att få med storskrällarna i systemet – om man, som vi förmodar, är ute efter stora vinster. Eftersom du spelar mot andra spelare och inte oddssättare, ska du alltså försöka få in tecknen de flesta andra inte tar.

Tipset är att leta efter de mest spelvärda, procent versus sannolikhet, skrällarna och ta med dessa. Om man vill säkra upp med fler tecken är det förstås också möjligt, men se åtminstone till att få med dessa. Är streckprocenten nere på 1-5% skakar du av dig en stor majoritet av alla andra. Det är vägen mot pengarna.

Inställd match Europatipset – hur man ska agera

När en match på Europatipset blir inställd, är det många som har svårt att veta hur de ska agera. Men det är relativt enkelt: spela där värdet finns.

Tio bollar kommer sedan att delas upp utifrån hur utvalda experter på tidningarna har förutspått matchen innan. Detta för att skapa någon form av jämvikt utifrån förväntningarna på förhand, som grundar sig i hur starka lagen är som ska spela samt övriga förutsättningar.

Om du redan innan vet att en match ska komma att lottas är det allra smartast att spela med säkerhet och gå på den matematiska sannolikheten. Räkna på de tio tidningarnas tips kontra streckstatistiken – placera de tecken som är matematiskt spelvärda.

Eftersom det är ett rent lotteri, med olika sannolikhet för olika tecken, föredrar många att ta med samtliga tecken på dessa matcher. Det kan man också göra, av rena bekvämlighetsskäl. Men om ett tecken är starkt överstreckat mot procenten, rekommenderar vi att utnyttja den garderingen på någon annan match.

Ta del av våra Europatipset tips

Vi på Spelbloggare.se har flertalet experter med års lång erfarenhet av betting, som ägnar hela dagarna åt att skapa bra innehåll för er – våra besökare. Genom att ta del av våra Europatipset tips, får du del av content som är producerat av folk som verkligen kan betting och som dessutom lägger ner timmar på att skapa det. Det är någonting de flesta inte har tid med – men vi.

Sedan är det upp till var och en huruvida de vill spela rygga våra kuponger samt Europatipset tips eller bara hämta inspiration, få ta del av förhandsanalyserna och sedermera dra sina egna slutsatser.

Detta ökar dina chanser till profit, men är också ekonomiskt rent tidsmässigt. Att bara blint klicka i tecken med lite lätt förhandsarbete är ingen strategi som kommer hålla för de allra flesta.

Ni hittar alla Europatips uppe på den här sidan, liksom startsidan, dagen före spelstopp. Oavsett tid på året, omgång eller dag. Vi har tips uppe till samtliga Europatipset-omgångar och har haft så sedan flera års tid tillbaka.

Olika system

Det finns som vi nämnde tidigare i guiden tre olika system som man kan använda för att spela Europatipset. Det rör sig om M-systemet (matematiskt system), R—systemet (reducerat system) och U-systemet (utgångsrad). Det är viktigt att ha koll på skillnaden för att förstå hur Europatipset fungerar.

När du spelar Europatipset på nätet har du också antalet fördelen av att kunna använda dig av guiden som finns på hemsidan – men för den som vill bemästra spelformen gäller det att ha en egen förståelse och även förstå fördelarna eller nackdelarna med de olika systemen.

M-system – Europatipset

M-systemet är i grunden flera enkelrader som sedan spelas i ett och samma system. Det är alltså enkeltecken, halvgarderingar (två tecken) och helgarderingar (tre tecken) som kombineras ihop och blir en total kupong på de 13 matcher som ingår i Europatipset.

Ett enkeltecken kostar en krona per rad, och ett dubbeltecken (halvgardering) kostar två kronor per rad. För ett trippeltecken (helgardering) är det tre kronor som gäller. I slutändan multipliceras alla rader med varandra för att räkna ut den totala kostnaden, som sedan blir insatsen som behöver betalas för att lägga kupongen.

Här gäller det att väga kostnaden mot chansen att vinna. Ju fler tecken, desto dyrare. Men ju fler tecken, desto större vinstchans.

R-systemet – Europatipset

I grunden är det samma princip som i M-systemet, men insatsen reduceras och det blir ett billigare system att lägga. I praktiken gör det också att vinstchansen försvinner. Det här gör att r-systemet inte är lika lockande att spela.

Totalt finns det 29 förutbestämda r-system att tillgå, och rättningen är lite speciell med vissa garantierar som exempelvis 10, 11 eller 12 rätt. Det är inte samma sak hur många tecken du har rätt på matcherna som vad slutprodukten blir.
För att summera kan man säga att ett antal rader i systemet kommer att bli fallgropar.

U-systemet – Europatipset

I grunden är det liknande system som r-systemet men med skillnaden att du själv får påverka teckenfördelningen på matcherna. Men det är också ett slags reducerat system som vi har att göra med.

Matematiska garderingar (,g) kan adderas, och då stärker man sina chanser att vinna. Vid två tecken, alltså det som kallas en halvgardering, på en rad dubblas priset och vid en helgardering tripplas priset för detta MG-val. Därmed blir fallgroparna färre, men kostnaden går också upp.

Övrigt om Europatipset

Europatipset är det näst största poolspelet i Sverige. Det sker går av stapeln vid två tillfällen i veckan och målet är att pricka in 13 rätt – på system där få, helst ingen annan, gör detsamma. Desto färre med många rätt, desto högre vinst. Där spelar också den totala omsättningen in – hur mycket som faktiskt hamnar i potten.

Vi förklarar lite mer om Europatipset och vad man kan behöva veta nedan.

Europatipset spelstopp

Till skillnad från Stryktipset, som alltid har samma spelstopp, är det olika på Europatipset och det sätts utifrån när den första matchen på kupongen spelas – en minut före avsparkstid. Under vardagar, oftast onsdagar eller torsdagar, är det i princip alltid under kvällstid eftersom det är då matcherna spelas. En av de vanligaste tiderna för Europatipset spelstopp är 18:59 dessa dagar.

Men kom ihåg: detta varierar. Vissa veckor, inte minst under perioder när få europeiska toppligor är igång, kan tiderna skilja sig åt rejält från vecka till vecka.

Under söndagar brukar spelstopp vara 15:29 och detta är ofta till följd av att det är då de första matcherna från Bundesliga, liksom ett par övriga ligor, har avspark. Tidigare matcher, under tidiga förmiddagen eller lunchtid, lämnas utanför kupongen.

Europatipset live

Det finns flera sätt att hålla koll på Europatipset live med resultat, men det vanligaste och enklaste är direkt via Svenska Spel. De uppdaterar resultaten för samtliga matcher i realtid, dessutom med en vinstprognos för systemet, och då får man allt på ett och samma ställe. Enkelt och tidseffektivt.

Annars kan Euroatipset liveresultat uppdateras i diverse TV-studior samt olika webbsidor på nätet. Ett knep som är vanligt, men enkelt, är att klicka sig fram till valfri spelsajts liveodds och “punktmarkera” de matcher som är med på den specifika omgången av Europatipset.

Utdelning på Europatipset

65% till spelarna i form av vinster. Resterande 35% till Svenska Spel. Det kanske låter som urusel utdelning på Europatipset, men man ska påminna sig om att det här är ett poolspel där du spelar mot spelare istället för oddssättare. Och den stora delen av alla spelare kan det hela sämre än oddssättare. Förstås.

Men hur delas summorna då ut på diverse tecken?

  • 13 rätt: 39%
  • 12 rätt: 22%
  • 11 rätt: 12%
  • 10 rätt: 25%

Som ni ser kvarstår 2%, vilka hamnar i en sorts fond som sedermera kan falla ut lite när som helst.

Europatipset Jackpot

Vem älskar inte omgångar med jackpot på Europatipset? Det innebär alltså att en extrasumma, utöver den ordinarie omsättningen, adderas till en eventuell ensam vinnare på 13 rätt. Det är så de overkligt stora vinstsummorna kan delas ut, upp emot stora miljontal. Om ingen spelare blir ensam på detta, adderas jackpotten på en senare omgång.

På dessa omgångar kan det, i allmänhet, vara en bra idé att slänga in något fler skrällbetonade tecken för att faktiskt ha chansen på den stora Europatips jackpotten – att bli lite mer riskbenägen.

Europatipset System

Spik. Halvgardering. Helgardering. Ja, vad betyder allt detta? Vi förstår att det kan verka krångligt för någon som tidigare inte spelat poolspel av detta slag – men olika Europatipset system och dess utformning är faktiskt enkel att förstå när man väl förstått principen.

Som säkert bekant: du ska spela en etta, ett kryss eller tvåa när du tippar Europatipset. Samtidigt behöver du inte bara spela ett enstaka tecken – sådana kuponger sätter man inte, utöver vid extraordinära fall. Om man går efter det systemet, blir kostnaden enbart en krona per system.

  • Enkelrad. Detta är när du spelar ett tecken på en match, och enbart ett – alltså 1, x eller 2. Den radinsatsen är på en krona, alltså billigt men med högre risk. Ett sådant val brukar kallas för en spik.
  • Halvgardering. Detta är när du spelar två tecken av tre möjliga. Det är alltså bara ett utfall som du riskerar att åka på, medan övriga två innebär en grön check på matchen. Här dubbleras kostnaden för varje halvgardering. Spelar man exempelvis sju halvgarderingar och övriga spikar, blir kostnaden 64 kronor på enkelrader.
  • Helgardering. Samtliga tecken tickas i – och du får rätt på raden alldeles oavsett hur matchen slutar. Men se upp! En helgardering innebär att systemets kostnad adderas med gånger tre. För många av dessa och kostnaden blir rejäl.

Vi har Europatipset med speltips

Låt oss hjälpa dig! Vi på Spelbloggare.se har Europatipset speltips till varenda omgång och de tar oss, flera experter inblandade, timmar att få klara. Våra analyser går på djupet och de utvalda experterna har en enorm kunskap inom området, samt tiden att göra det stora förhandsarbetet.

Gör som tiotusentals andra spelare och ta del av våra speltips till Europatipset! Publiceringstiden för omgångarna kan variera något, men är åtminstone alltid kvällen före spelstopp. Det innebär att du har god tid på dig att sätta dig in i våra analyser och hinna placera ett system till spelstopp.

Sist men inte minst: stort lycka till allesammans! Tillsammans ser vi till att nå framgång.

Vanliga frågor och svar om Europatipset

Har Spelbloggare andelssystem till Europatipset?
Det har vi inte - av en simpel anledning. Vi vill ge er, besökarna, friheten att ta del av vårt innehåll utan att nödvändigtvis spela exakt samma kupong och därutöver utan att ta några som helst avgifter för dessa. Vi har istället valt en modell där vi publicerar våra systemförslag helt öppet, som man också kan rygga rakt av, för att du som spelare ska vara mer fri. Och precis som övrigt innehåll runt betting: allt ska vara öppet och fritt att ta del av hos oss.
Hur spelar man Europatipset?
Det går att lämna sina kuponger i fysiska butiker runt om i landet, men den som vill spela Europatipset på ett enkelt sätt spelar med fördel i sin mobiltelefon eller direkt på hemsidan. Då undviker man också en liten avgift i samband med inlämningen. Det blir billigare och smidigare att spela Europatipset direkt online. Du ska sedan spela 1 (hemmavinst), x (oavgjort) eller 2 (bortavinst) på 13 utvalda matcher och kan gardera, halvt eller helt, men då till en högre kostnad.
Vad händer om en match ställs in på Europatipset?
Det finns alltså 13 förutbestämda matcher som utgör utbudet och kupongen för Europatipset. Det är matcher som inte förändras eller kan påverkas utöver den ordinarie kupongen. Men i vissa fall händer det att en match inte spelas, eller rent av ställs in. Det kan ha att göra med häftigt regnoväder eller någon annan yttre omständighet som ställer till det. Då kommer matcherna på Europatipset att lottas – och det sker genom att lottningssystem som är förutbestämt. Det är totalt 16 bollar som kommer att läggas i skålen, där tidningarnas experttips kommer att ligga till grund för tio av bollarna. I övrigt delas det ut två bollar per tecken. Alltså två bollar med 1, två bollar med X och två bollar med 2.
By