Speltips, Slovenien – Sverige 12/8: Galet överodds på 1×2-marknaden

Simon Pålsson Publicerat: 10 August 2016

Skam den som ger sig. Efter två spelade omgångar har Sverige noll poäng, men än är inte loppet kört. Nu krävs dock seger mot Slovenien i den tredje gruppspelsmatchen.

Sverige befinner sig i ett minst sagt utsatt läge efter två spelade omgångar av OS-gruppspelet. Efter förluster mot både Tyskland och Egypten måste – verkligen MÅSTE – Sverige nu vinna mot Slovenien. Det återstår tre matcher av gruppspelet – Slovenien, Polen och Brasilien – och Sverige måste vinna två, troligen tre, för att nå kvartsfinal.

Slovenien är alltså först ut och det är verkligen ingen lätt motståndare. Å andra sidan kan laget rent spelmässigt troligen passa Sverige tämligen bra. Efter två spelade omgångar har laget två vinster, men man slog till exempel bara Egypten med ett mål. Ett Egypten som Sverige i mitt tycke var klart bättre än i förlustmatchen natten till onsdag.

Sverige och Slovenien är med andra två jämna lag och om alla bitar faller på plats – då tänker jag allra främst på målvakts- och kantspelet – kommer Sverige ha en väldigt god chans att vinna matchen. Det finns också ett stort sparkapital i spelmotorn Jim Gottfridsson, en spelare som verkligen inte kommit upp i sin fulla potential än.

Spelbolagen är verkligen snett på det

Att Slovenien får gälla som favoriter inför matchen kan jag köpa, inte minst med tanke på resultatraden hittills. Men att Sverige får inta en så tydlig roll som underdogs att den raka segern ger 3,20 gånger pengarna känns rent ut sagt galet.

Det svenska laget har en stor potential, något som så här långt bara har visats i några enstaka sekvenser och perioder under matcherna. Om Mattias Andersson steppar upp i målet, om kantspelarna blir mer involverade och om Jim Gottfridsson verkligen får fart på sitt vanligtvis så fantasifulla spel kommer Slovenien verkligen få kämpa för att stå emot Sverige. Vår känsla är att detta är bitar som mycket väl kan falla på plats.

3,20 gånger pengarna är hur som helst på tok för högt. Det spelas utan att blinka. För den som gillar lite högre odds och som vill ha en TV-peng är krysset till 8,00 möjligen intressant. Det här blir jämnt och tight, men vår känsla är att Sverige vinner med en eller två bollar.

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner
Odds:  3,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  00:50, fredag 12/8
TV:   tvtre logo tv3sport logo viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: