Sverige Tyskland 19 augusti 2016

Speltips, Sverige – Tyskland 19/8: En historisk OS-final väntar svenskorna

Efter två fenomenala försvarsinsatser i slutspelet är de svenska fotbollsdamerna i en historisk OS-final. Ett urstarkt Tyskland står för motståndet – och då plockar vi ut ett 1X2-tecken.

Det är ett historiskt OS. Fotbollsdamerna har säkrat en medalj för första gången i historien och det kan alltså bli en förstaplats, men oddsen och historien talar emot svenskorna. Faktum är att de inte lyckats vinna över Tyskland på över 20 år i mästerskapssammanhang och då har man mötts vid upprepande tillfällen.

– Det är dags att vända på Skittysklandstrenden, deklarerar stjärnan Lotta Schelin inför matchen.

Det är en storskräll att Sverige nått hit. Ett uselt genomfört gruppspel, där det ändå blev en tredjeplats och slutspelsbiljett, följde upp en bragd mot USA; oavgjort efter fulltid, övertid och sedermera vinst efter straffar. Historien upprepades därefter mot värdnationen Brasilien – och vips var de två favorittippade nationerna utskickade.

Tyskland klar favorit

I båda Sveriges slutspelsmatcher har förtroendet lämnats i motståndarpartens händer på spelfronten – och nu tar vi risken och sätter oss i den sitsen på nytt. Visst är väl värdet på spelen till Tysklands favör?

Svenskorna har haft en hel del flyt i de här slutspelsmatcherna, även om försvarsinsatserna imponerat och mot Brasilien ”förlorades” exempelvis skottstatistiken med 3-28 efter 90 minuter och den på mål, 2-8.

Försvarsbussen ska ställas upp på nytt, förstås, men att det skulle bära ända fram – till en tredje storskräll i rad? Nja, det känns inte alls troligt.

Tyskland nådde inte helt upp i nivå under gruppspelet, men har därefter både vunnit och hållit nollan över Kina och Kanada. Därtill har de ju ett fantastiskt facit mot just Sverige – 20 år utan förlust i mästerskapssammanhang!

Den raka tvåan, Tyskland att vinna, spelas till 1,86 x insatsen hos Betsson, som ni läsare hos oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 000 + 200 kronor!

Speltips:

Speltips: Tyskland vinner, rak tvåa
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (UNIK: 1 000 + 200 kr bonus)
Spelstopp: 22:30, fredag 19/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 20%
X: 28%
2: 54%
Över 2,5 mål: 41%
Under 2,5 mål: 63%