Europatipset

Hos oss hittar ni alltid Europatipset Tips samt analys från spelexperter. Europatipset är ett poolspel där du, vid två tillfällen i veckan, tippar 1X2-tecken på 13 matcher från Europa – ibland med jackpott och ibland utan.

Gå till Svenska Spel & spela Europatipset!
Regler & villkor gäller.

Spela Europatipset & lämna in ditt tips direkt via oss:

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se
corner
Vecka 9
Spelstopp:
Jackpot: -
Oms. kr
Updating...
1
Crystal P - Manchester U
1
X
2
Odds
8,15
4,85
1,41
Svenska folket
Öppna
9%
16%
75%
2
Burnley - Leicester
1
X
2
Odds
4,00
3,30
2,07
Svenska folket
Öppna
18%
27%
55%
3
Sheffield U - Aston Villa
1
X
2
Odds
3,74
3,50
2,07
Svenska folket
Öppna
16%
23%
61%
4
Milan - Udinese
1
X
2
Odds
1,76
3,51
4,60
Svenska folket
Öppna
76%
15%
9%
5
Cagliari - Bologna
1
X
2
Odds
2,51
3,13
2,85
Svenska folket
Öppna
36%
29%
35%
6
Fiorentina - Roma
1
X
2
Odds
3,70
3,41
1,98
Svenska folket
Öppna
15%
25%
60%
7
Genoa - Sampdoria
1
X
2
Odds
2,94
3,03
2,51
Svenska folket
Öppna
37%
30%
33%
8
Barcelona - Sevilla
1
X
2
Odds
1,48
4,80
6,00
Svenska folket
Öppna
71%
19%
10%
9
Bordeaux - Paris SG
1
X
2
Odds
6,70
4,25
1,45
Svenska folket
Öppna
4%
13%
83%
10
Lille - Marseille
1
X
2
Odds
1,66
3,59
5,25
Svenska folket
Öppna
64%
24%
12%
11
Lyon - Rennes
1
X
2
Odds
1,54
4,05
5,70
Svenska folket
Öppna
79%
13%
8%
12
St.Etienne - Lens
1
X
2
Odds
2,51
3,23
2,77
Svenska folket
Öppna
33%
29%
38%
13
RB Leipzig - Wolfsburg
1
X
2
Odds
1,84
3,77
4,20
Svenska folket
Öppna
56%
28%
16%
Hel
0
Halv
0
Pris
0 kr

Tips Europatipset – varenda vecka

Europatipset Tips

Vi på Spelbloggare.se har sedan sajten grundades varit en av Sveriges största sajter och communitys för bettingälskare runt om i landet, som vill ha speltips inför matcher och inspiration när det ska till att spelas på fotboll, ishockey eller andra stora sporter.

Varje vecka leverar vi också spelförslag på Europatipset. Våra experter har lång erfarenhet av att spela kupongspel – och har en bred fotbollskunskap som sträcker sig över flera ligor och länder.

Dessa spelförslag kommer vanligtvis upp dagen innan på Spelbloggare.se och går att använda som grund när du ska spela Europatipset. Du kan välja att rygga hela eller delar av spelförslaget, och förhoppningen är att hjälpa till med inspiration.

Spelstoppet för Europatipset kommer att variera från vecka till vecka och kupong till kupong. Det går att jämföra med Stryktipset som nästan alltid har spelstoppet på lördagar klockan 15.59 och som har sitt fokus på det engelska seriesystemet i fotboll, ofta med en del svenska inslag.

Matcher från hela på Europa tips

Europatipset tar i stället matcher från hela Europa och det kan röra sig om både La Liga, Serie A och Bundesliga tillsammans med engelska eller svenska matcher. Det är just mixen som gör det av yttersta vikt att man har en bred kunskap när man ska spela Europatipset online.

Det går att spela på en rad olika system och i grunden är det samma upplägg som på Stryktipset. Den som har diger erfarenhet av att spela på Stryktipset kommer också snabbt att lära sig att spela på Europatipset – även om matcherna som utgör själva kupongen ofta är från andra länder och dessutom från andra dagar än bara lördagen som ofta är i fokus på Stryktipset.

Du kan spela enkelrader, där du lägger tecken på matchen, eller i stället välja att spela så kallade systemspel som då har flera tecken på utvalda matcher. Insatsen som du behöver lägga för att spela Europatipset varierar på antalet tecken och vilket system du adderar till kupongen, och det rör sig om M-system, R-system och U-system. Det här är ett upplägg som vi kommer till mer längre ner i denna guide.

Men i grunden handlar det om att placera ut tecken 1-X-2 på matcherna för att indikera vilket lag man tror kommer att vinna matchen, eller om den slutar med ett oavgjort resultat. Utdelning sker sedan baserat på antalet rätt och beroende på den omsättning som sker just den veckan.

Europatipset Tips och tricks

Stryktipset har under många år varit en tradition som många svenskar sysslar med, och som blir ett trevligt sällskap hemma i tv-soffan. Men på senare år har även Europatipset fått en stark ställning och omsättningen hos Svenska Spel när det kommer till även den här spelformen har ökat till trevliga nivåer för den som är ute efter att kamma hem stora vinster.

Som alltid finns det ett par saker att tänka på och som kan ligga till grund för ett bättre spelande, där den som har koll på flera olika ligor och länder alltid har en fördel på Europatipset.

Gör din analys och research

Ett gediget förarbete och bra research på egen hand kan vara en klok väg mot att lägga en vinnande kupong på Europatipset, men det går också att använda sig av spelförslag från Spelbloggare.se eller helt enkelt chansa sig fram. Det går också att spela på ett mer matematiskt sätt.

När du spelar Europatipset online kommer du att se i vilken utsträckning som varje tecken är streckat hos övriga som har lämnat in sin kupong. Det betyder alltså hur många rent procentuellt sett som har backat antingen 1, X eller 2 på respektive match.

Det ligger också till grund för hur utdelningen kommer att se ut i slutändan, och är det viktigt för dig att hamna på en högre vinstnivå ska du försöka hitta skrällarna som inte är lika intensivt streckade av övriga spelare. Det är svårt att hitta alla skrällar – men ju fler du har desto större kommre vinsten att kunna bli.

Återbetalningen på Europatipset och Stryktipset ligger runt 65 % och det får betecknas som ganska lågt i jämförelse med rena oddsmarknader som ofta ligger över 90 %. Om du i stället för att spela Europatipset väljer att spela på 1X2-marknaden hos ett specifikt spelbolag kommer du att kunna ta del av en större återbetalning. Den brukar man säga landar någonstans runt 95 %.

En av nackdelarna med att spela Europatipset är alltså återbetalningen, men å andra sidan är chansen att vinna riktigt stort alltid någonting som lockar. Om du är ensam med 13 rätt kommer det att bli omedelbart klirr i kassan. Det är inte enkelt att ta sig dit, men spänningen och det klassiska upplägget gör Europatipset enkelt att spela.

GUIDE: Så fungerar Europatipset – Förslag & Info

Europatipset har i nuvarande tappning funnits i närmare tjugo år, men var under lång tid en variant på Stryktipset vid namn italienska Stryktipset. Men numera levereras Europatipset från Svenska Spel upprepade gånger i veckan. I grunden handlar det om att tippa rätt på 13 fotbollsmatcher, och utdelning sker vanligtvis på 10-13 rätt. Men hur fungerar Europatipset? Vi guidar er igenom upplägget.

Snabbfakta om Europatipset

Speltyp: Fotboll från olika länder och ligor
Antal matcher: 13
Tecken: 1-X-2
Spelstopp: Varierar beroende på dag/match/utbud
Insats: En krona per rad
Spelbolag: Svenska Spel

Tre olika system på Europatipset – vad är skillnaden?

Det finns som vi nämnde tidigare i guiden tre olika system som man kan använda för att spela Europatipset. Det rör sig om M-systemet (matematiskt system), R—systemet (reducerat system) och U-systemet (utgångsrad). Det är viktigt att ha koll på skillnaden för att förstå hur Europatipset fungerar.

När du spelar Europatipset på nätet har du också antalet fördelen av att kunna använda dig av guiden som finns på hemsidan – men för den som vill bemästra spelformen gäller det att ha en egen förståelse och även förstå fördelarna eller nackdelarna med de olika systemen.

M-systemet

M-systemet är i grunden flera enkelrader som sedan spelas i ett och samma system. Det är alltså enkeltecken, halvgarderingar (två tecken) och helgarderingar (tre tecken) som kombineras ihop och blir en total kupong på de 13 matcher som ingår i Europatipset.

Ett enkeltecken kostar en krona per rad, och ett dubbeltecken (halvgardering) kostar två kronor per rad. För ett trippeltecken (helgardering) är det tre kronor som gäller. I slutändan multipliceras alla rader med varandra för att räkna ut den totala kostnaden, som sedan blir insatsen som behöver betalas för att lägga kupongen.

Här gäller det att väga kostnaden mot chansen att vinna. Ju fler tecken, desto dyrare. Men ju fler tecken, desto större vinstchans.

R-systemet

I grunden är det samma princip som i M-systemet, men insatsen reduceras och det blir ett billigare system att lägga. I praktiken gör det också att vinstchansen försvinner. Det här gör att r-systemet inte är lika lockande att spela.

Totalt finns det 29 förutbestämda r-system att tillgå, och rättningen är lite speciell med vissa garantierar som exempelvis 10, 11 eller 12 rätt. Det är inte samma sak hur många tecken du har rätt på matcherna som vad slutprodukten blir.

För att summera kan man säga att ett antal rader i systemet kommer att bli fallgropar.

U-systemet

I grunden är det liknande system som r-systemet men med skillnaden att du själv får påverka teckenfördelningen på matcherna. Men det är också ett slags reducerat system som vi har att göra med.

Matematiska garderingar (,g) kan adderas, och då stärker man sina chanser att vinna. Vid två tecken, alltså det som kallas en halvgardering, på en rad dubblas priset och vid en helgardering tripplas priset för detta MG-val. Därmed blir fallgroparna färre, men kostnaden går också upp.

Hur spelar man Europatipset?

Det går att lämna sina kuponger i fysiska butiker runt om i landet, men den som vill spela Europatipset på ett enkelt sätt spelar med fördel i sin mobiltelefon eller direkt på hemsidan. Då undviker man också en liten avgift i samband med inlämningen. Det blir billigare och smidigare att spela Europatipset direkt online.

Vad händer om en match ställs in?

Det finns alltså 13 förutbestämda matcher som utgör utbudet och kupongen för Europatipset. Det är matcher som inte förändras eller kan påverkas utöver den ordinarie kupongen. Men i vissa fall händer det att en match inte spelas, eller rent av ställs in. Det kan ha att göra med häftigt regnoväder eller någon annan yttre omständighet som ställer till det.

Då kommer matcherna på Europatipset att lottas – och det sker genom att lottningssystem som är förutbestämt. Det är totalt 16 bollar som kommer att läggas i skålen, där tidningarnas experttips kommer att ligga till grund för tio av bollarna. I övrigt delas det ut två bollar per tecken. Alltså två bollar med 1, två bollar med X och två bollar med 2.

Räkna på den matematiska chansen

Övriga tio bollar kommer sedan att delas ut utifrån hur spelexperterna på tidningarna har förutspått matchen innan. Detta för att skapa någon form av jämnvikt utifrån förväntningarna på förhand, som grundar sig i hur starka lagen är som ska spela.

Om du redan innan vet att en match ska komma att lottas är det allra smartast att spela med säkerhet och gå på den matematiska chansen. Det är utan tvekan den rekommendation som vi på Spelbloggare gör. I praktiken är det ett lotteri som sker, och då har du i princip köpt dig fler lotter om du går på det säkrare valet.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

By