Japan Sverige 11 augusti 2016

Speltips, Japan – Sverige 11/8: Sista chansen!

Det är vinna eller försvinna som gäller för de svenska fotbollsherrarna i OS. Motståndet står ett kvickt och tekniskt Japan för, och vi försöker dubbla polletterna.

  1. Nigeria, 2: 2-0-0, 6p, +2 mål
  2. Colombia, 2: 0-2-0, 2p, +0 mål
  3. Japan, 2: 0-1-1, 1p, -1 mål
  4. Sverige, 2: 0-1-1, 1p, -1 mål

Vinna eller försvinna, var det. Efter kryss mot Colombia och förlust över Nigeria, måste det bli en svensk seger för att möjligheten att avancera vidare till slutspelet ska leva vidare. Sedan är man också beroende av Colombia inte vinner över Nigeria i den avslutande fajten, vilket är en rätt prekär situation i och med att de sistnämnda redan är klara ettor och kan komma att rotera en del i startelvan.

– Vi står på en poäng efter två matcher, det är svårt att vara kaxig och säga att vi går vidare. Men förhoppningarna har vi, vi jobbar för det och det är långtifrån uppgivet, säger förbundskapten Håkan Ericson inför matchen.

Skrällen tänkbar

Den svenska premiären mot Colombia lovade så extremt mycket; hela spelet hade en idé, en tydlig metodik och man var klart närmare de tre pinnarna kontra motståndet. Därför var också besvikelsen total efter torsken mot Nigeria, vilken kunde – till och med borde – ha blivit klart större. Bara att tacka keepern Andreas Linde att siffrorna inte sköt i höjden.

En av de naturliga orsakerna till varför man inte kom upp i nivå kan förstås hittas i den fysiska kapaciteten – spelschemat är tätt och klimatet otacksamt.

Men nu spelas matchen med ett klart tacksammare klimat och då kanske vi kan få se ett Sverige som påminner mer om i premiären?

Japan har ett kvickt och tekniskt lag; hittills har offensiven varit riktigt vass medan defensiven varit skör. Mot Colombia hämtades 0-2 in till 2-2 och det är med positiva minnen som man kommer till den här fajten, men av prestationen kanske man hade kunnat hoppas på mer.

Det här kan sluta hur som helst och vid händelse av ett oavgjort resultat en bit in i andra halvlek, kommer det öppnas upp rejält.

Den raka tvåan, Sverige att vinna, spelas till 4,20 x polletterna hos Unibet, som har en välkomstbonus på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Sverige att vinna, rak tvåa
Odds: 4,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 00:00, natten mot torsdag 11/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 53%
X: 26%
2: 24%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 42%