6 april 2017 Frölunda Brynäs speltips SHL semifinal SM-slutspel

Speltips, Frölunda HC – Växjö Lakers 6/10: Hemmalaget har fått upp farten

Full omgång i SHL väntar under torsdagen, men vårt fokus hamnar på matchen mellan de regerande mästarna Frölunda HC och gästande Växjö Lakers. Här blir form och hemmaplan avgörande faktorer.

En vilodag.

Det är vad både Frölunda HC och Växjö Lakers har fått efter sina respektive CHL-möten under tisdagen. Göteborgarna var nere i Vitryssland och fick stryk med 3-2 mot Yunost Minsk, medan Växjö Lakers var i tyska München och spelade 1-1 mot EHC München. Fint utgångsläge för båda lagen inför returmötena nästa vecka alltså.

Även om det kändes som att båda lagen sparade på krutet i sina CHL-möten bör det nämnas att det är tight mellan matcherna nu. Å andra sidan är det lika illa för båda lagen, varpå detta inte lär få någon större inverkan på resultatet i matchen.

Hemmastarka Frölunda är på gång

Efter en något trevande inledning på säsongen känns det nu som att Frölunda är på gång igen. På hemmaplan är laget dessutom väldigt starka, det vet vi sedan gammalt. Tre raka SHL-segrar vittnar också om att Frölunda de facto är på gång.

Växjö Lakers har nu totalt tre matcher – alla tävlingar inräknade – utan seger, men baserat på säsongsinledningen är det självklart att Växjö blir att räkna med även i år. Bortamatchen mot Frölunda är dock aldrig enkel och möjligen kommer den i fel skede, speciellt då Frölunda alltså ser allt starkare ut.

Vår känsla är att två offensiva lag gärna bjuder upp till dans. Matcherna mellan lagen har tidigare tenderat att bli målrika och den trenden tror vi fortsätter. Vi känner oss säkrast på att hemmalaget bidrar med mål. Därför spelar vi Frölunda över 2,5 mål (inklusive förlängning) till 1,85 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Ladbrokes är utstarka på just den här marknaden. Om du – precis som vi på Spelbloggare.se – tycker om att spela på över- och underspel på enskilda lag i hockeymatcher bör du registrera dig hos Ladbrokes. De är överlägsna sina konkurrenter på den marknaden. Klicka här för att låsa upp en bonusspel på 1 000 kronor när du registrerar dig som kund hos Ladbrokes!

Speltips:

Speltips:  Frölunda över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:   Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, torsdag 6/10
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 44%
X: 23%
2: 34%
Över 5,5 mål: 43%
Under 5,5 mål: 61%