Handboll OS damer

Speltips, Sverige – Frankrike 14/8: Här finns det risk för ras

Sverige har imponerat i sitt offensiva spel så här långt i den här olympiska handbollsturneringen. Mot Frankrike finns det en tämligen stor risk att det risiga försvarsspelet straffar sig rejält.

De svenska handbollsdamerna ställs nu inför sin kanske svåraste utmaning, när världslaget Frankrike står för motståndet i den femte gruppspelsmatchen. Efter fyra spelade matcher har Sverige två vinster, en oavgjord och en snöplig förlust mot Ryssland, där laget alltså hade ledningen med sex bollar långt in i andra halvlek.

I sina bästa stunder har Sverige spelat väldigt fin handboll, där nyckelspelare som Hagman presterat på en väldigt hög nivå. Om Sverige träffar rätt i sin prestation i rätt lägen kan det bära riktigt långt i den här turneringen, men då krävs att försvars- och målvaktsspelet också faller på plats. Så här långt har det varit aningen skakigt.

I senaste matchen mot Holland såg det stundtals aningen bättre ut på den fronten, men då ska sägas att det hela slutade med 29 insläppta bollar. Det är naturligtvis på tok för många för att det ska gå att prata om en bra defensiv insats.

Frankrike är väldigt tunga

Med tanke på Sveriges risiga försvarsspel är det ingen högoddsare att Frankrike kommer att bli målfarliga i den här matchen. Frankrike är dessutom ett av världens klart starkaste lag, även fall de vanligtvis inte spelar de allra mest målglada matcherna, utan ofta spelar tight och vinner den vägen.

Å andra sidan finns det väldigt mycket offensiv kraft i det här franska laget. Sverige bjuder ofta in till fartfyllda och svängiga matcher målmässigt. Möjligheterna för ännu en sådan match borde vara stora här.

Det ska sägas att Sverige har släppt in 36, 29 och 28 mål i sina tre tuffare matcher så här långt. Därtill släppte laget in 21 mål mot ett svagt Argentina, att jämföra med Frankrike vars målvakt bara fick plocka ut 11 (!) bollar ur nätet i storsegern mot Argentina.

Med allt det här i åtanke känns det högst sannolikt att Frankrike målar om och om och om igen i den här matchen. Frankrike över 25 mål (asian handicap) till 1,91 gånger pengarna spelas hos Betsson. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt 25 mål.

Speltips:

Speltips:  Frankrike över 25 mål (asian handicap)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  16:30, söndag 14/8
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 11%
2: 51%
Över 49,5 mål: 50%
Under 49,5 mål: 52%