14 juni 2017 Montenegro Sverige handboll speltips EM-kval

Speltips, Egypten – Sverige 10/8: En seger är ett måste

Sverige befinner sig i ett utsatt läge redan inför den andra matchen i OS-gruppspelet. Det svenska herrlandslaget i handboll behöver vinna för att hålla drömmen om slutspel vid liv.

Det svenska herrlandslaget i handboll har kniven mot strupen redan i sin andra OS-match. Efter förlusten mot Tyskland i premiären – en förlust vi förutspådde här på sajten – är laget nu i stort behov av en vinst för att hålla drömmen om ett slutspel vid liv.

Faktum är att det stundtals såg relativt lovande ut mot tyskarna, åtminstone offensivt. Defensivt kom Sverige aldrig riktigt in i matchen, något som delvis berodde på ett passivt och slarvigt försvarsspel. Målvaktsspelet kom inte heller upp i standard, vilket annars är en förutsättning för att ett aningen orutinerat svenskt lag ska kunna lyckas.

I match nummer två väntar nu Egypten, ett lag som är betydligt svagare än Tyskland. Å andra sidan är det inget dussinlag och det krävs en bra insats av Sverige för att klara en seger här. Den offensiv som såg lovande ut redan i premiären fortsätter förhoppningsvis i samma stil. Senast Sverige tog sig an Egypten var i förra årets VM-turnering. Då slutade gruppspelsmatchen mellan lagen 25-25.

En offensiv matchbild att vända

Egypten förlorade också sin OS-premiär och är därmed lika beroende av en vinst som Sverige är. Slovenien blev aningen för svåra i öppningsmatchen, som slutade med en 27-26-förlust. Slovenien är inte heller ett dussinlag, men håller inte samma nivå som tyskarna.

Med lagens respektive premiärmatcher i åtanke bör Sverige rimligtvis ses som favoriter här. Spelbolagen har pressat oddsen på svenskarna till väldigt låga nivåer. Hos William Hill betalar en svensk vinst till exempel inte mer än 1,33 gånger pengarna. Riktigt så given känns inte en svensk vinst i våra ögon, något som inte minst stärks av det faktum att Sverige spelade oavgjort mot Egypten så sent som i 2015 års VM. Då var det svenska laget dessutom betydligt starkare och mer sammansvetsat än idag.

Vad vi känner oss betydligt säkrare på är att matchen får en offensiv karaktär. Båda lagen har en drös duktiga offensiva spelare och hade så sent som i OS-premiären stora problem i defensiven. Därför spelar vi över 51,5 mål till 2,00 gånger pengarna hos William Hill. Där ligger bolaget klart högre än sina konkurrenter. Samma spel ger inte mer än 1,69 gånger pengarna hos Redbet. Enorm skillnad och en tydlig indikation på att William Hill är aningen snett på det.

Sveriges bästa bonusguide!

Vi guidar er till spelbolagens bästa oddsbonusar just nu. Mängder av helt unika bonusar.
Hämta din oddsbonus här.

Speltips:

Speltips:  Över 51,5 mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  00:50, onsdag 10/8
TV:     
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 21%
X: 9%
2: 73%
Över 51,5 mål: 50%
Under 51,5 mål: 50%