Speltips, Brasilien – Sverige 16/8: Kan de svenska damerna nå finalen?

Spelbloggare Publicerat: 16 August 2016

Efter den helt oväntade storskalpen i OS-kvartsfinalen mot USA står de svenska damerna redo för semi. Och motståndet? Brasilien, som man förlorade med 1-5 över i gruppspelet. Kan man ta revansch mot värdnationen?

Gruppspelet var rentav katastrofalt utfört, utan att överdriva. En knapp vinst över Sydafrika, 1-5 i baken mot just Brasilien och kryss mot Kina bäddade för att tredjeplatsen plockades – tre prestationer under kritik – och att det tuffaste möjliga motståndet väntades i kvartsfinalen – USA.

Och undertecknad var inte den enda som var säker på att Sverige skulle få ta nästa flyg hem, men då stod Sverige för en fantastisk försvarsinsats; 1-1 var resultatet efter såväl 90 som 120 spelade minuter och i straffläggningen var svenskorna aningen kallare än topptippade USA. Kan det kanske bära hela vägen nu?

Värdnationen Brasilien visade framfötterna i gruppspelet; Kina värjdes undan med hela 3-0 och Sverige alltså med förkrossande 5-1, innan det blev oavgjort i den avslutande och betydelselösa fajten mot Sydafrika. Rosade marknaden gjorde de däremot knappast i kvartsfinalen heller; det var mållöst ända fram till straffarna, varpå stor dramatik väntade. Siffrorna till slut? 7-6 till Brasilien.

Brasilien klart bättre

Det är alltså med nöd och näppe båda dessa parter avancerade vidare från kvartsfinalen och nu återstår bara fyra nationer. För Sverige var det en storskalp – medan Brasilien kom undan med blotta förskräckelsen som storfavorit.

Borde det således vara fördel Sverige? Nja, jag är inte så säker på den saken.

Nu var prestationen mot USA fantastiskt bra och delvis kan det förklaras i den ändrade taktiken; den klassiska försvarsbussen ställdes upp och det verkar vara ett spelsätt som de svenska damerna hanterar bättre kontra att försöka bjuda upp till dans mot de lite starkare konkurrenterna.

Men! En match är en match. Brasilien är inte bara värdnation, utan också klart bättre än Sverige som inte alls varit att känna igen de senaste åren.

God tajming för brasilianskorna att studsa tillbaka efter en sämre utförd kvartsfinalfajt också. Gruppspelets match mot Sverige vann man med förnedrande 5-1 och det var uppenbar klasskillnad. När nollan väl spräcks, då kan det bli ketchupeffekt i och med att Sverige måste pusha upp positionerna.

Brasilien -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid uddamålsvinst – spelas till 1,82 x insatsen hos Unibet, som har en välkomstbonus på 200% upp till 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Brasilien -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, tisdag 16/8
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: