Handboll OS damer

Speltips, Ryssland – Sverige 10/8: Tufft test i tredje matchen

Med två komfortabla segrar i bagaget ser det lovande ut för de svenska handbollsdamerna, som i den tredje gruppspelsmatchen stöter på sitt första riktigt tuffa test. Ryssland jagar nämligen också sin tredje raka seger.

Inledningen på OS i Rio har verkligen sett lovande ut för de svenska handbollsdamerna. Efter två spelade matcher i gruppspelet har laget full pott, men i ärlighetens namn har de ännu inte stött på det tuffaste av motstånd.

I premiären slog Sverige ett väldigt tunt och blekt Argentina med tio bollar, en seger som nästan var i underkant i förhållande till vad vi borde kunna förvänta oss. I senaste matchen mot Sydkorea vann Sverige komfortabelt med tre bollar.

Nu väntar Ryssland, ett lag som håller en betydligt högre nivå än de två tidigare motståndarna. Sverige har dock sett relativt starka ut så här långt och i våra ögon har det inte enbart med det svaga motståndet att göra. Det här svenska laget har en bra mix av rutinerade och hungriga, nya spelare. Om stjärnspelare som Linnea Torstensson fortsätter att leverera kan det till och med bära riktigt långt.

Ryssarna har sett farliga ut

Men Ryssland blir som sagt en klart större utmaning än vad både Argentina och Sydkorea kan klassas som. Ryssarna har inlett OS med två vinster, först en enkel seger mot Sydkorea i premiären (fem bollar) och sen tung uddamålsseger mot Frankrike senast. Det var imponerande.

Matchen mot Frankrike var ganska tight och slutade 26-25 till ryssarna, som annars är kända som ett lag som ofta spelar sprudlande och målrika matcher. Hur matchbilden blir mot Sverige låter vi vara osagt, men känslan är att svenskorna har goda möjligheter att hålla hyfsat jämna steg med Ryssland. En vinst kan bli svår och så långt tänker vi inte sträck oss – men att Sverige skulle få storstryk känns osannolikt.

Lagen träningsspelade mot varandra så sent som någon vecka innan OS-starten. Då vann ryskorna med tre bollar, men den här gången tror vi på en ännu tightare match. Därför spelar vi Sverige +3 (asian handicap) till 1,75 gånger pengarna hos bet365. Om Ryssland vinner med tre bollar får vi pengarna tillbaka.

Speltips:

Speltips:  Sverige +3 (asian handicap)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:40, onsdag 10/8
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 11%
2: 30%
Över 56,5 mål: 51%
Under 56,5 mål: 54%