Speltips, Sevilla – Liverpool 18/5: Är favoritskapet överdrivet?

Spelbloggare Publicerat: 17 May 2016

Engelskt möter spanskt i finalen av Europa League. St. Jakob-Park är platsen och de som ska fäktas om titeln är Liverpool och Sevilla. Vi ställer oss frågan – om Liverpools favoritskap inte blivit lite väl stort?

Två besvikelser i respektive inhemska serie.

Liverpool blev inte bättre än åtta i Premier League, och hamnade således utanför Europaområdet, efter att bara ha spelat oavgjort, 1-1, mot West Bromwich i den avslutande fajten. Allt som allt har det dock bara blivit bättre under spelåret, accelererat extremt har det efter att Jürgen Klopp kom in på tränarposten.

Och Sevilla, de har varit en ännu större besvikelse. Som en tänkbar utmanare till topptrion i Primera División, hamnade de istället på en blek sjundeplats. Den stora orsaken – att man inte klarade av att prestera på resande fot. Inte en enda match vanns på bortaplan, vilket man var ensamma med i hela serien – som sjua!

Sevilla plockar tredje raka titeln

Efter att ha vunnit Europa League två år i följd får Sevilla ses som europeiska cupexperter. Sällan en sådan prestation, skalp, kan upprepas sådär – men faktum är att samma klubb också vann spelåren 2005/06 och 07/08.

Och nu, på neutral plan, ställs de ut som klara underdogs mot ett Liverpool som trots allt inte bevisat alltför mycket, även fast de liksom Sevilla levererat i Europa.

Därtill ska Primera División betraktas som en bättre serie än Premier League. De engelska lagen är inte sällan hårt överskattade, vilket också brukar målas upp svart på vitt i Europa där framgångarna varit få de senaste åren.

Även om Liverpool, med tanke på att de varit extremt starka med Klopp vid rodret och att de eventuellt bevisat mer i EL-slutspelet, kanske ska vara favoriter – ska de inte vara mer än knappa sådana. Det här kan sluta nästan exakt hur som helst – alla tecken på 1X2-marknaden är tänkbara.

Sitter därför på sin plats att investera i spanjorerna. Sevilla spelas med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort efter fulltid – till 1,90 x smeten hos 10Bet. Känns som vi sitter bra försäkrade med att kamma hem deg på två av tecknen.

Speltips:

Speltips: Sevilla +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 18/5
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: